Most a Hírklikknek nyilatkozott Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, az egyesült ellenzék gazdasági kabinetvezetője. Szerinte ugyanis több mint különös, hogy a kormány legfelsőbb köréhez kapcsolható bank úgy ad kölcsönt a francia szélsőjobb vezetőjének, hogy a fedezet nem ismert, a politikai „lefizetés” viszont feltételezhető.

Gyanús ügyletbe keveredtek Orbánék: "a magyar kommunista párt támogatta Moszkvát úgy, mint most ők Le Pen-t"
Kép: Facebook/Orbán Viktor

Szerinte vannak még kultúrországok, ahol a politikusok vagyonbevallását komolyan is veszik. Marine le Pen tavaly ősszel meleg, elvtársi látogatást tett a magyar miniszterelnöknél, aki többek között a most megválasztott köztársasági elnök társaságában fogadta a francia szélsőjobb vezérét. Most kiderült az ok is, amit a bőkezű hitelező eddig szemérmesen tagadott:

a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Külkereskedelmi Bankon keresztül Orbán megtámogatta le Pen kampányát bő 4 000 000 000 forinttal.

A gazdasági szakember szerint az egész ügylet nagyon különös

mert ez az egész egy politikailag erősen exponált helyzetnek tűnik. Eddig az orosz bankrendszer finanszírozta, de gondolom a botrány elkerülése végett nem akarta megismételni a tranzakciót Le Pen asszony és keresett egy kevésbé botrányosnak ígérkező megoldást.”

Az MKB-t eredetileg kormányközelinek elkönyvelt, kvázi közpénzjellegét vesztett intézetként tartják számon.

Ebből a szempontból még speciálisabb a helyzete, mintha egy teljesen profitorientált pénzintézet lenne. Amennyiben egy profitmaximalizáló bankhoz fordult volna a hölgy, akkor felvetődtek volna olyan kérdések is, hogy mi a kölcsön fedezete. Egy egyszerű tranzakció esetén elég különös lenne, hogy egy nem nagy vagyonnal rendelkező magánszemély ekkora hitelhez jut és automatikusan felmerül a kérdés, hogy mi a garancia.

- mondta el.

Bod Péter Ákos figyelmeztetett arra is, hogy egy kormány-, illetve állam-közeli helyzetben egy újabb vetület is felmerül, ugyanis nagyon nehéz elképzelni, hogy egy ilyen tranzakció jóváhagyása nem vezet fel a legmagasabb politikai szintig.

Mindezzel kapcsolatban egy eddig nem említett kérdés is adódik, hogy mit szól mindehhez a bankfelügyelet...? Miután ez pénzügyileg egy igen kritikus és kockázatos dolog, kérdés, hogy az MNB által jóváhagyott pénzügyi standardoknak megfelel-e egy ilyen művelet? Őszinte kíváncsisággal várom, hogy a következő napokban mit fog kideríteni a Nemzeti Bank pártatlan és alapos vizsgálata ebben az ügyben.

- tette hozzá Bod, akit ez arra az időre emlékeztet amikor a magyar kommunista párt például Moszkván keresztül finanszírozott olyan alapokat, amelyek felhasználásába csak a legfelsőbb politikai vezetés látott bele.

Szerinte mindez feltételezi a korrupció gyanúját, elvégre szimpla politikai haszonlesésből „lefizetik” egy elvtársi párt vezetőjét, ám mindennek a jogi megítélésén eddig nem gondolkozott, elég fejtörést okozott neki az ügy pénzügyi vonatkozása, ami két-három elvet is sért.

A teljes interjú a Hírklikken olvasható.

