Momentumos képviselőjelöltek Facebook-oldalán jelent meg az alábbi üzenet a mai napon: "Milyen megszorításokra készül a Fidesz, ha nyerne?"

"Brutális megszorításokra készül a Fidesz a választás után" – ezzel kampányol most az ellenzék
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Azt írják, mindenki számára egyértelmű: a magyar gazdaság egyre rosszabb állapotban van. Elszabadult az infláció, az euró 400 Ft közelében, a boltban szintre hétről-hétre emelkednek az árak.

A Fidesz pedig láthatóan képtelen úrrá lenni a helyzeten. Félelmében hatósági árakat vezetett be, miközben több mint ezer milliárd forintot osztogatott szét, hogy megnyerje a választásokat.

Az osztogatások kiürítették az államkasszát, amely már tavaly is 5100 milliárd forint feletti hiánnyal zárt! Mi lesz itt, ha nyernek? Ez egészen nyilvánvaló:

megszorítások következnek. Mégpedig brutálisak

- fogalmaz a momentumos üzenet.

Azt is írják, azért is tudható, hogy durva megszorítások jönnek, mert a jelenlegi kormány nem számíthat az Európai Unió segítségére. Azt a 2500 milliárd forintos támogatást ugyanis, amit megítéltek a magyar gazdaság talpra állítására, az EU a Fidesz-kormány alatti brutális korrupció miatt tavaly óta visszatartja – fogalmaznak.

Az ellenzéki képviselők szerint a Fidesznek így nem marad más választása, ha nyerne, mint hogy drasztikus megszorításokkal csökkentse a kiadásokat és növelje a bevételeket.

