Ma önökkel vagyok, mert lengyel vagyok, mondta Donald Tusk az ellenzék nagygyűlésén.

Mint fogalmazott,

számunkra, a lengyelek számára és a magyarok számára a szabadság és a szolidaritás nem üres szlogenek. Együtt voltunk 1956 októberében, együtt voltunk, amikor 1980-ban Lengyelországban megszületett a Szolidaritás. és 1989-ben, amikor mindkét nemzetünk megszabadította önmagát a szovjet nyomás alól.

Azzal folytatta, lengyelek és magyarok egyaránt jól emlékeznek, tegnap múlt a születésnapja Bem József tábornoknak, aki ha élne, a Műegyetem rakparton lenne, nem másik budapesti helyszínen.

Donald Tusk Orbánról: "Egyetlen becsületes embernek sem lehet kétsége, hogy melyik oldalra áll ebben a küzdelemben"

Fotó: WOJTEK RADWANSKI / AFP

Az ukrán földön zajló harcok szerinte nemcsak az ukrán állam szuverenitásáért vívott harcok, a tétje ennek sokkal nagyobb, arról van szó, hogy Lengyelország és Magyarország szabadságáért küzdenek az ukránok.

Egyetlen becsületes embernek sem lehet kétsége, hogy melyik oldalra áll ebben a küzdelemben. Orbán Viktor és csapata megdolgoztak azért, hogy a leginkább Putyin-párti vélemény alakuljon ki róluk egész Európában. Nem hiányzik a világban semmilyen olyan politikus, akik politikai vakságból vagy üzleti okból Putyin pártjára állnak ebben a küzdelemben

– mondta Tusk.

Közölte, elfogadhatatlan az a vízió, amit némely politikus Európában és Budapesten is oszt, ezért is néz Európa reményteljesen az április 3-i választásokra.

Tusk szerint nem szabad azt hinni, hogy a Putyin előtti kapituláció a biztonság kulcsa. Sok sikert kívánt az ellenzéknek a választásokra.

Forrás: 24.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
Donald Duck! Egyetlen becsületes ember se tolta még ide a képét az EU-ból...

A magyar, nem kétséges melyik oldalra áll:

kepfeltoltes.zapto.org/public/20220315190418BÉKEMENET.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
driv3r
@durbincs: Miért éppen Mineso... Denver?
driv3r
@durbincs: Azt hittem észreveszed és a kacagástól rezgő zsíros hasadat fogva javítasz ki - mert ugye nem csak én vagyok fotelforradalmár. Itt mindenki AZ !!!

Szóval, ha Amerikában élnél, vagy ha okosabb lennél, mint egy húszéves, aki még mindig ötödikbe jár, vagy ha mondana neked valamit az, hogy Fargo, akkor tudnál mindent az életről, a világmindenségről, meg mindenről. (42)
De nem Amerikában élsz, nem vagy okosabb, mint egy húszéves, aki még mindig ötödikbe jár, és a Fargo név sem jelent neked semmit.

Így marad ami volt, mert valami sosem változik...
Borsodi
Igaza van aki Magyar és számít a béke a biztonság a jövő ,az nem szavaz Orbánra.
Egész Európa örülne ha leváltanák.Mért nem látjuk már be,hogy lassan minden normális Ország elfordul tőlünk.
driv3r
A orbánista csicskák nem válaszolnak az égető kérdésekre.
És nem azért mert, hanem azért mert (aki hallja, érti)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.