Forrás: Hírklikk
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Ezt az Orbán nevű ártányt és tettestársait el kell takarítanunk április 3-án!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Kifejezetten várható volt és folyamatosan az is, hogy Magyarországot, a magyar miniszter elnököt lejáratni akarja elsődlegesen nyugat, aztán persze a belső moslék ellenzék! Nem véletlen, hogy egy kommunista szarjancsi; mert valamiféle névnek képzeli magát (nyomta az agyát, a no, hogy bankjegyen legyen az aláírása, kézjegye) Nos a lényeg hogy nyilvánvaló, hogy a szomszédainkkal is össze akarnak ugrasztani >> a legkézenfekvőbb dolog, mert azt látják, hogy a nép meg van elégedve a saját sorsával és azon reményteljes folyamattal ahogy az életvitele formálódik! Ez 1990-től 2010-ig jószerivel a nemzet kirablásából állt! ÉS EKKOR KEZDŐDÖTT EGY VÁLTÓZÁSI FOLYAMAT! A szomszédainkkal is jó kapcsolatot alakítottunk ki >> na ebbe is bele kell rondítani! PERSZE itt ítélhető el az elhíresült drón lelövésének kihagyása! Ezért a honvédség fejét kell venni! Ennyi! aztán, hogy a drón az usa gyártmányú; többek közt Csernobilban gyártott vegyszerekkel volt egy kis robbanó anyaggal kevert módon röptetve az más kérdés! A cél a Horvátok uszítása a magyarok fel egyértelmű! BESZÉLJÜNK CSAK ARRÓL mit is akar az Eu. a Magyarországi belső ellenség? azt hogy az országot a vasfüggöny leszere-lésekor hozzáférhetővé vált területet teljesen tönkre vágja, kirabolja, gyakorlatilag megszüntesse! Ugyan is ŐSIDŐK ÓTA Magyarország területe olyan központi fekvésű kifejezetten jó adottságok-kal rendelkező terület, hogy erre minden moslék népség igényt tartana! Különösen a nyugati un. nagy nemzetek a maga gazdagságával, amely veszendőben van (nincsenek gyarmatok) igényel-nék a keleti részek könnyű megközelítését és kirabolhatóságát! Csakhogy van egy geopolitikai- lag is potenciális gát > a MAGYAR ORSZÁGI TERÜLET az un. Európa kapuja! Erre jött a trianon, és a mai folytatása, ma már határok nélküli igyekezettel! Nos ezen lehet elmélkedni, és különbö-ző "szólamokat játszani! A saját gondolatokat előszedni a tehetségeknek megfelelően!
PERSZE az helyett, hogy a büdös kurva anyákat emlegetnétek ti moslék buzi gender...
ómió
Ti már csak tudjátok, efftársak, hogy az eleitek hogyan is "támogatták" Moszkvát! És ezt kell most a "Zorbánra" hazudnotok?
Németh István
A LÉNYEG!! minél többen menjünk ki BÉKEMENETRE aztán MENJÜNK EL SZAVAZNI a MAGYAR NEMZETI ÉRDEKEINKNEK MEGFELELŐEN!
Hozzuk abba a helyzetbe a kormányt hogy a Magyar Nemzet ellenes a polgárokat semmibe vevő erők, amelyek a rezsiköltséget, az üzemanyag árakat semmibe véve EU árakat akarnak a nyakunkba varrni akik a gázcsapokat akarják elzárni, adókedvezményeket a szociális kedvezményeket eltörölni >> egyszer és mindenkorra a parlamentből is kizárásra kerüljenek!
SZŰNJÖN MEG EGYSZER ÉS MINDENKORRA az alpári moslék szövegek megtűrése, a kormány, ezzel a nép, a tisztességes magyar polgárok folyamatos gyalázása!
Hajrá Orbán Viktor, hajrá KORMÁNY! Hajrá KÁRPÁTALJAI MAGYAROK a TI lehetőségeitek is adott!! Tegyetek ne tétlenkedjetek!
Yoda69
Es meg orban pofazik arrol hogy beavatkoznak a magyar valasztasokba. Akkor o mit csinal? A magyar adofizetok penzebol nacikat penzel. O1G minden hitelet elvesztette, politikailag hulla. Aprilisban teszunk rola hogy oda keruljon ahova valo.
drrotf
@Németh István: Akinek a politikája nekem nem tetszik, azt kizárni a politikából?-Ugye így gondoltad?Nem gondolod, hogy a kommunisták is így csinálták 1945 után, és azután egy párti állam alakult ki, amely diktatúrához vezetett.És biztos tudod, hogy ők is a magyar nemzet érdekeire hivatkoztak?És később emlékszel biztosan, vagy tanultad, hogy ezt az átkos rendszer hosszú időn keresztül a magyarok több mint 90%-a akarta, szavazta meg.Hát ezt akarod?Akkor ez az út nem előre menetele a társadalomnak, hanem vissza a múltba!Orbán nem ezt hirdeti, úgy hogy beszélned kellene vele, hogy most akkor merre is kell mennünk!
Németh István
@Yoda69: Nagyon buta vagy, és azért is minősítelek így mert ha tájékozott lennél az egykorvolt, és a mostani politikai folyamatok > azok hatása és uralma sajátos megnyilvánulásairól nembeszélnél butaságot!
@drrotf: sajnos a politika ha tetszik, ha nem a mindenkori vezetői rétegnek és az uralkodási (hatalomban maradási, vagy éppen azt megszerző) lehetőségeknek a függvénye% nem lehet a '45-ös politikai adottságokat a mostanival összehasonlítani, rokonítani meg pláne! Az egykori kommunista szellemiség átformálódott - nem tűnt el azonban a megváltózott gazdasági körülmények hatására, de inkább kényszerére (minden téren, kultúra, művészet, stb) igazából előre nem sejlett állapotokat idézett elő! Egyetlen egy dolog nem váltózott a HATALOM megszerzése, a MINDENEK ELŐTTI és FELETTI URALMI VÁGY! A módozatok váltóztak elsődlegesen a nemzetek polgárainak egyre aljasabb félrevezetésével. Így értékelhető a Magyar nemzet érdekében tettek egykoron > akár 1848-ban vagy az őszirózsás forradalom. majd a II. világháborút követő időszakban 1956 -ig! Aztán sorolhatnánk a folyamatokat a mai napjainkig! Csakhogy jött egy un. nagyvilági szélhámosság a gyurcsányféle költségvetési hamisítás, amit az Eu vezetése sajátos taktikával a maga érdekeinek megfelelően alakíttatott ki a MAGYAR NEMZET és POLGÁRAINAK rovására! Így lett az Öszödi beszéd és így lett Tv ostroma, majd a 2006-os véres események amelyre a gyurcsányék egyértelműen készültek!!! ÍGY TÖRTÉNT, hogy az ukrán és az Izraeli katonákkal együtt szana-széjjel verették a magyar BÉKÉS TÜNTETŐKET!
A kádár korszakból való "békés" átmenet csak egy ízig vérig kommunista bagázsnak volt jó! A látszólagos mdf vezetés mögött a nemzete befolyásolni tudó szocik az szdsz-el felsorakoztak és kizsebelték az országot! Ez folytatódott 2002 után a hatalmuk visszaszerzésekor - mint fentebb írtam abszolút pofátlanul! Nos ide nem kell az országnak vissza süllyednie >> ha MAGYAR VAGY ezt nem is akarhatod!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok