Kisfaludy László, köznevelésért felelős helyettes államtitkár március 7-én levelet írt az iskolák igazgatóinak a március 16-án tartandó pedagógussztrájkról. Ebben többek között olyan határidőket írt elő, amik a kormány elégséges szolgáltatásokról szóló rendeletében nem szerepeltek.

Határidőre jelenteniük kell az iskolaigazgatóknak, hogy melyik tanár fog sztrájkolni március 16-án

Fotó: pixabay.com

A két pedagógus szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) közös közleményt adott ki kedden – írja a Telex.

Szerintük a helyettes államtitkár nem tehet kötelezővé olyan szabályokat, amelyek a kormány eredeti rendeletében sem szerepelnek. Az újabb konfliktus kirobbanása ellenére úgy néz ki, a tanárok mindenképpen megtartják március 16-án a sztrájkjukat.

A még elégséges szolgáltatások megszervezéséért a munkáltató a felelős, elsősorban azokkal a pedagógusokkal kell ezeket biztosítani, akik nem vesznek részt a sztrájkban. Ha azonban ez nem elegendő, akár azok is bevonhatóak a munkavégzésbe, akik sztrájkolnak, sőt például más intézménybe is kirendelhetik a tanárokat, ha csak így teljesíthetőek mindenhol az elégséges szolgáltatások – ezek a kitételek is szerepelnek abban a levélben, amelyet Kisfaludy László, köznevelésért felelős helyettes államtitkár március 7-én az iskolaigazgatóknak írt.

Kisfaludy szerint vannak határidők, amiket kötelesek figyelembe venni mind a munkáltatók, mind a sztrájkoló tanárok. Így a sztrájkban résztvevők kötelessége jelezni

a március 8-i munkanap végéig, hogy lesz-e sztrájk az iskolában, elkezdték-e a szervezést,

a március 9-i munkanap végéig, hogy név szerint kik fognak várhatóan részt venni a sztrájkban, és hányan lesznek. Hozzátéve, hogy ennek változása esetén ezt a jelzést folyamatosan közvetíteniük kell a munkáltatóknak.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Kisfaludy László nyalja ki. A rengeteg eszével még nem fogta fel, hogy mi van akkor ha egy szép napon a tanárok csak nem mennek be sz iskolákba.
Nyírfa
Szerintem figyelmen kívül kell hagyni, hogy miket irkálnak a minisztériumokban. Egyébként ki az a Kisfaludy? Számít?
nezelodo
"Rendnek köll lenni!" Tartok tőle, hamarosan nem ez lesz a legnagyobb gondja a mi különleges pszichéű vezérünknek! Lehet baszogatni a tanerőt, de ez nem segít sem a javadalmazásukon, sem a 400 Ft-os Eurón és annak gazdasági következményein. Ugyanúgy csak szépségflastrom a túlszabályozás, mint a csirkefarhát árának befagyasztása. Lehet, hogy a tavaszi műtrágyahiány, (a Bige a Putyin barát háborújára hivatkozik), vagy a benzin ára, és az esetleges hiánya, és a száguldó infláció nagyobb gond lesz.
Nem lezárható a Covid járvány sem, amit megint csak a Putyin tesó (nem) háborúja szorított háttérbe.
ómió
Azzal, bizony, sosem árt tisztában lenni, hogy kik is a "jó efftársak"!
lemon tree
Tercsi, Fercsi, Kata, Klára és valahány név csak van a naptárban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.