A Kúria már korábban kimondta, hogy ebben a kérdésben nem lehet népszavazást tartani, azonban a döntés nem vált véglegessé, mert a kormány megtámadta azt az Alkotmánybíróságon, mondván, hogy a Kúria döntése a tisztességes eljáráshoz való jogát sérti.

Ismét beintett a kúria Orbánéknak: nem engedte át a kiskorúak nemátalakító műtétjéről szóló népszavazási kérdést
Kép: Pixabay

Szerdán ismét döntött a Kúria kormány ötödik népszavazási kérdésének ügyében, ami arról szólt, hogy kiskorúak számára is elérhetőek legyenek-e nemátalakító kezelések, írja a TASZ szerdai közleményében.

Az Alkotmánybíróság a kormánynak adott igazat:

megsemmisítette a Kúria végzését, emiatt pedig új eljárás indult.

A Kúria szerdai döntésében kitartott amellett, hogy a kérdés nem hitelesíthető. Bár a kormány hosszasan taglalta, hogy a kérdést hogyan kell érteni, a Kúria szerint, ha a kérdést feltevő szerint más az értelme a kérdésnek, mint ami abból egyébként következik, akkor a kérdés megfogalmazása nem egyértelmű.

A kérdésből sem a „nemátalakító kezelések”, sem az „elérhetőség” tartalma nem világos, jelezte a TASZ, így az sem a választópolgárokat, sem a törvényhozót nem állítaná világos döntés elé.

A Kúria döntése ezzel szemben világos beszéd, erről a kérdésről népszavazást alkotmányosan nem lehet tartani

– fogalmaztak.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Hál' Isten, nincs róla tapasztalatom! Viszont, hogy ennek Nyugatról "begyűrüző" gyakorlata a ma és a jövő ovisainak se képezhessen gyakorlati tapasztalatot, jobb, ha leszavazzuk!
Aki Én
@ómió: ...értem... :O
Esetleg szavazhatnánk mindenről, ami nincs.
ómió
@Aki Én: A ti bolsi eszetekről felesleges lenne! Az egy szavazástól még nem lesz!
ómió
@Aki Én: Már megint a tetves bolsiságod másrahazudása kórja sanyargat téged, bolsiék fajkreténje!? Kérj már magadnak egy nyugtatót az ápolóidtól!
Erik567
A nem átalakító beavatkozások csak a fideszes vadbarmok agyában léteznek, mert a normális életben erről nem hallani. Perverz és ocsmány kampányt folytatnak és ugyanolyan mocsok az a média amelyik ezeket az úgymond társadalmi reklámokat fenntartásokkal nélkül jópénzért leadja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.