Ezt Szijjártó mondta az Országgyűlés csütörtöki ülésén.

Már több mint 200 ezer menekült érkezett Magyarországra

Fotó: Louisa GOULIAMAKI / AFP

Szijjártó Péter külügyminiszter az Országgyűlés csütörtöki ülésén arról számolt be, hogy az orosz–ukrán háború kitörése óta már több mint 200 ezer, egészen pontosan 201 706 menekült érkezett Ukrajnából Magyarországra. Szijjártó szerint a magyar állam intézményei felkészültek arra, hogy minden menekültről gondoskodjanak, a hosszabb ideig maradók számára munka, gyerekeik számára pedig iskolai, óvodai vagy bölcsődei ellátás lesz biztosítva.

Az ENSZ menekültügyi ügynökségének legfrissebb közlése szerint február 24. óta közel 2,3 millió ember hagyta már el Ukrajnát. Az ENSZ adatai szerint március 8-ig 214 160 menekült érkezett Magyarországra. Lengyelország irányába több mint 1,4 millió ember hagyta el Ukrajnát.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
A pokol tornáca is jóindulattal van/lett kikövezve:
.
----- Egy este alatt nagyot változott az ide menekülők helyzete. Kiből lehet menedékes, kiből nem az új szabályok alapján
helsinkifigyelo.444.hu/2022/03/09/egy-este-alatt-nagyot-valtozott-az-ide-menekulok-helyzete-kibol-lehet-menedekes-kibol-nem-az-uj-szabalyok-alapja
.
n
"""""Kiknek lesz nehezebb a helyzetük?
Azoknak az embereknek, akik nem ukrán vagy magyar állampolgárok, és bár Ukrajnában legálisan tartózkodtak, akár éveken át ott éltek, dolgoztak, tanultak, mostantól őket nem ismeri el menedékesként a magyar kormány. A háború első napján alkotott kormányrendelet őket még – nagyon helyesen – menedékesként ismerte el. Ezt a lehetőséget most elvették tőlük, és tegnap óta már hiába kérnének menedékes státuszt, nem kaphatnak, sőt, a már korábban megindított eljárásoban is ezek szerint a csupán tegnap óta hatályban lévő, hátrányosabb szabályok szerint bírálják el a menedékes kérelmeket. Ezek az emberek most már csak ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolásra jogosultak, amely 30 napos magyarországi tartózkodást tesz lehetővé és kijelöl egy szálláshelyet, ha a kérelmező jelzi, hogy nincsen neki. Ezen kívül nemigen jár más ellátással, nem dolgozhatnak és családtagjaikat sem hozhatják ide kedvezményesen – igaz, az Ukrajnából menekülők mindegyikét beengedik az országba."""
----------------------
.
Un.veszélyhelyzetben minden lehetséges, még annak az ellenkezője is!!!
Eladott Ország
Az ukrán menekültek többsége amint teheti, tovább is áll egy normális harmadik országba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.