Az orosz-ukrán háború is szóba került, de az ellenzék programját is igyekezett gyorsan ledarálni a szűkös időkeretben az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

A 444 cikke szerint szerda reggel Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért néven összefogott ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje a köztévé vendége volt öt percre – ezt lehetőséget a 130 milliárd adófizetői forintból működő köztévé azért adja az ellenzéknek, hogy a négyévenkénti választás előtt a kiegyensúlyozottságát bizonyítsa.

Márki-Zay megkapta a köztévén az öt percét, el is mondta, hogy folyamatosan hazudik a Fidesz

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter/videórészlet

A cikk szerint mielőtt Márki-Zay a képernyőre került volna, a biztonság kedvéért a köztévé még leadta Orbán Viktor március 15-ei békemenetes beszédét, teljes terjedelmében.

Márki-Zay a rá szánt 5 percben először szóvá tette, hogy csak 5 percet – és azt is csak négyévente – kap az ellenzék, szerinte ennek ugyanaz az oka, mint amiért Orbán Viktor nem áll ki vitázni, mivel Márki-Zay szerint sokkal könnyebb hazudni és lejárató kampányokat folytatni. Kitért arra is, hogy ő és a gyerekei, a vásárhelyi választópolgárok nem ismertek rá a közmédia híradóiból, és arról is beszélt, hogy ő sokkal hamarabb volt konzervatív, mint Orbán Viktor. Fölemlegette a Fidesz első országgyűlési ciklusában elhangzott "Térdre csuhások!" felkiáltást is, és azt is, hogy 2010 előtt Orbán harcosan Putyin-ellenes volt, és az euró bevezetése mellett állt.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje elmondta, az orosz-ukrán háborúról is folyamatosan hazudnak a köztévében, mikor azt igyekeznek bizonygatni, hogy az ellenzék fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába. Hozzátette, Orbán Viktor most is küld fegyvereket Ukrajnába, és Boris Johnson brit miniszterelnöknek is megígérte ezt. "Gyújtogatóra nem bízzák a tűzoltást" – mondta, Orbánra szerinte 12 év háborúskodás után nem lehet a békét bízni. Beszélt a koronavírus-járvány hazai kezeléséről, szerinte Orbánék köre azt is a lopásra használták fel, miközben 44 ezren haltak meg.

A szűkös időkeretben még gyorsan, címszavakban elmondta az ellenzék programját, mert azt sem lehet hallani a közmédiában. 

"Magyarországot csak a NATO és csak az EU védi meg"

- jelentette ki beszéde végén.

A műsorvezető egyetlen kérdést sem tett fel az 5 percben a cikk szerint.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a köztévés szereplését élőben közvetítette a Facebook-oldalán, ahol vissza lehet nézni azt.

Forrás: 444.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@KisTehen: "hazugságokat felesleges ismételgetni"
Akkor miért szajkózàtok a hazugsàgot àllandóan?
Ebben az 5 percben szólt valaki igazsàgot az eltelt 4 évben a lakàjmédiàban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
koszpeko
Reggel 8 órakor?
Ki nézi munkaidőben?
Hányszor ismétli meg a lakàjmédia?
Béla333
Akkor ha jól számoltam 2.102.400 percből az ellenzék kap 5 percet???!!!
Ez 0,0002378 százaléka a teljes rendelkezésre álló időkeretnek.
Akkor remélem ilyen százalékban kapnak majd végkielégítést, ha az új kormány kirúgja őket.
mikcip
@KisTehen: Te csak annak szeretnél látszani ezzel a gecizéssel. Hol vagy te a kis tehéntől... kis malac is túlzás volna részedről. Gecizéssel próbálsz komoly ember benyomását kelteni? Tulajdonképpen mit akarsz ilyen dumával te szerencsétlen.
koszpeko
@KisTehen: "hazugságokat felesleges ismételgetni"
Akkor miért szajkózàtok a hazugsàgot àllandóan?
Ebben az 5 percben szólt valaki igazsàgot az eltelt 4 évben a lakàjmédiàban.
ómió
Szóval, folyamatosan hazudta a Fideszre azt, amit ő tesz! "Efftársi"!
Emmersson71
@koszpeko: Örüljünk, hogy nem volt épp adókarbantartás az országban épp abban az 5 percben!
magyar1
"Magyarországot csak a NATO és csak az EU védi meg"

