Rogán ügyvédjének kölcsönéből segítették Orbán szlovén barátjának kampányát.

Szabad Európa: Orbán szlovén barátjának kampányához a magyar kormány legbelsőbb köreiből érkezett kölcsön

Janez Jansa szlovén kormányfő fogadja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a szlovéniai Celjében az 53. Nemzetközi Kisiparos és Vállalkozói Vásár megnyitóján 2021. szeptember 15-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Rogán közeléből érkezett 300 millió forint, ami megsegítette Orbán barátjának kampányát Szlovéniában – tudta meg a Szabad Európa. A lap szerint 

Janej Janša, 2018-ban még ellenzékben lévő szlovén politikus kampányát segítették Magyarországról pénzzel.

A Szabad Európa cikkét a 24.hu foglalta össze.

E szerint a Szabad Európa azt írja: a szlovén pénzügyminisztérium pénzmosás elleni hivatala vizsgálatot is indított, és elsősorban a szlovén Ripost (új nevén R-Post-R), Schatz Péter és Adamik Ágnes pénzügyeire voltak kíváncsiak. Ennek a vizsgálati anyagnak egy része került a Szabad Európa birtokába.

Ezekből a dokumentumokból kiderül, hogy elsősorban Magyarországról finanszírozták a szlovén és a macedón pártmédiák fenntartását, és hogy a pénzek elosztója az R-Post-R

– írja a portál.

A cikk onnan indul, hogy „2018. március 14-én lemondott Miro Cerar szlovén miniszterelnök, az előrehozott választásokat pedig hamar ki is tűzték június elejére. Nagy lehetőség volt ez Orbán Viktor szlovén szövetségesének, hiszen Janez Janša ekkor ellenzékben volt pártjával, az SDS-szel. Minden segítségre szüksége volt tehát Janšának, és a kampány miatt hirtelen pénzt kellett juttatni a pártjához kötődő médiagépezetnek is. A kiadók ugyanis eddigre csődközelbe kerültek, a fizetéseket sem tudták időben átutalni.

Ahogy arról annak idején az Átlátszó és a Magyar Narancs is beszámolt, 2017-ben nagy médiabevásárlásba kezdtek Habony Árpád, illetve hozzá közel álló üzletemberek Szlovéniában és Macedóniában. Mindkét országban pártmédiát vásároltak a magyar üzletemberek. Olyan tévécsatorna, online és nyomtatott újság került a birtokukba, amely közvetlenül támogatja Orbán Viktor jobboldali szövetségeseit. A magyar üzletemberek épp akkor érkeztek, amikor mind a szlovén Janez Janša, mind a macedón Nikola Gruevszki ellenzékben volt, és a pártmédiák forrásai elapadtak (az már más kérdés, hogy Janša azóta ismét miniszterelnök lett, Gruevszki viszont a rá váró börtönbüntetés elől kénytelen volt elmenekülni, és épp Budapesten talált menedéket).

Az SDS pártsajtója 2018-ban tehát már magyar kezekben volt, és Magyarországról érkezett a segítség is. Kosik Kristóf, a Rogán Antalnak és Habony Árpádnak is dolgozó ügyvéd utalt át összesen egymillió eurót Schatz Péternek és Adamik Ágnesnek, az SDS-közeli tévét és újságokat tulajdonló befektetőknek.” A lap megkeresésére Kosik nem kommentálta az ügyletet.

A Szabad Európa azt is írja, hogy „Schatz Péter és Adamik Ágnes ugyanaznap ugyanabban a ljubljanai bankfiókban nyitott számlát, mindketten saját nevükre, személyes pénzügyeik intézésére. Mindkét számlára ugyanaznap, 2018. március 29-én érkezett egy-egy nagyobb összeg Kosik Kristóf ügyvédtől. Schatz Péternek négyszáz eurót (akkori árfolyamon ez 125 millió forint) utaltalt Kosik kölcsönként. Adamik Ágnes 598 ezer eurót (akkor 187 millió forint) kapott Kosiktól”.

