Nem hagyják annyiban.

A benzinkutasok az Alkotmánybírósághoz fordulnak a 480 forintos benzinár miatt

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A kisebb, családi tulajdonban levő benzinkutakat (az úgynevezett fehér kutakat) tömörítő Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) szerdán találkozott Karsai Dániel alkotmánybírósági és strasbourgi ügyekben jártas ügyvéddel – értesült a Népszava Gépész László elnökségi tagtól.

A szervezet tagjai a magyar állam ellen indított alkotmánybírósági pereket fontolgatnak a 480 forintos üzemanyagár-korláthoz kapcsolódó, számukra hátrányos intézkedések miatt, mert a rendeletek sértik azt a szabályt, miszerint hatósági árral senki sem kötelezhető veszteséges működésre.

– tudta meg a lap.

A Telex megkereste az FBSZ vezetését. Egri Gábor ügyvéd vázolta a jogi lehetőségeket, és ezek után a tagok önállóan eldöntik, hogy első körben az Alkotmánybírósághoz fordulnak-e, majd esetleg mennek tovább, de az ügyvéd szerint van esély a sikerre.

Az ügyvéd szerint itt a piros, hol a piros helyzet van most, vagyis hol van üzemanyag, hol nincs.

Ha az egyik kút leürül, akkor a fogyasztók átmennek egy másikhoz, megy a vándorlás, és közben a Mol igyekszik feltölteni a töltőállomásokat.

A logisztika nehezen éri utol magát, talán a logisztikai kapacitás (tartálykocsik, sofőrök) lennének növelhetők a leggyorsabban, hogy a 2200 kút stabil ellátást kapjon. 

Forrás: Telex.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hörcsik Richárd , annyit tankolt a fideszes képviselő, hogy háromszor megkerülhette volna a földet. A 199 parlamenti képviselőből 125-en használják rendszeresen a közpénzből finanszírozott benzinkártyájukat. Mint a Blikk adatkéréséből kiderült, a fideszes Hörcsik Richárd a legnagyobb tankoló, tavaly január és idén április közt 3,6 milliót költött benzinre. Vagyis havonta átlagosan 225 ezret, de volt 289 ezres hónapja is. A lap további érdekes számításokat végzett, és arra jutott, hogy ennyi pénzből háromszor kerülhette volna meg a földet az egyenlítő mentén, 460-szor járhatta volna meg a Budapest-Sátoraljaújhely távot (Hörcsik az ottani választókerület képviselője),
- ez az összeg majdnem 10 ezer liter üzemanyagra elég.
A Fidesz-frakció annyit írt az ügyről, hogy: „Minden képviselő a törvényben meghatározott értékig jogosult üzemanyagkártyára, a frakció pedig aktív és lelkiismeretes képviselői munkát vár el.”
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275821257_1302840533529184_1349712250500259304_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=EnUEbG0_yzkAX9NwlKd&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-XxWbddw4FUR50tz6YwipKTOPWI4SYu6W5Fo9GG5Zx4Q&oe=62382970
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@lusta: ja igaz! Ez évekig elhúzódhat Orbán javára! Mire a végére érnek ,már nem lesz egy magánkézben lévő benzinkút sem!Amúgy nagyon okos ember az Orbán,csak kár hogy nem a mi javunkat szolgálja...
drrotf
Azt gondolom, hogy akármilyen is az Alkotmány Bíróság megítélése szerintem jogi ügyek eldöntésének a helye a bíróság!Csak azt nem értem, hogy miért kellett erre lépésre ennyi idő várni, hiszen a kormány első lépése is azonos hátrányokat tartalmazott mint a mostani, már az is sértette a tulajdonjog sérthetetlenségének az elvét, és az is olyan szolgáltatás nyújtására kötelezte a kis kutak tulajdonosait ami nekik kárt okozott, és ezt a kárt az állam semmivel nem kompenzálta.Az tudni kell hogy régi mondás az hogy az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, de aki egyszer oda bekerül, az előbb vagy utóbb megőrlődik!
Eladott Ország
@namihami: ma, 12:30 ORbánról ez a kép még "sihedernyi" korábol való, akkor még KGB-s ügynök volt + magyar spicli.
youtu.be/cPjkugOZQmI
Lepényleső
Bírósághoz,itt? Még nem halt meg a naivitás és a hit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.