- jelentette ki beszéde végén.
Na, hogyne, úgy mint most az ukránokat is az eu meg a nato védi meg - pedig a nyuszi mindent megígért míg a Zelenszkijt ki nem nevezte.
Emmersson71
@magyar1: Az az apróság nem tűnt fel, hogy Ukrajna sem nem NATO, sem nem EU tag?! Magyarország viszont az!
magyar1
@Emmersson71: Éppen ezért nem keveredhetünk bele a dolgaikba - kapise?
De ezt ígérgették nekik Zelenszkij kinevezésekor.
koszpeko
@KisTehen: Mesélj marha, mit hazudott MZP?
Néro
Egyébként meg örüljön , hogy nem takarították fel vele a ' köztévé ' folyosóit a lábánál húzva. Arrafele az a szokás. A béke jegyében. Na ugye.
Jut eszembe ezt az 5 percet április háromig minden nap leadják úgy mint a Fityma Béééékemenetet a beszéddel?
Akkor rendben.
Jozefina
Tisztességesebb lett volna a hazug lakáj médeától, ha fő műsor időben (esetleg egy hír műsor alatt mondhadta volna el Márki Z. Péter az amúgy remekre sikeredett 5 perces beszédét!!!
Szevasztok
Választások után, kukába kerülsz ha nyertek ha nem.
Havanagi
El lehet humorizálni ezt a kérdést,de valljuk be óriási SZÉGYEN ez a magyaroknak.A saját Ft adónkból a fidesz ural mindent ,4 évente 5 perc műsoridőt kap az ellenzéki képviselő a"közmédiában", a kolostormalac azt röfög,amit csak akar, úgy árul el mindent,ami magyar,hogy a SZÉGYEN NÉP közben tapsol hozzá.NAGY NAGY SZÉGYEN!!!
mikcip
@KisTehen: Kismalac... Kőbánya szeméttelepen nőtél föl?! Ezzel a söpredék dumával nem vagy méltó ilyen helyre irkálni. Sajnállak, pedig tulajdonképpen te is ember vagy. Volnál...
rokker33
5 perc hazugság márk szar Péter módra! Elmehetne a "máunika sóba" ha még menne! Minden nap behívnák a közönség is megvan a propelleres nyuggerek tapsikolnának mint hülyegyerek a moziban :)
Eladott Ország
Csak egy út van a bűnöző cigány leváltása és bíróság elé állítása! Amíg ez a rohadék szabadlábon van, csak a szart tudja kavarni.
Pági
@koszpeko: na ez az! Nem véletlen az időpont. Én is kíváncsi leszek az ismétlésekre.
Nyírfa
Hát, Gyerekek, ez jó volt! Bár az izgatottságot lehetett érezni a hangján, de összességében egy nyugodt, megfontolt, tudatos ember benyomását keltette. No, akkor felfelé, szálljon fel az ellenzék fehér füstje!
Peller Anikó
@rokker33: Megtennéd, hogy ebből az 5 percből a Makizé számodra legirritálóbb hazugságát, csak egyetlen mondatban idetennéd nekünk. Csak a számodra legfontosabbnak tűnő hazugságát, légyszi.
csak úgy....
@Nyírfa: 4 évente 5 perc,-te nem lennél izgatott? :)
Nyírfa
@csak úgy...: Ekkora lehetőségtől??? :))) Mint a huzat!
Sámannus
Bocsika nem 130 milliárd az az öt perc, hanem négyszerese, mert a négy évnyi költségvetési pénzre jut ez a lehetőség.
Szóval jó fittyfaszos technikával nem 130, hanem 500 milliárd ez a díj, mint ahogy a közösből megszokták itt is sokkal többet lopnak
rokker33
@Peller Anikó: maga az ember Márky Zay a hazugság!Csak rágalmazás meg a túlzó választási ígéretek százait lehet tőle hallani, pont úgy mint Orbán Viktor 2910 ben! Ő is ígért elszámolást eurót jobb életet és nem jutottunk sehová! Hát Márky is pont ugyan olyan hazug, mint Orbán! Nem bízok benne!
mikcip
@KisTehen: Na... ez már mindjárt más... fölösleges itt a csúnya (geci) beszéd. Így most már - ha akarunk - stratégiai nyugalommal tudunk eszmét cserélni.
csak úgy....
@rokker33: "-pont úgy mint Orbán Viktor 2910 ben!" -és ezek után vegyelek komolyan? :)
Peller Anikó
@rokker33: Nem ezt kérdeztem bazmeg. Azt kértem, hogy mutass rá az 5 perces videó megfelelő másodpercére amely mondatot te ezen videó legnagyobb hazugságának vélsz.

Konkrétan egyetlen egyet. Csak egyetlenegy hazugságot az 5 percből, hogy lehessen vele foglalkozni esetleg vitatni.

Ha ezt nem teszed akkor egy nyomi hazug geci vagy aki az orbán összes hazugságát beszopta és aljas módon terjeszti. Nem azt kérdeztem, hogy te hiszel e neki, hanem hol, melyik secundumnál hazudott a Makizé. Szerinted.
csak úgy....
@KisTehen: te ma lóherét legeltél ? csöppöt fölfuvalkodottnak tünsz...
csak úgy....
@KisTehen: csak nézz utánna boci,a kettö nem ugyan az! -persze egy fidesz silóhoz szokott fidesz boci elé, hiába is tenné ki a csordás az étlapot! :)
mikcip
@KisTehen: Kösz. Nagylelkű vagy. És mihez kapok öt percet?
Szevasztok
@Horizont: Nem vagyok fideszes sem moslékos, haggyá! Mzp vezéred kapaszkodik a lehuzóban.
driv3r
@Virág Árpád: Ez most honnan jött?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.