Ha lenne ilyen verseny, akkor Magyarországé lehetne az adócsökkentések Európa-bajnoki címe – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Bonyhádban.

Szijjártó Európa-bajnoki címet adna Magyarországnak adócsökkentésbőlFotó: Szijjártó Péter/Facebook

A tárcavezető a Knipl Kft. beruházásának átadásán azt mondta, hogy a magyar gazdaság nagy utat járt be az elmúlt időszakban, és komoly sikereket ért el a rendkívüli nehézségek ellenére. Ezekhez pedig szerinte a kormány beruházásbarát, munkahelyteremtést segítő politikájára is szükség volt.

Tizenkét éve az európai uniós rangsorok végén kullogtunk, a szégyenpadra ültettek minket, míg ma éllovasok vagyunk

– vélekedett. A mélységbe zuhant forintról, az elszálló élelmiszerárakról, a koronavírus-lezárások idején magára hagyott vállalkozásokról és az egyre növekvő államháztartási hiányról nem ejtett szót, ezeket valószínűleg nem vette számításba, ha ilyen redményt kapott. Hozzátette:

Mindeközben ha lenne ilyen verseny, akkor szerintem az Eb-bajnoki címet kioszthatnák nekünk az adócsökkentések tekintetében.

Itt valószínűleg nem az áfaterhekre gondolt, ezek ugyanis tartósan magasak, Európa-szinten is. 

Szijjártó Péter a beszédében hangsúlyozta, hogy szükség is van az erős gazdaságra, ugyanis amikor már éppen azt lehetett hinni, hogy lesz egy kis nyugalom, akkor kitört a háború a szomszédban, ennek pedig kezelni kell a következményeit.

Mint aláhúzta, a jó gazdasági teljesítményben nagy szerepe van annak az 1434 bátor vállalatnak, amelyek a kormány robosztus beruházásösztönzési programjának keretében 1700 milliárd forintnyi beruházás megindításáról döntöttek az utóbbi két év során, így megmentve 270 ezer munkahelyet. Az MTI közleménye azt nem említette, hogy ezek gyakran nem a fair play szabályainak megfelelő közbeszerzéseken kerültek kiosztásra, legtöbb esetben kormánybarát vállalkozásoknak.

Forrás: MTI
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Biztos így gondolják azok is, akiknek az addig adómentes minimálbére hirtelen 16%-OS ADÓVAL LETT TERHELVE. A legcsóróbbak meg lettek sarcolva, faszfejgizi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Én két dolgot adnék Szíjjártónak, csörgősapkát és utilaput.
rokker33
27% áfa, már majdnem 400 forintos euró, majdnem két számjegyű infláció, több mint 40.000 milliárdos állam adósság, ellopott eu=s 1000 milliárdok, csak egy pár dolog amiben elsők vagyunk!!!
namihami
És mellé szintén EB címet inflációtagadásból és forintrontásból.
ómió
Ezt viszont az efftársak "azonnal visszaadnák"!
telegdilaci
@sgl:Ez a húgyagyú fel sem fogja mit hablatyol én nektek Európa legaljasabb,leghazugabb legkorruptabb kormánya kitüntetést adnék neked viszont az Orosz Barátság érdemérem mellé a leg tehetségtelenebb leg alkalmatlanabb Külügyminiszter kitüntetést adnám a Mária valagrenddel és az összes X@R-csimbókkal együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.