Novák szerint elvitathatatlan jog, hogy a szülők dönthessenek a gyermekeik szexuális neveléséről.

A koronavírus-járvány és a háború elfedi azokat a veszélyeket, amelyek most is ott leselkednek a gyermekekre

- mondta Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az április 3-ai népszavazással kapcsolatban fontos és elvitathatatlan jognak nevezte, hogy a szülők maguk dönthessenek a gyermekeik szexuális neveléséről.

A májusban hivatalba lépő államfő kifejtette, a járvány és a háború mellett lehet, hogy most nem olyan nyilvánvalóan, de léteznek azok a veszélyek, amelyek gyermekeinket fenyegetik, "nem feltétlenül fizikai értelemben, hanem inkább szellemi, lelki biztonságuk vonatkozásában".

Novák Katalin emlékeztetett, jövő hétvégén az országgyűlési választás mellett lesz egy nagyon fontos országos népszavazás is, amely lehetőséget ad mindenkinek arra, hogy állást foglaljon arról, hogy a gyermekek biztonságát a szülőknek kell-e elsősorban garantálniuk, illetve a gyermekek szexuális fejlődésénél a szülőknek a jogait kell-e megőrizni.

Édesanyaként számomra nagyon fontos az, hogy a gyermekeink hosszú távú szellemi, lelki, érzelmi biztonságát is garantálni tudjuk

- fogalmazott Novák Katalin.

A megválasztott köztársasági elnök szerint a népszavazás lehetőséget ad arra, hogy szülők nyilatkozzanak arról, hogy gyermekeik hosszú távú fizikai, érzelmi, lelki, szellemi biztonságát mennyire tartják fontosnak, és hogyan tudják ezt megőrizni. Kiemelte, a szülők sokszor találkoznak azzal, hogy a gyermekeket nehéz a mindennapokban megóvni "attól a veszélytől, ami őket a nemi identitásukban bizonytalanítja el".

Elmondta, az ukrajnai háború rámutatott, amikor az emberek az életüket védik, akkor "minden egyszerűbbé és egyértelműbbé válik". Novák Katalin beszámolt arról, hogy a határ mentén tett látogatása során olyan anyákkal találkozott, akiknek nincs fontosabb annál, minthogy a gyermekeiket biztonságban tudják, emellett olyan férfiakat is látott, akik szintén nem tudnak fontosabbat, minthogy a feleségüket, gyermekeiket biztonságban tudják.

Novák Katalin kijelentette, örül, hogy köztársasági elnökként is a magyar családok ügye mellé állhat, nem felejti el korábbi családpolitikai céljait.

"Nincsen fontosabb kérdés számunkra, mint a gyermekeinknek a jövője és ez a családoknak a segítésével szorosan összefügg" – mondta.

"Büszke vagyok arra, hogy egy olyan országban élhetek, ahol a családok a középpontban vannak, és büszke vagyok arra, hogy ez egy olyan ország, ahol egyre többen mernek gyermeket vállalni, családot alapítani és ki merjük mondani azt, hogy mindannyiunk számára a család megtartó erő" – fogalmazott Novák Katalin.

"A szülők dönthessenek a gyermekeik szexuális neveléséről" – Novák Katalin a gyerekeket fenyegető veszélyekről beszélt

A megválasztott köztársasági elnök elmondta, megindító összefogást tapasztalt az ukrán határ mentén tett négynapos látogatásán. Hangsúlyozta, csak pozitív tapasztalatokat szerzett, a menekülteket segítő emberek között nem volt pártalapú nézetkülönbség.

Novák Katalin aláhúzta, mindenki segíteni igyekszik: a kormány, a karitatív tanács, a segélyszervezetek, az egyházak és a civil emberek is teszik a dolgukat.

Kiemelte, a legelején mindenkit sokkolóan ért Oroszország agresszív fellépése, mostanra azonban rendkívül jól szervezetten folyik a menekültek segítése.

Novák Katalin kifejtette, abban bízik, hogy a koronavírus-járvány dandárja már elmúlt, a fellélegzés helyett azonban egy "egészen drámai, új helyzet" alakult ki az Oroszország által egy hónappal ezelőtt indított háború miatt.

Elmondta, azért ment el tizenkét határ menti településre, mert úgy érzi, az ország vezetőinek ott kell lenniük, ahol baj van.

