Van, aki nem vesz rajta részt, van, aki érvénytelenül fog szavazni.

Jó eséllyel érvénytelen lesz a kormány uszító népszavazásaFotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság által megrendelt, Medián által készített országos reprezentatív közvélemény-kutatásból kiderül, hogy nem lesz túl sikeres a kormány április 3-i propaganda-népszavazása. E szerint:

a teljes népesség 41%-a nem tervez részt venni, az ellenzéki szavazók majdnem fele pedig érvénytelenül fog szavazni a népszavazáson.

A Medián felmérése február végén készült, a kormány manipulatív, szülőkben félelmet keltő plakát- és videókampánya, és 11 civil szervezet érvénytelen szavazásra buzdító kampányának kezdete előtt – írja a hatter.hu.

A felmérésből az is kiderült, a kormánypárti szavazók sokkal fontosabbnak tartják a népszavazást, mint az ellenzéki vagy a bizonytalan szavazók.

Arra a kérdésre, hogy mi a kormány célja a népszavazással, az arról már hallott ellenzéki szavazók több, mint negyede szerint a figyelemelterelés az. Ezzel szemben kormánypárti szavazók a gyerekvédelmet nevezték meg célnak.

A népszavazás egyébként akkor érvényes, ha az összes választó több mint fele érvényesen szavaz, és akkor eredményes, ha a résztvevők több mint fele igennel vagy nemmel válaszol a kérdésekre. A felmérés során felfedett adatok szerint a választópolgárok nagy része nem szavazna érvényesen, ezért a népszavazás valószínűleg nem fogja elérni az érvényességi küszöböt – hiába időzítette azt a kormány az országos választásokkal egy napra.

Forrás: hatter.hu
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
El kell menni es érvénytelenül szavazni, beikszelni az igen-t es nem-et is.
Uresen hagyni nem szabad, mert a fideSS patkanyok csalnak vele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@percsi: De még a 18 éves is gyerekeszű, egyébként aki ilyenen gondolkodik az már sajnos hibásan született.
Lepényleső
Indiferens? Mint Rodolfó mondotta volt egykoron; "Csak a kezemet figyeljék,mert csalok!",
az országgyűlési "választás" meg fű alatt,- ahogy az 2012-től lenni szokott?
ómió
Eszerint efftársi tömegek szeretnék, ha az ő gyerekeikből is aberráltat faragnának az aberrólobbik? Így válna azonos "kvalitássá" a gyerek a szülővel? Hát, hacsak úgy nem!
Yoda69
@KisTehen: Eloszor: teljesen irrelevans kerdesek, hiszen az alkotmany rendelkezik ezekrol, es eleve kizarja.

Masodszor: senki sem akart a kerdesekben feltett cselekmenyeket vegrehajtani iskolakban, ovodakban. Ezt a fideSS propaganda talalta ki es ultette a birkak agyaba, akik ezt becumiztak.

Harmadszor: azert kell ervenytelenul szavazni, hogy belassa a bolsevik fideSS meg nem mindenki agymosot ebben az orszagban. Meg vannak normalis, gondolkodo emberek.
csak úgy....
ez az egész népszavazásozdi egy mesterségesen szított vihar a biliben, fideszék így terelik el a valós problémákról a féleszüek maradék eszét...
evacica
Én biztos érvénytelenül szavazok, meg a barátaim is! Hülye kérdésekre nincs értelmes válasz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.