A cikkben az is szerepel, hogy a friss tőke azonnal működésbe is lépett, a szlovén pártmédia megmenekült a csődtől, így segíteni tudta Janša kampányát. A választásokon az SDS kapta a legtöbb szavazatot.

A Szabad Európa hozzáteszi

Kosik Kristóf ügyvédi karrierje szinte elválaszthatatlan Rogán Antaltól, irodája milliárdos bevételhez juthatott a letelepedési kötvényekből.

A Kosik Ügyvédi Iroda korábban egy perben képviselte magát Rogán Antalt, de dolgozott Habony Árpádnak személyesen, és a miniszterelnöki tanácsadócégnek is (az ügyvédi iroda járt el a Habony Modern Media Group nevű cég ügyeiben, valamint maga Kosik Kristóf vásárolta meg a Habony által útjára indított 888.hu oldal domainjét is). Az ügyvédi iroda képviselte a kormánylap Magyar Időket, és számos alkalommal kapott megbízást a korábban Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzattól. Az Országgyűlés honlapjára feltöltött szerződéslista szerint a Kosik Ügyvédi Iroda dolgozott a Fidesz képviselőcsoportjának 2014-ben és 2015-ben, amikor épp Rogán volt a Fidesz frakcióvezetője – írja a lap.

A teljes cikket a Szabad Európa oldalán olvashatja el.

