A hétvégén pedig 45 ezer fölé emelkedett az áldozatok száma.

Újra emelkedni kezdett a koronavírusos megbetegedések száma MagyarországonFotó: MTI/Balogh Zoltán

Magyarországon az elmúlt három napban 5839 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 829 928-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 134, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 45 095-re emelkedett – közölte a hétvégi összesített adatokat a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Ez alapján a 444.hu számolgatásba kezdett, és rámutatott:

Most hétvégén 5 839 új covidost regisztráltak, vagyis 1 946 a napi átlag.

A múlt héten a hosszú hétvége miatt péntektől ezúttal nem vasárnapig, hanem keddig összesített adatokat közöltek. Az akkor közölt 4 902 új fertőzött 980-as napi átlagot ad ki.

Vagyis most hétvégén napi átlagban duplaannyi esetet találtak, mint egy hete, igaz, kevesebb teszttel.

Ez azt mutatja, hogy csak úgy, mint a világ sok országában, Magyarországon is újra elkezdett emelkedni a koronavírusos megbetegedések száma. Ezen itthon valószínűleg nem segít a korlátozások szinte totális eltörlése sem, hiszen maszkviselés nélkül a boltokban és közlekedési eszközökön könnyen elkapható a fertőzés.

Forrás: 444.hu, MTI
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
aki fél, vegyen gázálarcot, vagy szkafandert...most hogy nem kell a maszk ,de hordható, tisztán látszik az a pár százalék agyhalott, aki maszkot hord...emiatt, no meg a gyógyszerlobbi miatt szívatják a többit..
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Pálinkás Pál: Kussoljál már, unalmas vagy, vagy dögölj bele a covidba, vagy bármibe
Pálinkás Pál
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: mi van fasztarisznya...te is abba a pár százalékba tartozol,igaz szaros?...
division
@Pálinkás Pál: Tisztán látszik valóban, hogy alig akad pár % normális ember aki képes felfogni, hogy zárt helyen tegyük fel továbbra is a maszkot. A hozzád hasonlók meg ott köhögnek az ember képébe egy kisboltban. Gyógyszerlobbi...Kihalt volna már az emberiség fele ha nem léteznének a gyógyszerek. Irigyled a tudósoktól, hogy jól keresnek a munkájukkal? Szar, ha valakinek ez nem jött össze...
Pálinkás Pál
@division: te nagyon hülye vagy...egy demokráciában a többség akarata a döntő, normális esetben, nem pedig pár kipásé, akik gennyesre keresik magukat a kamu vakcinával...persze így lehet ingyen kísérletezni a tömegeken..
division
@Pálinkás Pál: A demokrácia azért kicsit mást jelent. Lehülyézhetsz a neten keresztül, kb. ennyi. Járvány helyzetben nem a tanulatlan tömeg fogja megmondani mit lehet és mit nem, ahogy egy igazgatót sem a beosztottak fogják irányítani.
Pálinkás Pál
@division: te miről karattyolsz?...tanulatlan az a pécsi denevérvadász horda, akik orbán nélkül guanót takaríthatnának a barlangokban ,maximum..amennyi baromságot összehordtak két év alatt,ha meg tudatosan hazudtak, még rosszabb
division
@Pálinkás Pál: Na ja, biztosan tanulatlan mind, Józsi bácsi a tanult ember a fűnyíróval közmunka közben...na meg ugye te...
Pálinkás Pál
@division: no faszkalap...a két év jakab-kemenesi hazugságcunamiból csak egy dolgot linkelj ide, ami megvalósult, igaz lett...jó keresgélést...hozzáveheted a merkely-szlávik duót is...meg a köcsögDuda-boldogkői szaros zacskót..
division
@Pálinkás Pál: Nem linkelgetek semmit, szerintem vagy olyan "okos", hogy tudd használni a netet. Az már más kérdés, hogy mivel te egy Gődény féle (ugye ő nem lobbis, á dehogy) ember vagy, úgysincs jelentősége az egésznek.
Pálinkás Pál
@division: nem találkoztam említettek egyetlen jóslatának, előrejelzésének beteljesülésével sehol, semmikor...ergo..vagy tudatlan barmok a dologhoz, vagy ocsmány hazudozók,választhatsz...
division
@Emmersson71: Igen, beraktam már a hírekbe is a múlt héten. Ez így lesz lassan újra mindenhol, még az sem kizárt, hogy a választásokat követően nálunk is. Csiripelték már...
simmering73
@division: @Emmersson71: Csak figyelni kell mi folyik Ausztriában, meg a környező országokban. Az európai grafikon (Daily New Cases) is fordult és emelkedésnek indult. Szerintem itt is jóval több az új fertőzött mint amennyit mondanak.
karma1
@Borsodi: Nalad a pont! majd eppen aprilis 2-an fog tetozni, es pont 3-tol nem lehet majd semmilyen kozhelyre bemenni. Ki volt ez talalva mar a legelejen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.