Nem sikerülhet minden elsőre... 

Március 14-én, a városi megemlékezés részeként adta át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az új Batthyány-szobrot Sárváron – írja az Úgytudjuk.hu. Nem volt véletlen a választás, hiszen Batthyány Lajos volt Sárvár első országgyűlési képviselője, ám a városban eddig nem emlékeztek meg róla ilyen formában.

Ciki! Tizenhatmillióba nem fért bele, hogy helyesen írják ki Batthyány Lajos nevét a szoborra

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere koszorúz Gróf Batthyány Lajos felavatott mellszobránál Sárváron, a Kossuth téren 2022. március 14-én. 
Fotó: MTI/Varga György

A szobor azonban az átadás óta szokatlan módon egy nemzeti zászlóval van körbetekerve, az is kiderült, miért: Batthyány Lajos nevéből ugyanis kimaradt egy Y, így Batthány Lajosként szerepel a szobron. Az újonnan bemutatott szobor 16 millió forintból készült el. Az Úgytudjuk.hu oldalán több olyan fotó is látható, amin jól kivehető a kellemetlen baki. 

Forrás: ugytudjuk.hu 

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Plagi bá' Sárváron járt?

Egyébként pedig megint csak a kukacoskodás megy az ellenzék részéről, a pozitívumokat mindig elhallgatják! Egy szót sem ejtenek arról, hogy a 14 betűből 13(!) viszont szerepel a névből!!!
Ilyenek ezek, csak a hibákat lesik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
hahaha...Kasler szemrebbenés nélkül felavatta...
nezelodo
@jesz: ma 12:32. ne csodálkozz, hogy nem tűnt fel neki a helytelen írásmód. Megjegyzem nem is olyan egyszerű a történelmi tulajdonnevek írása. Megesett velem, hogy az 1980-as évek végén a nagyon elhivatott üzemi párttitkár behívatott, mert csupa kisbetűvel írtan a nagy októberi forradalom cirádát. Elmagyaráztam neki az akkor friss akadémiai állásfoglalást a jelzős szerkezetek írásmódjáról. Nem akart beletörődni, kénytelen voltam szemléltetni, és arra hivatkoztam elég balga módon, és viccesnek találtan, hogy csupa kisbetűvel kell írni mint az ifjúsági regényben Nemecsek Ernő nevét. Láthatóan nem sikerült a hasonlat, mert látszott rajta, fogalma sincs, ki az a Nemecsek Ernő...
vacsi
Csak kérdem: a kőfaragó miért az utolsó pillanatban, a helyszínen igyekezett belefarigcsálni a nevet a talapzatba?! Talán az utolsó pillanatra készült el a nagy mű? És ki írta le neki a mintát - mert egy kőfaragótól bocsánatos bűn, ha nem tudja helyesen leírni az első felelős miniszterelnök nevét. De a szobrász, meg az önkormányzati atyafiak, meg maga Kásler - hát, ők szégyellhetik magukat! Hogy lehetett felavatni - nem is egy félkész, hanem egy elfuserált szobrot?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.