Forrás: Facebook

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@vacsi: Mostanság ha nem fizetsz, be se jutsz a kórházba. Majd előjegyeznek 2030-ra. Szakrendelőre is hónapokat kell várni. Persze ha nagyon szenvedsz, pénzért mehetsz magánrendelőbe. Ezt kéne felfogni, nem a 300 Ft-on egerészni.
A szülés egész más téma, azt nyilván nem lehet várólistára tenni, a gyerek meg fog születni, ha fizetsz, ha nem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Horizont: A sok százmilliárdos, ma még titkos felvett hitelek visszafizetése tovább terheket ró az az országra! Arra azért majd ügyel, hogy a haverokat, kegyenceket ne nagyon érintsék a megszorítások. Ami viszont a szomorú, hogy bárki győz, az az államkasszában hitelleveleken kívűl mást nem igazán fog találni! Tehát a megszorítások borítékolva vannak!
szegfue
@Nessy: Pontosan ez jutott nekem is eszembe!! A mértéktelen pénzosztásnak csak az lehet a következménye, hogy üres a kassza és a megszoritások gyakorlatilag elkerülhetetlenek bárki is lesz kormányon.:(
nezelodo
"hétről-hétre emelkednek az árak" Már ez az állítás is megdőlni látszik, hiszen napról napra emelkednek az árak. Az sem tűnik fel szegény megajándékozott rétegeknek, hagy szinte csak, nyomdafesték szagú bankjegyeket hoz a postás, és ad ki az ATM... Lehet, hogy ennek a habzsi-dőzsinek a pénzjegy nyomda a fedezete? Így már könnyen megérthető az inflációs folyamat gyorsulása is.
kulabombaafityiszre
A büdös paraszt fidernyák elmegy a magánrendelésre kiperkál egy vizsgálatra 25-30 ezer forintot,utánna meg,telepofával ordítja,hogy a gyurcsány bevezette a 300 forintos vizitdíjat.
Minden fidernyák egy korlátolt barom.Az orbán szektáé.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 15:01
Miért kevesebbet fizetsz majd a bolba.
Ja,nem hanem továbbra is a putris cigány minielnököd lesz akinek a seggét nyalhatod.
vacsi
@kulabombaafityiszre: Elolvasva a hozzászólásodat, mintha rólam írtad volna. Mármint azt a részét, hogy ma is sokat emlegetem a gyurcsány 300 forintos vizitdíját. Akkor tegyük már tisztába a dolgokat: igen, emlegetem, de nem az sokkolt, hogy bevezette - hisz én szinte soha nem mentem, és ma sem megyek orvoshoz, hanem, amit hozzáfűzött: ez egy "jelképes összeg". Jelképes volt ám a tetves k. anyjának, annak!
A másik része pedig: 4 gyereket szültem, állami kórházban, és egyetlen alkalommal sem adtam egyik orvosnak vagy nővérnek sem semmit. Nem azért, mert nem érdemelték volna meg, hanem azért, mert nekem nem tellett rá. Ennek ellenére mind a 4 alkalommal tökéletes ellátásban részesültünk, a gyerekkel együtt.
Akkor miért lennék korlátolt? (A baromra most nem reagálok).
Aki Én
@Nessy: @szegfue: Nagyon valószínű, hogy megszorítások nélkül nem lehet megúszni. Ha orbán marad, jön a ,,mi nem akartuk, de hát Brüsszel..."
Ha bukik, akkor jön a ,,mi megmondtuk..."
Viszont ha marad, ő tud mihez nyúlni, mert például az alapítványokba kilopott súlyos milliárdokhoz hozzáférnek.
Súlyos idők jöhetnek. Háború, covid, többféle válság, infláció...
Ezért az is egy lehetséges forgatókönyv, amiről már sokan beszélnek, hogy talán nyugodtabb lenne megbukniuk.
Azzal kevesebbet veszítenének, mert valódi elszámoltatás úgysem lesz.
vacsi
Látom, az "ellenzék" újabb baromsággal állt elő...
134.bátor
Ezt kell nyomni gyerekek,az sem baj,ha nem igaz!! Ők is hazudnak egyfolytában!!! De sajnos igaz.
Macskaszem
@vacsi: Mostanság ha nem fizetsz, be se jutsz a kórházba. Majd előjegyeznek 2030-ra. Szakrendelőre is hónapokat kell várni. Persze ha nagyon szenvedsz, pénzért mehetsz magánrendelőbe. Ezt kéne felfogni, nem a 300 Ft-on egerészni.
A szülés egész más téma, azt nyilván nem lehet várólistára tenni, a gyerek meg fog születni, ha fizetsz, ha nem.
Macskaszem
