Még másfél-két hónapig emelkedhet a légzőszervi megbetegedések, köztük a koronavírus-fertőzések száma – mondta az InfoRádiónak nyilatkozó víruskutató.

Rusvai Miklós: már túl vagyunk az ötödik hullámon, de megbetegedések továbbra is lesznek

Rusvai Miklós víruskutató kaszál a Jászsági aratónap és birkapörköltfőző verseny aratóversenyén Jászapáti határában 2021. június 26-án. Fotó: MTI/Mészáros János

Rusvai Miklós szerint már túl vagyunk az ötödik járványhullámon, de megbetegedések továbbra is lesznek, legfeljebb nem olyan nagy arányban, mint korábban.

"Túl korán futott le ez az omikron járványhullám. Tavaly az alfa variáns által okozott tavaszi hullám biztonságosabban ért véget a tavasz végén, mert már nem fért bele egy újbóli esetszám-növekedés. Most sajnos másfél-két hónapig még elképzelhető, hogy a légzőszervi megbetegedések, így a koronavírusos fertőzések száma még növekedni is fog"

- mondta a szakember a rádiónak. 

"Az, hogy az influenzaszerű és a náthás, légzőszervi megbetegedések száma is növekszik, nem mond ellent annak, hogy vége az ötödik járványhullámnak, de megbetegedések továbbra is lesznek, legfeljebb nem olyan nagy arányban, mint korábban"

- tette hozzá Rusvai Miklós.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
hát a képet elnézve, nem Rusvai lett az aratóverseny győztese...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.