Thaiföld és Kambodzsa után most Vietnámba indul magyar segítség, ezúttal 156 ezer adag AstraZeneca oltóanyag formájában – írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter meghálálja a vietnámiak segítségét 156 ezer adag vakcina formájában

Fotó: MTI/Vajda János

A külügyminiszter megfogalmazása szerint: barátok a bajban sem felejtik egymást, ezért hálával gondolunk a vietnámiak segítségére, amikor a világjárvány első hulláma során maszkokkal, arcvédő pajzsokkal és gyorstesztekkel segítették a magyar védekezést.

A partnerség jegyében mi előbb felszabadítottunk és értékesítettünk 400 ezer AstraZeneca vakcinát a vietnámi kormánynak, majd további 100 ezer adag oltóanyagot adományoztunk az országnak – idézi az MTI. Hangsúlyozta, hogy a mostani szállítmánnyal együtt Vietnámban már 656 ezer ember vehet fel Magyarországról szerzett oltást.

Összességében 18 országban már közel 5 millió adag oltóanyaggal segítettük a védekezést, mindezt azért, hogy globálisan is csökkenjen az újabb variánsok kialakulásának veszélye

- írta Szijjártó Péter. 

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Az agyűri nyomást kéne csökkenteni a fejedben, mert szétcsattan a sok okosságtól. Még a végén kitaláljátok, hogy Magyarország állította meg a járványt.
ómió
Na, ugye! Meg még lejárat miatt így kidobni se kell ezt a tételt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.