@Shikari: Csutkány kormány soha nem a magyar emberek érdekeit nézi, viszont ránk hivatkozva követi el az összes mocskosságot.
Rockxy
elképesztően szívszorító és botrányosan sokkoló, valamint brutálisan riasztó és bakfitty
jesz
nincs vész..Matolcsy visszahozza azt a pár teherautónyi pénzt, amit a padláson tárol, és minden megoldva...sőt..nyomtatnak vagy ugyanannyit, és a hiány pipa.
Macskaszem
@Shikari: És hol tart az államadósság? Most annyival rosszabb, hogy mindenféle szar diktatúráknak adósította el az országot, horror kamatra. Miközben zsákszám ömlött az uniós pénz az országba, csak a nagy részét ellopták az efftársaid. Most nagyon tudjátok ugatni a válságot, a 2008-ast meg le is tagadtátok.
simmering73
Arról nem beszélve, ha ez a mocskos kormány nyer, semmilyen támogatást sem fog kapni az EU-tól az ország. És akkor fog elszabadulni a pokol.
szegfue
@Aki Én: 15:59 Nekem az az erős gyanum, hogy a különböző alapitványokba kimentett "sulyos pénzekhez" nem fog hozzányulni csak akkor, ha az a személyes érdeke. Azzal egyetértek -- ahogy pl. egy sebészeti beavatkozásnál kivágják a beteg "alkatrészt" --, inkább most legyen kormányváltás, mert akkor talán kisebb lesz a veszteség.
Nessy
@Aki Én: Ezt olyan embereknek, aki még sohasem kerültek akaratukon kívül egy hitel spirálba, úgysem fogják megérteni! Mint azt sem, hogy a 22- nél mennyivel több a 42, és amiről még nem is tudunk! Nem Orbánék "teszik vissza az ellopott perselypénzt", hanem a magánvagyonkájukból csak eltengődnek valahogy, a plebsz meg fizet! Tény, hogy most a választás érdekében adó visszatérítés, ársapka stb., sok milliárd hitelből, amit vissza kell fizetni. A mostani nyugdíjprémiumért, 13. haviért, ami hiitelből volt, még az unokám is szidni!
Néro
Ez lesz.
c.tenor.com/JAiBbPqPG_YAAAAd/orban-viktor.gif
De akár nyer akár veszít a hibás az ellenzék lesz mivel mindenki tudja , hogy ők kormányoznak 12 éve :)
Németh István
Az Eu. az usa-vak (ugye soros háttérrel) nem tudja megemészteni, hogy Magyarország kezelni tudja a kifejezetten szemét monetáris nemzet ellehetetlenítő aljas intézkedéseket! A gazdasági adottságaink miatt irreálisan szándékosan lenyomják a nemzeti valutánkat, annak ellenére, hogy pont fordítva > megemelni kellene! Ez az ellehetetlenítő szándék, kényszerítő eszköz, hogy Magyarországot akiknek hatalmas összegekkel tartoznak rákényszerítsék a kilépésre! MIÉRT IS!? azért mert az a korrekt, és tiszta országvezetési modell amelyet az Orbán Viktor vezette kormány produkál zavaró tényezőnek minősül a globalisztikus törekvésekkel szemben! A valójában a gazdasági együttműködésre épült közösség, egyértelműen egy heterogén, politikai hatalmat és irányítási rendszert akaró katyvasszá vált > a német-francia uralkodási vágy a csatlós skandináv és a balti országokkal! Ez utóbbiak a megszűnt vagy megszűnőben lévő gyarmataik miatt, vagy éppen sajátos tehetetlenségeik miatt sodródnak a német-francia tengelyhez! Az olasz-spanyol térség mindig is megbízhatatlan volt! Ugyanakkor az Európa -i földteke kifejezetten gazdag nyersanyag bázisa felettébb csábító terület! ÉS itt kell visszatérni a valós tényekhez Magyarország gátja a gazdasági, politikai diktatúra megvalósításának és annak világuralmi terjeszkedésének! Az a csaknem kommunista diktatúra (egy központi szűk réteg irányítására) formájában kibontakoztatni akaró folyamat a demagóg fasiszta erőszakkal, az álldemokrata gender taktikával vegyített irányítási rendszer NEM KELL A MAGYAR NEMZETNEK!!! A VIKTOR ÉS KORMÁNYA EZT KÍVÁNJA ELUTASÍTANI -- ezt kéne észrevenni! sajnos ti >@sgl: @jesz: @Horizont: @Macskaszem: aljas beteg elméjű gazemberek vagytok!
polgarb
@Philip Marlowe: Az ellenzék azonnal megkapja a 6ezermilliárd ft-ot orbánék meg a nagy büdös ló..aszt mehetsz putyinhoz szívhatsz gázt a csőböl ha az Ukránok addig fel nem robbantják!
