Az új koronavírus problémás változatai egyedi közegben jöttek létre, olyan személyekben, akiknek az immunrendszere valamilyen okból nagyon gyengén működik. Ezáltal nehéz ellene proaktívan fellépni, az újabb változatok hirtelen, mondhatni a semmiből bukkannak fel. A jövőre vonatkozóan képtelenség pontos jóslatot adni, a járvány végéről beszélni pedig felelőtlenség.

Nincs vége a covidnak – milliós nagyságrendben jöhettek létre különböző variánsok

Fotó: pixabay.com

A vírusok a megfelelő sejtbe jutva azonban elképesztő mértékben kezdik önmagukat másolni, milliárd és milliárd kórokozó jön létre a megfertőzött szervezetben, mint ahogy a gyártósoron ömlik le mondjuk a 6-os tipli a futószalagról. Ám, miként a gyárban, itt is előfordulhatnak másolási hibák, vagyis különböző génmutációk.

Ilyen értelemben az elmúlt időszakban százezres, milliós nagyságrendben jöhettek létre különböző vírusváltozatok, amelyek el is tűntek úgy, hogy még csak tudomást sem szereztünk róluk

– mondja a 24.hu-nak Kemenesi Gábor. Hozzáteszi: részünkről inkább a következő lépcsőfok érdemel figyelmet, amikor egy-egy változat az úgynevezett szelekciós nyomás miatt fennmarad, terjedni kezd, és esetenként dominánssá is válik.

Most az omikronnál tartunk, ami a 15. betű az ógörög ábécében, de előtte különböző okokból néhány kimaradt, vagyis az új koronavírusnak eddig tizenkét, aggodalomra okot adó variánsa jelent meg. A többség szerencsére megmaradt egy-egy régióban, vagy csak pontszerűen terjedt a világ kisebb részén, négy viszont globális járványhullámot indított:

az eredeti vuhani vírus,

az alfa (brit variáns),

a delta (indiai variáns)

és az omikron.

Minden járványnak megvan a dinamikája, és védőoltás nélkül természetes folyamatként is idővel elcsitul. Nagyon sok ember megfertőződik, akik pedig túlélik, bizonyos fokú immunitást szereznek a kórokozóval szemben. Úgy mondjuk, hogy kiég a járvány. Jelen esetben a vakcinákkal jelentősen csökkentjük a veszteségeket, de

még nagyon messze vagyunk a koronavírus legyőzésétől, sőt, még attól is, hogy a történéseket kézben tartsuk. Egyelőre lehetetlen pontosan megjósolni a jövőt.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Peller Anikó: Mindjárt jön "mocskos patkányozó" Pál, és elmondja, mekkora hazugság ez is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@simmering73: talán putyin is az elszabadult járvány helyzet miatt robbantotta ki ezt a fölösleges háborút!?
Baker
@division: Az csak duma, de a féreg Orbán vezette Fidesz jelenleg ez ügyben is döntési pozícióban van!
Pálinkás Pál
kemenesi...a denevérvadász...egy nulla, szaralak..jakab csicska szócsöve...
division
@Pálinkás Pál: Te sokkal nagyobb nulla vagy Kemenesinél, plusz tanulatlanabb is, Jakabról már ne is beszéljünk. Szégyellhetnéd magad, bár tudom, ez túl nagy kérés egy olyantól mint te.
driv3r
@division: Te beteg fasz, a vállalkozásod is jól megy, az anyád sem akkora kurva, ahogy eddig hittük, úgyhogy minden OK.

Ausztriában 15 ezren haltak meg, míg Magyarországon 45 ezren. Erre varrjál gombot, geci.
Orbán Viktor 30 ezer emberrel többet ölt meg, és nevet az Operában, míg a felesége ránéz csodálattal...
Felbosszantottál, baszd meg!

Lesz itt még minden is, mert helyre kell tenni egy egész a gumicsizmába szorult fejű kurva országot!
division
@driv3r: Senki nem szólt hozzád, te több nevű beteg faszkalap! Felbosszantottad magad? Saját probléma. Fahrenheited mennyi most? Unatkozó majom gyerek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.