A tájékozódás mellett látogatása fő célja a magyar emberek köszönetének tolmácsolása volt – mondta Novák Katalin, majd úgy fogalmazott, "Magyarország szíve most ott dobog ebben a térségben".

Beszámolt arról is, sehol nem látott eldobált szemetet, nem érezte sehol, hogy a közbiztonság sérült volna, ugyanakkor több száz olyan segítővel találkozott, akik "ugyanolyan hétköznapi emberek, mint bármelyikünk", és készek éjjel-nappal támogatni a menekülteket.

Hangsúlyozta, "Kárpátalján sosem volt könnyű magyarnak lenni, nem volt könnyű ott az élet az elmúlt száz évben szinte semmikor, mostanra viszont kialakult ott egy olyan magyar életkultúra, oktatás, ami nemcsak hogy élhető, hanem reménységet ad arra, hogy még száz év múlva is lesz magyar szó".

"Most ez került veszélybe, hiszen sokan elmenekültek, sokan maradtak, de a magyar óvodákat, iskolákat át kellett alakítani menekültszállásokká" – mondta Novák Katalin.

Elmondta, a négy nap alatt azt tapasztalta, hogy "nekünk két hadseregünk van: vannak a fegyveres erőink és vannak a segítőkész magyar emberek".

Novák Katalint kérdezték arról is, hogy az ellenzék szerint a kormány nem nyújt megfelelő segítséget a menekülteknek, magára hagyja a civil szervezeteket. "Rémhírterjesztésre most végképp nincs szükség" – mondta a megválasztott köztársasági elnök, hozzátéve, hogy a menekülteket segítő emberek megerősítésére van szükség.

Közölte, tudomása szerint több mint 800 millió forint adomány érkezett eddig a 1357-es adományvonalra, az emberek tárgyi felajánlásai mellett pedig a kormány egyenként 500 millió forinttal támogatta a menekülteket segítő hat karitatív szervezetet.

Novák Katalin elmondta, Áder János leköszönő köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita sok hasznos tanáccsal látta el.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Erik567
Isten döntött a gyermek neméről, a szülők elfogadják és nem kell erről d{nteniük.
A fidesznek pedig semmi köze ehez.
Mentsük meg gyermekeinket orbántól és a nováktól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ócska hazudós buta liba vagy; azok a kérdések nem erről szólnak!!
Ahogy azt a PISA vizsgálatok is mutatják; alapvető olvasásértési gondjaitok vannak! =))
ómió
Pedig az efftársak ezt aberrált "szakemberekre" bíznák!
Nessy
Azért ha lehet, ne gyakorlatban oktassák a gyerekeket a családtagok, rokonok! Ahol meg tabu a téma a családban ez a téma, ott majd a haverok, meg a pornóoldalak megoldják! Ha meg bajban van a gyerek? Hát így járt.
nezelodo
Ha a szülők dönthetnek a gyerekeik (szexuális) neveléséről, miért ugat bele a családok életébe a fidesz és a csahosai? Először otthon söprögetne ez ügyben mindegyik, Orbánnal bezárólag.
kedvelem a NERtelenséget
liba, térjél már magadhoz, tudom nehéz, de próbálkozz!
"Édesanyaként számomra nagyon fontos az, hogy a gyermekeink hosszú távú szellemi, lelki, érzelmi biztonságát is garantálni tudjuk."
Ezt már elintéztétek magatoknak rohadék: magán óvoda, magán iskola, külföldi egyetem(jó részt közpénzes ösztöndíjjal.)
Mi meg szopjunk tovább: 12.000 Ft gyes, nagy részt kontraszelektált tanárok(tisztelet a kivételnek), fizetős egyetem
Erik567
Isten döntött a gyermek neméről, a szülők elfogadják és nem kell erről d{nteniük.
A fidesznek pedig semmi köze ehez.
Mentsük meg gyermekeinket orbántól és a nováktól.
Eladott Ország
Gyermekvédelmi törvény. Ez nagyon hülye! Én nem akarok fiú lenni! Menj oda és VÁGD JÓL POFÁN kis csillagom. Jó meglátás! Ez egy idióta! És gondolom nem önként mentél meglátogatni a bácsit, mert nem csak skizofrén, hanem "cukros" is.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/265175131_1243571189456119_4664559845865198312_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=8ILjC_pHrwsAX82vZvx&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9bPUmfhwoBKhLw86eLnaXAS55_9X37jyhy9SiGnmd8gA&oe=6242219E
Védjük meg a gyerekeket!... hogy még többet tudjunk lopni.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274426931_486311029782523_1629688332729087577_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=AyC5frSYgs0AX_vRycs&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8-lNCt3kqs_m_r-e0fEQ6upZIpTBUdEtGMSgTWhGrVCA&oe=62437F4F
Értem én, hogy fontos a gyermekvédelem, de akor a fidesz miért hozta Kaletát haza Peruból?! Mert ott lecsukták volna! Talán az inka szüzek védelmében, vagy ő az óvoda vezető a Lendvay utcai fidesz székházban?! Ott kellett volna hagyni megrohadni valami utolsó, szaros délamerikai börtönben. Az járna ennek a véglénynek...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274170632_4861960403896343_697229275031532194_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=7W6kyEsjoisAX-E-v0U&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8s3QdJU3lIKtclTYZReItSUHmwhv8iAOBkZndnLZlflw&oe=62422E17
Védjük meg a gyerekeket az oroszoktól!
uploads.disquscdn.com/images/0d9f3c7536c11bb80c1e098ab6ee1ec552d17a6d228c4f0573ca833ee981cade.jpg?w=800&h=431
Pipás
A gyermekekre a legnagyobb veszélyt a fideSS jelenti.
justhpeter
A NER-ben semmi nem változott. Sem a szellemi szinten, sem a személyi szinten. Mindenhol az Orbán seggéből kilógók irányítanak.
kereső
Katalin. Ha ez igy van, akkor miért is népszavazunk? A szomszéd, a vadidegen mondja meg a szülőnek, hogy hogyan nevelje a gyermekét? És mi van az egyházzal? Ők nevelhetik?
Emmersson71
"A szülők dönthessenek a gyermekeik szexuális neveléséről"

