Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője a Népszavának azt nyilatkozta, az árstop-helyzet a hazai töltőállomások mintegy tizedét, mintegy kétszáz egységet végleg tönkretett.

Kétszáz hazai benzinkutat végleg tönkretett az árstop – állítja a Holtankoljak ügyvezetője
Fotó (illusztráció): Pixabay

Bujdos Eszter, a Népszavának adott interjúban elmondta:

A kutasok úgy vélik, mintha a csütörtöki rendelkezést is egy-egy szereplőre írták volna, hisz a töltőállomások talán ötödén üzemel nagynyomású töltő. Egy kukásautó nem megy ki a sztrádára tankolni, ami már most több helyütt szemétszállítási fennakadásokhoz vezetett. Tisztázatlan a buszok, a munkagépek és számos más, a múlt csütörtöki szabályokban körül nem határolt járműtípus besorolása is. Miközben a rendelet szerint el kell különíteni a normál és a nagynyomású töltőt, a kutak döntő többségében ezek egy tartályra csatlakoznak. Azt sem tudni, ki és hogyan tankolhat kannába.

Azt is hozzátette:

A bizonytalan esetekben (a kutasok) most nem adnak el semennyi üzemanyagot és inkább elküldik a vevőt. Nem kockáztatják az alkalmanként kiszabható 6-15 milliós bírságot.

Arra a kérdésre is válaszolt, hogy milyen a tankolási helyzet.

A hosszú hétvége és az időszakos kamionstop némi lélegzethez juttatta az ellátórendszert, különösen a szállítmányozási főútvonalakon, de továbbra is vannak visszajelzések csúszásokról. A Mol esetenként még időpontot sem ad a várható szállításokra.

Bujdos Eszter leszögezte, ma a 2 ezer hazai kút szinte mindegyikén érvényes valamilyen korlátozás.

A külföldi értékesítésen literenként 80-150 forintot nyerő importőröket – a Mol várakozásaival szemben – nem csábította vissza a 20 forintos jövedékiadó-csökkentés.

Úgy gondolja, a Mol láthatólag megfeszített erővel igyekszik, de a rendezés több hét lehet, miközben tartályautó- és munkavállaló-hiányról hallani.

Arról is beszélt, hogy "tegnap derült ki, hogy néhány, készlethiány miatt bezárt kútra a minisztérium már kiküldte a Molt".

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: portfolio.hu
Címlapkép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Mutassatok nekem egy olyan fideszes törvényt, határozatot vagy bármilyen előírást, ami sikeres lett volna.
A családi kasszára irányuló nem ér---az más világ!
csak úgy....
a 200 benzinkút mögött minimum 400 ember + a családjuk,akik szögre akaszthatják a szájuk! gondolom meghálálják majd a szavazataikkal feideszéknek..
Aki Én
@namihami: ,,A családi kasszára irányuló nem ér---az más világ!"

De ér, mert a havonta milliókat keresőket nem kellene támogatni.
Néro
Ezt is ebaxták Fitymák mint mindent amihez csak hozzányúlnak. Egyébként meg úgy se érdekes ahogy semmi se ezen a szétrohadt szemétdombon amit Fitymák alkottak. Ahol egy országot szétbombázó agresszor csak védekező hős ahol egy korrupt tolvaj a Nemzeth Nagy Vállalkozója ahol korrupt országgyűlési képviselők köz élnököt választhatnak az egy trágyadomb. Akik ezt éltetik trágyagiliszták. Nekik jó egy trágyadomb.
namihami
@Aki Én: 12.10: Bocs, de a ""családi kassza"" jelző az kizárólag a CSALÁDI kasszára vonatkozott. És, az azzal kapcsolatos törvényekben sosem találni hibákat. Az mindig behozza a kitűzött célt és főleg összeget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.