vacsi
@Macskaszem: Természetesen, felfogtam. De mint írtam, a 300 Ft egy aljas megjegyzéssel született - na, ezt nem tudom megemészteni.
Németh István
Ajánljátok fel magatokat az ukrajnai honvédelemre > ami valójában nincs! mert ugye azt már ti is magtudtátok, hogy Ukrajna mint Oroszország országrésze, tartomány fungál, nem önálló ország!
Honvédelme az oroszoknak működik! A moslék háborus bűnös ukrán vezetés meg-puccsolni akarta az orosz kormány vezette egységet! Csinált egy polgárháborút, egy igaztalan és aljas polgárháborút az usa-Eu. vezetés agressziójának eredményeként! IDE AKARJÁTOK KIKÜLDENI A VÁGÓHÍDRA A MAGYAR GYEREKEITEKET? CSALÁDAPÁKAT ???
DE, hogy a témánál maradjunk >az áremelésekről >> az a gazdasági folyamat amit 2010 óta a kormány tendenciálisan felvett és produkál - különösen a behozott külföldi érdekeltségek működőképes voltával nyernek kiemelt hangsúlyt! Ugyan is a külföldi érdekeltségeknek is nagyon fontos lett a magyar gazdaságban való részvétel, mert megbízható területként működik! A bevételük valószínűsíthető stabilitása a magyar gazdaság működőképességének fenntartására alapozódik és nem a politikai csatározások, pontosabban a hatalmi kivagyiságok megvalósulá-sára ami nekik nem hozna suskát az asztalra, csak bukást! Tehát a Magyarország politikai hangulatának irritálása pl. pedagógusok aljas szakszervezeti ballibernyák megnyilvánulásaival a ti hangulat és rémhírkeltő, a kormány munkáját és törekvéseit gátolni szándékozó tevékenysége-tekkel >>> BÁTRAN JELENTHETJÜK KI, HOGY NEMZET ELLENSÉGEK VAGYTOK! - az irigy tehetetlenségetek okán a rezsicsökkentés óta! Nézzetek magatokba!
human
Kossuth köz(röhej)rádión ma kaptak kis időt a pártok. Ez úgy jött össze, hogy az MZP vezette ellenzéki összefogásról minden mocskolódást felolvastak és utána jött a meglepetés. Göndény Görgy programját mindenféle vágás és kritika nélkül leadták. Még csak meg sem említették, hogy Göndény vakcina ellenes tüntetéseket szervezett.
Undorító ami a Kossuthon megy a hírblokkokban és politikai műsorokban. Gödényt támogatják, az valódi ellenzéket csak szidják benne.
Németh István
A választások után van realitása a tanárok fizetésének 3x10 %os megemelésére! Persze azoknak akik nem mentek ki követelődzni, hanem dolgoztak! Aztán lesz még más is! E a kormány a 12 év alatt bebizonyította, hogy nem csak ígér, hanem be is tartja az ígéretét, SŐT bizonyította azt is, hogy amit nem ígért és szó sem volt róla, olyat is tett és adott a népnek az adózó polgároknak a nyugdíjasoknak a családosoknak! nektek is! Miért ne hinnénk a kormánynak Ők nem gyurcsány, bajnai, egyszerűen elvesznek, oszt mint lendvai nyanya ígér és az ellenkezője valósul meg! A sok hülye MI, meg csak néztünk és vakartuk az üres zsebünket!
Emlékeztetőül!
Gazella
Persze hogy megszoritások lesznek a narancs marad. De az ellenzékkel is ugyan ez lenne, ha csak nem vágja börtönbe zsírháj és pereputtyát meg a sleppjeit lölövel az élen!!
Borsodi
Tisztában vagyunk vele nekünk rettenetes lesz mert ők tovább gazdagodnak majd mindent kisajátítanak! Nyomorban élők és milliárdosok lesznek.Kilépünk az Unióból majd a Nátóból.A jelmondat megváltozik a gáz keletről jön de mi menekülhetünk Nyugatra.
Gazella
@polgarb: mi lenne ha kivételesen nem ukránoznál?? ... aki ha elzárja a gázt az nem más mint az orosz.
maresi55
Fogyókúra? Bioslim? KAMU!!! Egyik szavával agyonütik a másikat a gagyi hozzászólások. Nehogy bedőljetek!
tothjani
Miért 2010-ben is csak a nyomorult melósoknak emelték 16%-al az adóját az élősködő talpnyalók meg adókedvezményt kaptak.
kissé felnőttem
akkor még nem ismeri a népharagot aztán utána mehet a pincsi a gazdihoz ha Befogadja egyáltalán
driv3r
Friss hír: "Nincs elég üzemanyag, több helyen leálltak a tavaszi munkálatok."

