Százmillió lett, maradhat? Törvény kötelezi a tőzsdén lévő vállalatokat, hogy közzétegyék a vezetőik fizetését. A Telekomé és a Richteré már nyilvános is. Míg a nyugat-európai országokban már korábban sok esetben bevett gyakorlat volt a vezetői kar fizetésének nyilvánosságra hozatala, Magyarországon – a fizetések szinte tabutémaként elkönyvelt mivoltából – keveset tudtunk, tudunk arról, ki mennyit keres. A javadalmazási jelentések szerint mind a Richter, mind pedig a Telekom felsővezetése igen jó üzleti évet zárhatott: százmilliókat tehetnek zsebre a vezető pozícióban lévő munkavállalóik. Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója éves szinten 257 millió forintot, helyettese, Gulácsi Gábor pedig 116 millió forintot keresett – de szintén 120 millió forintos fizetéssel büszkélkedhet Bogsch Erik, aki a nagyvállalat kereskedelemért, nemzetközi és kormányzati kapcsolatokért felelős főigazgatója. A Telekom ennél már egy picivel szűkszavúbb volt az éves közgyűléséhez készült, vezetői...

Forrás: forbes.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Soha egy pillanatra sem gondoltam, hogy az ilyen pozíciókban lévők kevés fizetést kapjanak mint mondjuk egy tanár.
De azért, hogy a Telekom vezérigazgatója havi 27 milliót keressen azért az túlzás.
Richternél: vezető tisztségviselőik is kaptak karácsonyi ajándékcsomagot, ami 16 090 forintot jelent teljes éves javadalmazásukban. Ez igen...ami jár az jár. Nehogy meg legyenek már károsítva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Felakasztotta magát egy budapesti gimnazista
Itthon - 2022. September 29., 20:12
Felakasztotta magát egy budapesti gimnazista
Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Sport - 2022. September 29., 15:41
Meghalt Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász
Meghalt Coolio
Szórakozás - 2022. September 29., 08:34
Meghalt Coolio