Néhány amerikai állam kormányzója elrendelte, hogy a kormány által működtetett italboltok ne áruljanak orosz gyártmányú vodkát és szeszes italokat, szolidaritást vállalva az ukrán néppel, miután Oroszország megszállta az országot. Magyarországon is van olyan kisbolt, ahol már nem kapható orosz vodka.

Több magyarországi kisbolt polcáról levették az orosz vodkát

Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Utah állam kormányzója, Spencer Cox a hétvégén arra utasította az alkoholos italok ellenőrzésével foglalkozó hatóságot, hogy vetessen le minden orosz gyártmányú és márkájú terméket a kiskereskedelmi üzletek polcairól – írja a Napi.

A rendelet kiadásával Cox csatlakozott New Hampshire, Ohio és Pennsylvania kormányzóihoz, akik nagyrészt szimbolikus gesztussal támogatták az ostromlott Ukrajnát, amelyet a múlt héten orosz katonai erők támadtak meg – írja a Reuters.

"Mi is megtesszük a magunk részét az orosz megszállók visszaszorításában, és kiállunk az ukrajnai testvéreink mellett"

- mondta Cox. Azt is mondta, hogy Utah állam minden állami beszerzést át fog vizsgálni, hogy ellenőrizze az esetleges orosz kapcsolatokat.

Több budapesti kisboltban is tapasztalta a Napi.hu, hogy levették a vodkát a polcokról az eladók. Egyik nagylánc sem számolt be ilyen lépésről, pedig Magyarországon az orosz vodkaként árult termékek több mint 60 százaléka tényleg orosz importból származik.

Forrás: napi.hu

Címlapkép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...legalább becsüje lesz a magyar kisüstinek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.