Forrás: Szabad Európa, 24.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
az unionál koldulnak,hogy késöbb a haverokra költhessék a lét...,faxa!
orbánék nélkül már utolérte volna magyarország az osztrákot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
az unionál koldulnak,hogy késöbb a haverokra költhessék a lét...,faxa!
orbánék nélkül már utolérte volna magyarország az osztrákot!
csak úgy....
sehol egy fidesznyi ellenvélemény? :) -remélem nem gondolkodóba estete,nektek az ártana!
Pági
@csak úgy...: ilyenkor lapítanak ,mint sz... a sűrűben.
telegdilaci
@csak úgy..Hihetetlenül aljas egy gazember ez a potrohos Disznó még ekkora államháztartási hiánynál is van pofája a haveroknak,osztogatni,a Magyar Emberek pénzét,senki nem áll már ki mellette egyadül maradt közpénzből akarja megvenni a népszerűségét vagy Barátságot!
csak úgy....
@telegdilaci: a benszülött magyaroknalk meg marad az ingyen krumpli,persze csak 4-évente..
ómió
És? Az tilos? Netán Soros, vagy Bige-féle "előjog"?
teuton
@ómió: Analfabeta! Talan olvass utana, mi a különbseg a KÖZPENZ es a MAGANVAGYON között! Soros es Bige 1 fillert nem kap a magyar adoforintokbol es EU-eurokbol, bezzeg ezek a piocak! Arrol meselj, mennyit vesztett az allam a letelepedesi kötvenyek kamatain es kik nyertek rajta, ill. mennyit?!
ómió
@teuton: Ne hazudd az analfabetizmusodat másra! Vagy úgy az "efftársi"? Hol olvastál a cikkben közpénzről, hazudd már meg nekünk! Olyanok vannak benne, hogy "...közeli", meg, hogy "juthatott", meg, hogy Schatznak "négyszáz eurót (ez akkori árfolyamon 125 millió Ft)" - akkoriban még 300000 fölött volt az euroárfolyam(?), kölcsönként! És tudom: Soros meg Bige efftársaid "más csatornákon" zsebelnek, nem kell bemutatnod őket! A kérdésed meg nem a lényegre tapint! A lényeg, és ezt a kérdést magadnak meg a fajkretén sgl efftársadnak tedd fel, hogy a bolsi államcsődötökön mennyit vesztett a magyar állam, mert a letelepedési kötvény, mint minden lehetséges pénzforrás felkutatása anno, ennek csupán a "hozadéka", részeleme volt!
teuton
@ómió: Olvasod is amit irsz? Ilyen zagyva akarmit csak egy idiota tud böfögni! Esetleg olvasdd vissza (bocs, elfelkejtettem, hogy analfabeta vagy!), mint nyilatkozott kupaklala a közpenzböl, miutan alapitvanyokba, maganzsebekbe lett dugva, akkor az mar nem közpenz... Aztan a birosag maskent döntött... Szoval ha olvasni tudnal, akkor olvashatod, hogy az ügyved milliardos allami megbizasokat kapott, de hogy mit dolgozott erte, arrol nincs bizonyitek. Ugye ismerös ez a modszer a Penztarosnal is???
Ja, TE tudod, milyen "csatornakon" keresi Soros meg Bige a penzt... Ha annyira okos vagy, akkor te miert 5 forintert kommentelsz 100 szavas szokeszlettel itt, miert nem hasznalod ezeket a "csatornakat" a penzkeressre? Apropo csatorna... ERESZkedjel mar lejjebb, nem efftarsilag, hanem keresztenyileg a csatornan...
teuton
@ómió: Fajkreten, ha megtanultal olvasni, akkor azt is elolvashatod, hogyan hasznaljak fel a KÖZPENZT "ingyenes" rendezvenyekre, amik fitymasz valasztasi propaganda, pl. itt: index.hu/belfold/2022/03/27/bereczki-zoltan-hende-csaba-kampany-rendezveny-vas-megye-se-szombathely-koncert/
telegdilaci
@teuton: Nem az állam veszített hanem az egész Nemzet mivel az a letelepedési kötvény egy hitel fajta,azt lassan már törleszteni kell vissza,és kifogja vissza fizetni hát mi! akik zsebre rakták a milliárdokat röhögnek a Markukba!
teuton
@telegdilaci: Az ALLAM alatt a nepet ertem, nem a pocakos putrist, aki napkiralynak kepzeli magat es azt gondolja magarol: az allam en vagyok. Allandoan Magyarorszagrol meg a magyarokrol hazudozik, pedig csak önmagat, a kormanyat es a partjat kell alatta erteni...
ómió
@teuton: Ne zagyválj, hazudozz itt nekem "közpénz-nem közpénz" témakörben, ha még a kölcsön mibenlétét se képes efftársi fajkreténséged meglátni! A rühesvörös bolsi tetübandád még az élő fába is beleköt, csak, hogy "orbánozhasson" egyet! Az ügyvéd állami megbízásokat kapott és nem látja a tetüfajtád, hogy mit dolgozott érte? Nálatok az anno minden ügyvéden "látszott"? Talán még Czeglédy efftársatokon is, amikor az efftársaitól áfalopásra kapott "megbízást"!? Ismerős a "módszer"? Soros meg Bige efftársaid? Az egyik valuta-"bedöntéseken" (lásd anno angol font), a másik meg többszörös kartell-árak gazdazsebekből való "begyűjtésével keresi meg a lopottholmit"! A bértrollkodást meg magadból kiindulva hazudnád rám, idiótája!? Hát, hacsak úgy nem...! És, ugye, Böszme, vagy Libás efftársaid idején "ingyenes rendezvényekre" közpénzt még véletlen se használtak? Olyannyira, ugye, hogy még azt se tudták, mi az a közpénz!? Éspedig olyannyira nem tudták, hogy "nyócév" alatt az azt megelőző 57 év 8000 milliárdos államadósságát "csak" 14000 milliárddal növelték meg úgy, hogy azon semmit nem vettek, semmit nem építettek, senki/semmit nem támogattak! Hova lett? Csak nem ellopták az efftársaid? Itt se tudták, hogy az közpénz és "véletlen zsebretették"? Ébredj fel, bolsiék gyagyása, utána vádaskodj a hazugságaitokkal!
teuton
@ómió: Idiota efftars, tul sokat i´ittal? Talan BIZONYITEKOKAT is tudsz a hazugsagaidra felhozni? Ja, azt nem , csak hazudozni... Gyurcsanyt eliteltek? NEM! Bajnait eliteltek? NEM! Czegledyt eliteltek? NEM! Erre nem volt lehetöseg 12 ev alatt??? Ja, artatlanokat meg az illib diktaturakban sem lehet elitelni, de a kormany idiota törvenyeiböl mar több, mint 1 tzcatot megsemmisitett az EU-Birosag... Viszont milliardos fideszcsalok el lettek itelve es ülnek evekre börtönben! Aztan majd nehany honap/ev mulva tucatnyian követik öket... Apropo börtön... Ugye Biget sem tudtak eddig elitelni, es ha meg is teszik, az EU-Birosag majd megsemmisiti, mint Gattyannal. Nala 50 milliardot bukott az allam, közpenzböl...
Azert meg 1 kerdes. MOST mennyi az allamadossag???
Peller Anikó
Úgy tűnik az ellenzék nyert Szlovéniában, órban megint rossz lóra tet. A löppen? Hát otis (tarda). Amott ül egy túzok magában, orrát szárnya alá dugja nagy buvában; gunnyaszt, vagy dög is már?

