Soros Györgyhöz köthető alapítványt emlegetnek és azt, hogy a 2022-es választásról szóló előzetes jelentés egyoldalúan "baloldali".

Megalapozatlannak nevezte az április 3-i országgyűlési választásról szóló EBESZ-jelentést hétfő esti Facebook-posztjában az Alapjogokért Központ, megjegyezve: "azt se sikerült eltalálni, ki a köztársasági elnök" – írja az MTI.

A kormányközeli Alapjogokért Központ szerint "fake news" az EBESZ előzetes jelentése a választásról

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, a KESMA-sajtóholding kuratóriumi elnöke

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) hétfőn este közzétett, előzetes következtetéseket tartalmazó jelentéséről az Alapjogokért Központ egy képet is közzétett, ráírva, hogy "fake news, támogatta: a Nyílt Társadalom Alapítványok Hálózata".

Az Alapjogokért Központ kiemelte: az EBESZ választási megfigyelői missziójának időközi jelentése "részben baloldali, részben homályban hagyott forrásokra alapozva megalapozatlan állításokat fogalmaz meg a magyar választási rendszerrel kapcsolatban". Szerintük számos ténybeli tévedés is található a dokumentumban, köztük például az, hogy Áder Jánost "volt köztársasági elnöknek" nevezik, miközben mandátuma csak május 10-én jár le. "A szervezet lényegében a magyarországi ellenzék által széles körben terjesztett félinformációkat és csúsztatásokat ismétli meg erősen bürokratikus nyelvezettel" – fogalmaztak.

Megjegyezték, a misszió politikai elfogultsága nem meglepetés. Az úgynevezett teljeskörű választási megfigyelést 20, a Nyílt Társadalom Alapítványok Hálózatához tartozó "civil szervezet", valamint 62 balliberális EP-képviselő kezdeményezte – írták, hozzáfűzve: az EBESZ-delegáció tagjainak többsége szintén kötődik a Soros György által létrehozott struktúrákhoz.

"A jelentések irányvonala egyértelmű: már előre megkérdőjelezni a magyar választási rendszer demokratikus mivoltát, hogy utána lehessen mire fogni a baloldal vereségét" – emelte ki a központ.

Kitértek arra is, hogy az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) "teljeskörű" választási megfigyelői missziója "az elfogulatlanságnak még a látszatára sem ügyel". Példaként említették, hogy többször homályos megfogalmazásban, megbízhatatlan forrásokra alapozva íródott a dokumentum. Visszatérő forrásmegjelölés az "egyes beszélgetőpartnerek elmondták, hogy.". Miközben a pár héttel ezelőtt megjelent "előzetes jelentésben" legalább mindig megjelölték az egyébként megalapozatlan, félrevezető állításoknál, hogy azokat baloldali pártoktól, újságíróktól vagy "civilektől" hallották.

A központ szerint a jelentés érthetetlen módon kritizálja a választási bizottságok összetételében az állítólagos "kormányzati túlsúlyt", hallgatva arról, hogy az országos egyéni választókerületi választási bizottságokat (OEVB) a helyi önkormányzatok – köztük számos baloldali vezetésű – választják, ráadásul e testületekbe az ellenzéki pártok is küldhetnek tagokat. Ennek kapcsán megjegyezték, hogy éppen egy baloldali többségű OEVB szintén baloldali elnökét marasztalták el nemrég jogsértés miatt, ugyanis egyértelmű jelét adta pártpolitikai szimpátiájának, miközben a választott tagoknak elvileg függetlennek kell lenniük.

Mindemellett a jelentés sok dicséretet oszt ki az ellenzéknek és egyes "civil szervezeteknek", ebben is egyoldalúság mutatkozik. A nők politikai részvételével kapcsolatban kiemeli az EBESZ, hogy az ellenzék több, nőket érintő programpontot mutatott be, de azt nem említi, hogy Magyarország történetében először választottak meg nőt köztársasági elnöknek a kormánypártok kezdeményezésére. Méltatják, hogy a baloldal listáján van cigány származású jelölt is, de hogy a kormánypártok listáján is van, az szóba se kerül. Kritizálják a jobboldali sajtót vagy a közösségi média jobboldalhoz kötődő szereplőit, de az ellenzékhez köthető közösségimédia-projekteket, sajtót, az azok által terjesztett hamis híreket meg se említik, miközben nyíltan dicsérnek egyértelműen a balliberális oldalhoz kötődő, nevükben "civil" kezdeményezéseket – fejtették ki.

