A benzinellátással kapcsolatban ma felmerült problémákkal, illetve a lehetséges benzinár emeléssel kapcsolatban szólalt meg Hernádi Zsolt, a MOL elnök vezérigazgatója.

Pánik a benzinkutakon, üzemanyaghiány és korlátozás – nyugtat a MOL, szerintük minden rendben

Hernádi az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta:

a maximált ár és a beszerzési ár közötti különbség kellemetlen helyzetet okoz, de a MOL stabil, teljesíti az ellátási kötelezettségét.

Mint mondta, a pánikreakciók sokkal erősebbek, és a benzinár maximalizálása idevonzott külföldről is vásárlókat, ami többlet-igényt idézett elő egyes kutaknál.

Nincs ellátási probléma, pillanatnyi, lokális logisztikai gondok lehetnek

- tette hozzá.Hangsúlyozta:

ellátásbiztonsági probléma nincs, jelenleg is a Barátság kőolaj vezetéken érkezik hozzánk az orosz olaj.

90 napos tartalék van Magyarországon, ami az európai átlagnak felel meg ezt a minisztérium bármikor felszabadíthatja. 

4 millió tonna érezik a Barátság vezetéken, 2 millió tonna délről, egymillió tonna pedig Horvátországból az Adria-vezetéken. Ugyanannyit termelünk mint eddig, ez a mennyiség megfelel a magyar fogyasztásnak, nem marad ellátatlanul senki

- fogalmazott Hernádi Zsolt. 

Nincs üzemanyag probléma, lokális korlátozások fordulhatnak elő, 70-80-100 liter, de csak addig, amíg oda nem ér a tanker. A finomítók pörögnek, folyamatos a kiszolgálás.

A világpiacon közel 17 százalékkal esett a nyersolaj ára ma estére, miután Irak és az Egyesült Arab Emirátus bejelentette:

növelik a kitermelést az esetlegesen kieső orosz olaj pótlására.

Forrás: Növekedés
Címlapkép: Pixabay

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
most 550 forint lenne a benya piaci aron, ehelyett 480-ert kell adni. Ez beteg. A kiskutak becsodoltek, mar a MOL se birja. A kornyezo orszag autosai es kamionosai hozzank jarnak tankolni, mikozben a kereskedok es vegul a magyar emberek milliokat veszitenek az uzleten.
O1G ezt is elkurtad!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Galway
@division: Ebolajat...

Ambrose Bierce: Ebolaj

Nevem Fanos Farcsik. Tisztességes ágyból szerény sorsra születtem. Apámnak ebolaj-párlója volt, anyámnak kis műintézete a plébániatemplom tövében, a váratlan gyermekáldás kiküszöbölésére. Kora gyermekkoromtól iparkodó életre neveltek. Apámnak párolni való ebeket hajtottam fel, anyámtól gyakorta hordtam el munkája hulladékát. Ami természetes eszem csak volt, azt néha ugyancsak össze kellett szednem a rám bízott munkához, mert a környék törvényszolgái nem nézték jó szemmel anyám működését. Nem mintha az ellenpárt juttatta volna hivatalba őket, nem is keveredett az ügy körül politikai vihar – csak éppen nem szívelhették anyámat. Apám mint ebolaj-párló persze feljebb állt a közbecsülésben, noha az elbitangolt ebek gazdái tagadhatatlan gyanakvással tekintettek rá, sőt, gyanakvásukból énrám is háramlott valami.
kissé felnőttem
röviden nem kéne szándékosan hisztériát kelteni !! mert ez is egy NAGY kamu, nincs mennyiségi korlátozás max a gázolaj kifogyóban (mert a kamionok már nem benzinesek !!!))) ettől hogy 5-7 percet kell várni hát vagy vársz vagy nem vársz, de korlátozás nincs Fagyizóba pizzériába nem zavaró a várakozás töltőállómáson akkor minek rinyálni? ja megszokás?
fergeteg
VÁLTOZATLANUL BE KELL ENGEDNI AZ OROSZ GÁZT ÉS OLAJAT.
Béla333
@fergeteg: 16.57
Miért? Szerinted leállították a szállításokat? Nem hallottam erről, éppen ellenkezőleg!
Putyin fontosnak tartotta hogy megnyugtassa a piacot: ők szállítanak!
simmering73
@Yoda69: A mai ár: benzin 640ft, gázolaj 717ft. Lehet, hogy a határmentén pánik van, de itt Pesten három kút mellett is elmentem és néhány autós tankolt csak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.