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/az-ellenz%C3%A9k-nyerhetett-szlov%C3%A9ni%C3%A1ban/ar-AAWxPUJ
Peller Anikó
Ezek a bráti kölcsönök (a mi pénzünkből) nem beavatkozások a külföldi választásokba? Sokba került ez nekünk.
surdilloFUJT
@ómió: IDÉTLEN GENETIKAI KORCS!!!Töröld meg a szád,hamár kibujtál a putrisból,és ne okádd ide azaljas büzbombádat!!!
Peller Anikó
Nem jött el az illiberális forradalom Európában.

A Délmagyar a címoldalon, egész oldalas cikkben ismerteti a löppen és a szlovén választási eredményeket. Nyilván a többi megyei lap is ezt teszi.

Csak vicceltem, egy kibaszott bötű sincs a választásokról ebben a padkánymédiában.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/most-sem-j%C3%B6tt-el-az-illiber%C3%A1lis-forradalom-eur%C3%B3p%C3%A1ban/ar-AAWy5c1
ómió
@teuton: De "szép is", hogy ez az "efftársi rendszer" időnként "elfelejti" értesíteni az érintettet! Amúgy, milyen "bizonyíték" kell neked, bolsiék idiótája!? Az államadósság alakulása nyilvános adat! Böszme és Libás efftársad védelmében megpróbálnád lehazudni? Czeglédy efftársad évek óta trükközve húzza az ellene folyó pert! Az "igazságszolgáltatás" meg "független"! Sokszor leginkább a valóságtól! És milyen "fideszcsalók" lettek elítélve!? Hazudd már meg nekünk! Most meg annyi az államadósság, amennyivel a 22000 milliárdos adóssághegyetek évi 1000-1500 milliárdos kamatos kamatai időközben megnövelték! Innét hazudozzál tovább!
ómió
@surdilloFUJT: Idétlen genetikai korcsot láttál a tükörben, bolsiék elmebetege!? De, akkor, miért hazudod rám!? Már régóta nem ismered meg magadat?
teuton
A sok penz sem segitett, Jansa megbukott, mint a többi O1G-"barat": Fico, Bubis Salvini, Le Pen, Borisov... Dölnek sorban a kuglibabuk, csak a magyar birkak emelik pajzsra a putrist. Pesten 1 kivetellel minden mandatumot az ellenzek nyert. Ez elmond mindent a videki "alulkepzett" valasztokrol...
teuton
@ómió: Idioata analfabeta fajkreten efftars! KI vett fel orosz es kinai kölcsönöket??? Miert vannak azok titkositva? A regi kölcsönök es kamatok mar regesreg vissza lettek fizetve, igaz 3 evvl kesöbb, mert a puhos a kedvezö kamatu IMF kölcsönt visszamondta es magasabb kamatra vett fel kölcsönt a törlesztesre!
teuton
@teuton: A legnagyobb bukast kifelejtettem: TRUMP!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.