A miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Nyíregyházán ellenőrzést tartott abban a rendészeti központban, ahol a katasztrófavédelem és más állami szervek a nap 24 órájában koordinálják a menekültekkel kapcsolatos feladatokat.

Az MTI híre szerint a központban nyomon követik, hová mennyi menekült érkezik pontosan, buszokat szerveznek és gondoskodnak arról, hogy mindenkinek jusson ellátás és szállás. 

Orbán Viktor mindent rendben talált Nyíregyházán – fotó

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) ellenőrzést tart 2022. március 17-én abban a nyíregyházi rendészeti központban, ahol a katasztrófavédelem és más állami szervek a nap 24 órájában koordinálják a menekültekkel kapcsolatos feladatokat. A központban nyomon követik, hová mennyi menekült érkezik pontosan, buszokat szerveznek és gondoskodnak arról, hogy mindenkinek jusson ellátás és szállás. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Végighaknizza kampány célból a menekült ellátó helyeket, és ez minden. Az összes feladatot önkéntesek, önkormányzatok viszik a hátukon. Orbán meg dicsekszik, hogy megoldottuk. Micsoda egy féreg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
A jó Sir Robin,,a bátor... Gondolom egy dupla kevlár baby- dollban...Sicher ist sicher...
kereső
A kormány által biztosított ingyenes vasúti utazás mégsem teljesen ingyenes a putyini agresszió elől menekülők számára, ezért a Fővárosi Önkormányzat 3000 helyjegy árával segít.
Az elmúlt napokban a budapesti pályaudvarokon egyre több olyan Ukrajnából menekülttel találkozni, akik nem tudnak az elvileg ingyenes vasúti jeggyel élni. Ennek oka, hogy a továbbutazók számára pénzbe kerül a helyjegy, amelyhez forintra van szükségük. Információink szerint Budapesten az ukrán hrivnyát napok óta nem lehet átváltani, illetve egyre több menekült nem tud a bankkártyájával fizetni. Az eddig tapasztaltok szerint civil szervezetek, önkéntesek állnak a nemzetközi jegypénztárnál, és fizetnek a menekültek „ingyenes” jegyéért.
A Fővárosi Önkormányzat ezért 3000 helyjegy árának erejéig gyors segítséget nyújt azoknak a civil szervezeteknek, akik a pályaudvarokon jelenleg is „helytállnak” az állam helyett. A Fővárosi Önkormányzat vezetése ezért felvette a kapcsolatot több olyan civil szervezettel, akik most is anyagi hozzájárulásukkal segítik az ukrajnai menekültek tovább utazását.
Reményeink szerint az az idő amíg a Fővárosi Önkormányzat által biztosított helyjegyek elfogynak elegendő arra, hogy a kormány módosítsa a jogszabályokat úgy, hogy valóban ingyenes legyen a vasúti közlekedés a menekülteknek. Szerintünk az adományokat ne a MÁV kapja meg, ne ÁFA bevétel legyen belőle a kormánynak, hanem olyan helyen hasznosuljon, ahol leginkább szükség van erre. #Budapest
Karácsony Gergely
RonaGyuri
a fáma szerint Széchenyi nem mondta, de ha tette volna nagyon bölcs lett volna:
"Minden nemzetnek olyan kormánya/kormányfője van, aminőt érdemel."!! =))
human
Minden rendben. Csak egy segítő akik napok óta van a helyszínen elmondta, hogy egész nap néha kezet kell mosnia, ami neki 200 Ft-ba kerül a nyilvános VC-ben, mert nincs ingyenes tisztálkodási lehetőség még a menekülteknek sem.
RonaGyuri
Semmi kétség

akiben van az csak hazaáruló lehet

A Párt központi napilapja főoldáról:

„ORBÁN VIKTOR A HATÁRON
Orbán Viktor: A koordináció működik

Orbán Viktor: A kisvárdai kórház jól működik!
Orbán Viktor: Felkészültünk a jelenleginél is nagyobb menekülthullám kezelésére
Dokumentumokkal látott el egy menekült családot a kormányfő + videó”
Nekem megint egy klasszikus vicc ugrott be, ami ráadásul – relevanciája okán - igencsak ideillő:
Hruscsov egyik látogatása során – a fentekhez hasonlóan – lelkes beszámolók fényképekkel szolgált a derék matyar média: Hruscsov elvtárs itt, Hruscsov elvtárs ott, majd amott. S köztük: Hruscsov elvtárs a disznóhizlaldában! Balról a második! =))
szép új világ
.. és a Nyíregyháza is mindent rendben talált Orbánon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.