Sokadszor kérdezem: Ha egy 30 tagú hatodikos osztályban 10 (vagy 12-16-24...) gyermek szülői azt mondják, hogy az ő gyereküket felvilágosíthatja transznemű vagy homoszexuális szakember, akkor lesz külön óra erre? Mert hogy a szülő döntése, ugye..és nem központilag határoznak az ügyben?!
Emmersson71
@Erik567: Szerinted ISTEN döntött a gyermek neméről. Szerinted Isten DÖNTÖTT a gyermek neméről.
Szerintem pedig a genetika határozta meg a biológiai nemet. Aztán pedig majd az egyén dönt(het) felnőttként a saját neméről.

Hogy a felvilágosításban ki segít a szülők mellett az iskolában, a szülő döntése - hazudja a Fidesz! De a gyermek neméről nem dönt(het) senki, még a szülő sem!
koszpeko
@ómió:"Pedig az efftársak ezt aberrált "szakemberekre" bíznák!"
Te kiràlyimédiàn lebútitott droid, hol mondott ilyet bàrki.
Miért nem fogjàtok meg egymàs kezét a többi narancshúszàrral és takarodtok innen a mandínerre?
Vagy a büdös picsàba.
HAZUDSZ mint mindig.
ómió
@koszpeko: Nemcsak idióta vagy, de süket meg vak is, bolsiék elmebetege!? A brüsszeli efftársaitok, a hazaiak hazugságkampánya alapján, éppen az ezt biztosító törvénynek "homofóbbá" hazudása címén tartják vissza a vírusválság miatt nekünk járó újraindítási alapot! Böszme efftársad ánuszából ennyit nem vagy képes látni, bolsiék agyatlan főbarma!? És még a mocskos hazudozásodat is idehazudnád? Ugyanakkora elmebeteg bolsi szarkupac vagy, mint @bakcsubakka: efftársad!
Nyírfa
Akkor álljon itt egy másféle vélemény is: a gyermek nemét (is) a leszületést vállaló lélek dönti el. Ez inkább isteni döntésnek felel meg, lévén, minden és mindenki az istennek nevezett energiából, tudatból származik.
Az ego csak az anyagi létben kap szerepet, sokan ezzel a tudatrésszel azonosulnak, ami minden problémánk origója.
Nyírfa
@koszpeko: tegnap, 18.26

Legyünk pozitívak: milyen jó túl lenni az ő szintjükön! :))
Pipás
@ómió: Nem érted? Te vagy itt az idióta! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.