Zágráb külvárosában csütörtök éjszaka lezuhant egy drón, nagy valószínűséggel egy Tu-141 Sztrizs felderítődrón, ami a horvát kormány és hadsereg szerint Ukrajnából repült át Horvátországba, Románián és Magyarországon keresztül.

Az ellenzék válaszokat követel a kormánytól a Zágrábban lezuhant drón ügyében, ami 40 percet repülhetett a magyar légtérben: Mini-Putyin képtelen szavatolni az emberek biztonságát

Fotó: AFP

A drón Magyarország légtere felől érkezhetett. Legalább 560 kilométert repült úgy, hogy a nyugati katonai szövetséghez tartozó horvát, magyar és román légvédelem látszólag nem észlelte.

A horvát kormány és később Szijjártó Péter is megerősítette, hogy a magyar légtéren át ért el hozzájuk a kémdrón. 

A Jobbik is reagált az ügyre: 

"A magát immáron békeharcosként ünnepeltető mini-Putyin, most a béke és biztonság népszerű jelszavaival kampányol közpénzből, miközben folyamatosan akadályozza az oroszok békére kényszerítését és láthatóan képtelen szavatolni a magyar emberek biztonságát."

- írták a közleményben. A Jobbik szerint két lehetőség merült fel az ügyben:

"vagy nem tettek semmit, mert nem észlelték a gépet vagy észlelték, de nem tettek semmit. A magyar emberek biztonságának szempontjából egyik verzió sem túl biztató."

Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója Facebook-bejegyzésében reagált, amelyben azt emelte ki, hogy "a 70-es évek technológiai színvonalát képviselő katonai eszköz" bárhol, így Magyarországon is becsapódhatott volna, "a teljes stratégiai nyugalomban pihenő hadsereg azt se mondta, fapapucs, nemhogy leszedték volna."

A horvát elnök felvette a kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnökkel, a NATO-val és az ukrán féllel is, vizsgálat indult az ügyben.

Forrás: 444.hu, telex.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A kolostordisznó Putyin kurvája, már kilóra megvette, azért kell a választás után mielőbb börtönbe zárni a dagadtat és kivoni a forgalombó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
@Toller Béla: ...vagy horvát tüzér, mindegy !
Peller Anikó
@Giovanni Alba: Hát ha Zágrábban landolt és Csengernél lépett be hozzánk, valamint 1000 km a hatósugara, akkor úgy néz ki, hogy tényleg Ukrajnából indították (valakik) kb Kiev irányából és így a Fehérorosz indítás kívül esik a hatósugáron (mert ez is felmerült). Amúgy Kiev - Zágráb 1200 km.
simmering73
Szerintem ez egy elszabadult, kontroll vesztett TU-141 robotrepülőgép (wikipédia).. Egy 70-es évekbeli technológiai színvonalát képviselő katonai eszköz. A nagyobbik baj, hogy átsuhant az ország felett úgy, hogy a honvédő magyar hadsereg átaludta az egészet. Utólag tudjuk, hogy elejétől végéig látták az objektumot, de nem tettek semmit.
Nessy
@simmering73: Aztán ha a legközelebbinek felettünk fogy ki az üzemanyaga, akkor pechje lesz annak, akire véletlenül rápottyan! Az rendben van, hogy "ki akarunk maradni", de azért talán nem lenne hátrány, az ország védelme.
ómió
Na, ugye! Egy "efftársi okkal több" ukránék támogatására!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.