Orbán: "A háború árát ne a magyar családok fizessék meg" - ORDÍTÓ HAZUGSÁG !!!
Németh István
Moslék hírportálok és undormány fasiszta, kommunista, nyilas, rasszista ellenségek most egy újabb aljas ellen-kampányt indítotok! nektek semmi sem számít mocskos csürhe!?
egyember
@Horizont: "Gondolkozz Szása, gondolkozz!!
Ismeritek?
Nessy
Azt hiszem, erre a témára érdemes lesz visszatérni jövő ősszel! Most el lehet hinni, hogy a hitelek nem léteznek, az államadósság nincs is! A visszafizetés majd magától megoldódik! Most minden szép és jó lesz, az ígéretek szerint!
kedvelem a NERtelenséget
@Németh István: Pityu! Ezt most a geci ellen vagy mellett írtad?
Medvepapa
Mi ebben a hír? Ezt minden józanul gondolkodó sejtheti. Belefogunk rokkanni. Jaj a legyőzőteknek. Kutya világ lesz ebben a kicsinyke országban egy FIDESZES győzelem esetén.
Pipás
@Pegero: Te nagyon primitív vagy! A 8 általános megvan? Igazi fideSSes elmét ismerhetünk meg benned.
Lepényleső
...eddig sem tett mást az elmúl 12 év alatt,- egyre fosztogatta a magán és köztulajdont,tiporta sárba a jogokat,
állandóan szembeállítva társadalmi csoportokat,megosztva ezáltal azokat,- miközben ő szabadon magánosítgat?
Aki Én
@szegfue: Igen, úgy gondolom, hogy érdekeik esetén nyúlnak hozzá. Azaz, van tartalékuk.
polgarb
@Gazella: Ha egy tőmondatot is képtelen vagy értelmezni akkor inkább hallgasd továbbra is a kossuth rádiót!!
csak úgy....
hamarosan visszasírjátok a bokros csomagot,hibbant fidesznyikek!
ómió
Szóval, az efftársak megint önmagukat hazudják a Fideszre!
ómió
@KisTehen: Még a végén közhírré is hazudják!
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 16:00
Már az eleje sántit román kerge birka hiszen te egy birka vagy+román.
Foglalkozz szavaid idézve a "saját fajtáddal" a román birka tárasaiddal.
simmering73
@Shikari: Mégiscsak jobb lesz a regnáló moslékkoalícióval megélni az államcsődöt.
kulabombaafityiszre
@vacsi: tegnap, 15:53
1.általánosságban írtam nem nevesítve senkit.
2.eszembe sem jutottál.
3.akinek nem inge ne vegye magára.
4.az pedig végképp nem érdekel hány gyereked van,de ha már felhoztad sok boldogságot kívánok nekik az életben.Mint ahogy nektek is.
vacsi
@kulabombaafityiszre: Hát, valahogy magamra ismertem. Kösz a jókívánságodat, elhiheted, hogy én is - mint szerintem itt nagyon sokan, a legjobbakat szeretném a jövőben is.
Peller Anikó
"Megszorítások következnek. Mégpedig brutálisak."

Na nem biztos. Mert ha maradnak geciék, akkor megpróbálnak még még még még még még több hitelt felvenni akárhonnan, hatalmas kamat igérettel, márha van olyan marha aki ád nekik.
Peller Anikó
még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még még
ómió
@Peller Anikó: 20:19 Te szex közben is kommentelsz?
Eladott Ország
Ha a bűnöző és politikai prostituált, szélhámos banda/szekta (fidesz) nyerne, az az ország katasztrófája lenne. Az EU-tól egy kanyi pénzt sem kapna, kivezetnék az országot az EU-ból, vagy kirúgnának. A következő lépés pedig az ország eladósítása az oroszok és kína felé, következmény totális leszakadás Európától.
simmering73
@ómió: Az a málna. Ő már szex helyett is kommentel.
ómió
@simmering73: Olvasni se tudsz? Akkor, ezért vagy te "jó efftárs"! Pedig az a "még, még, még..." , mintha Peller efftársnődtől jönne! Még, ha másra hazudnád is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.