Az Alapjogokért Központ szerint az EBESZ jelentésében csúsztatások is vannak. Nem említik például, hogy a veszélyhelyzet idején csak a járványkezeléshez szükséges mértékben van rendkívüli rendeletalkotási jogköre a kormánynak. Mindemellett az uniós források felfüggesztésének lehetőségéről vagy a "Stop, Soros!" törvénycsomagról részletesen írnak – jegyezték meg.

Kitértek arra is, a jelentés készítői még a "politikai reklám" és a "társadalmi célú reklám" jogi kategóriáit is keverik, az igazságszolgáltatás függetlenségének kritizálása közben pedig elfeledkeznek arról, hogy éppen a Kúria volt az, mely megakadályozta az egyik népszavazási kérdés hitelesítését.

Az EBESZ időközi jelentésének hanglejtése, stílusa és "vélhetően szándékolt csúsztatásai persze nem adnak okot csodálkozásra" – fogalmaztak, kifejtve: az ugyanis, hogy a szervezet – EU-s országok tekintetében "eddig példa nélkül álló módon" – úgynevezett teljeskörű választási megfigyelői missziót küldött Magyarországra, lényegében a nyílt társadalom hálózatának "köszönhető". Az év elején ugyanis 20, ezen hálózathoz tartozó magyarországi "civil" szervezet, valamint 62 balliberális EP-képviselő "szólította fel az EBESZ-t minderre". A vonatkozó döntést követően pedig kiderült, hogy a misszió úgynevezett központi csapatának nagy része szintén kötődik a Soros György által létrehozott alapítványi struktúrákhoz.

"Mindezek alapján joggal feltételezhető, hogy a misszió és az általa készített jelentések politikailag motiváltak. E motiváció pedig az, hogy már előre aláássák a választások legitim, demokratikus mivoltát, kétségeket ébresszenek a választási rendszer megbízhatósága kapcsán, hogy utána a baloldali ellenzéknek – vereség esetén – legyen mire mutogatnia" – fogalmazott írásában az Alapjogokért Központ.

