Magyarország katonai segítséget nem, humanitárius támogatást ad Ukrajnának – közölte Szijjártó Péter a Facebook oldalán. 

A külügyminiszter kiemelte hogy a növekvő intenzitású bombázások és városostromok miatt továbbra is egyre többen kényszerülnek otthonaik elhagyására, így egyre több a belső menekült is, akik az ország nyugati felében keresnek biztonságot.

Szijjártó: fegyvereket nem, pénzt küldünk Ukrajnába, most 66 milliót

Fotó: Facebook

Közülük sokan mentek, mennek Kárpátaljára, ezért a megye segítségre szorul annak érdekében, hogy el tudjanak látni mindenkit.

-írja. Babják Zoltán barátunk, Beregszász polgármestere most azt jelezte, hogy a város vízellátásának biztosításához szüksége van a segítségre – tette hozzá.

Kérésének megfelelően a kormány 66 millió forintot biztosít a kárpátaljai városnak annak érdekében, hogy a következő hónapokban legyen elég tiszta víz Beregszászon és fenn tudják tartani a vízi közművek biztonságos működését az elkövetkezendő időszakban.

Forrás: Facebook

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

driv3r
Ezeknek már a "b@ssz meg" helyett az a kötőszavuk, hogy "nem küldünk fegyvereket"..
Qqberci
Szíjrágó, B+, az erdélyi templomokra mennyit is küldtetek?...
kulabombaafityiszre
Meg kell szolgálni a barátság érdemrendet.igaz csicska peti?
namihami
Ezzel a hadiövezetben építendő víz- és közművekkel csak nekem van olyan fílingem, mint ifjúkorom idején a Vietnamnak épített, majd másnapra lebombázott kórházakkal?
ómió
A "katonai segítséget" meg majd az efftársak biztosítják! Csak addig álljanak "ukránék" féllábon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.