Forrás: mti.hu

Forrás: mti.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Csak azt felejtette el mondani, hogy az Akapjogokért Központ nem az aminek látszik, sokkal jobban illik rá a Fidesz Kampányközpont elnevezés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Csak azt felejtette el mondani, hogy az Akapjogokért Központ nem az aminek látszik, sokkal jobban illik rá a Fidesz Kampányközpont elnevezés.
Eladott Ország
Mert el hisszük neked, olyan szép narancsárga hózenTRÓGER szetted van. A csúti gazdád seggnyalása közben, azért néha vegyél levegőt is, te gerinctelen parazita szarházi!
Béla333
Ingyenélő hazug banda. Ők gyártják a hazugságokat, nem az EBESZ!
kereső
És ezek a "alapjogokoért központ". Mostanra sikeresen bizonyitotta, hogy az "alapjogok" csakis és kizárólag orbán&Co-t illetik. Pedig a nevükből eredően azt gondolná az ember, hogy micsoda nagy demokratikus intézményről van szó. Egy frászt. Ez a látszat, olyan patyomkin módra- közben meg kizárólag orbán scheggének bevédése a feladatuk.
human
Vicces az elnevezesé: Alapjogokért központ
Miközben ezek ahányszor kinyitják a szájukat mindig arról beszélnek kinek mihez nincs joga.
human
@Horizont: Az a baj, hogy Orbánék az ilyen lakáj szervezeteket kitömte már milliárdokkal. Nagyon sokáig jól meg fognak élni akkor is, ha Orbán bukik. Folytatni fogják a hazudozást ellenzékben is.
ómió
Virág efftárs "bejelentkezett"? Csak nem már megint "kész ítélettel" kezdődne a "tárgyalás"?
Eladott Ország
A mai ügyeletes cselédet Szánthó Miklósnak hívják, aki nemcsak az Alapjogokért Központ gúnynevet viselő fideszes világmagyarázó-agymosó ügynökség igazgatója, hanem ugyanazzal az egy seggel a KESMA kormánymédia-konglomerátumot fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöki székében is pöffeszkedik.Szánthó nertársat nagy becsben tartják a kenyéradó gazdái, és ő nyelvcsattogtatva meg is szolgálja a beléje vetett bizalmat. Az egész orbánizmusról NER-estől a régi békeévek rádiókabaréi jutnak eszembe, csak ezek a f...fejek véresen komolyan gondolják. Ráadásul egyre nő az efféle jól megfizetett, biztos pozíciókban békésen eldagonyázgató jól fésült, öltönyös-nyakkendős retardált "úriemberek" száma, fordított arányban a szellemi képességeikkel.
colibri
Ez legalább olyan bajszos szar, mint a másik kettő!
Emmersson71
Ha Ádert köztársasági elnöknek nevezték volna, akkor meg az lett volna a baj, hiszen Novák asszonyságot MÁR MEGVÁLASZTOTTA az OGY.
Van rajta sapka..nincs rajta sapka - sunyi fideszes kommunikáció!
Aki Én
@ómió: @colibri: Azért nagyon elkeserítő, hogy nektek mindenre elég annyi, hogy ,,Soros".
A fideszes propagandagyár nagyon rátok érzett, nagyon megfogta, hogy síkhülyék vagytok. Túlságosan megkönnyítitek a dolgukat ezzel a 20 IQ-s kommunikációval.
Igazából pont a gazdátok az, aki szarba sem vesz titeket.
ómió
@Aki Én: Mi történt, bolsiék főgyagyása!? Soros gazdátok máris olyan lett, mint a migráncs, aki "nincs is"? Rühellitek, vagy ez "csak" az elmebajotok velejárója? Aki meg itt "szarba se vett" senki/semmit (a saját bolsi tetübandáját se, veled együtt), az Böszme gazda-efftársad volt a maga általános népzsebelésével, országkifosztásával és államcsődbe döntésével - kár azon rugóznod, hogy ezt másra hazudd, zakkant efftárs! Vagy a propagandagyárotok (amit, látom, szintén másra hazudnál) úgy mondta nektek tollba? És, nicsak! Már Horizont efftársnőd is meglátta, mintegy újabb bizonyítékaként a bolsi elmebajodnak,hogy még a magadéit (colibri efftársad) se vagy képes felismerni? A legközelebbi bolsi szemináriumon ezügyben ne felejts ám el "egyeztetni" és az ápolóidnak is szóljál, hogy mindig emlékeztessenek téged a tiéidre!
nezelodo
Csak azon csodálkozok, hogy nem röhögik el magukat, amikor kimondják a cég nevét, "Alapjogokért központ".
De nézzük a dolog jó oldalát, mert már azt hittem hűtlen lett a Viktorunk a nevelőapjához, a Soros Gyuri bá'-hoz, de mégiscsak megemlítteti a hű alattvalójával, bizonyítva, hogy nem felejti Oxfordot és a hazapaterolást.
telegdilaci
@Macskaszem:Pofán kellene vágni ezt az aljas hazudozó görény kakadut,Kíváncsi lennék arra mit válaszolna hogy Szerbiában Magyar szavazólapokat Osztogatnak,aktivisták, ez az igazi eltervezett választási csalás,házról házra járnak,még segítenek kitölteni a szavazólapokat is hogy kire kell szavazni,ezeket a Szavazólapokat,nem Postán kellene megkapni a levélben szavazóknak? a kitöltött szavazólapokat ezek az aktivisták szépen össze is gyűjtik,bár voltak olyanok is akik Tisztességesek és elküldték ezeket a mocskokat,melegebb éghajlatra!
Lepényleső
Egyetlen egyet kell nézni; igazak-e megállapításai vagy sem,
s ehhez az utcára nem kell kilépnem,- tényszerűen igen,- a többi propaganda elem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.