Szijjártó Péter még tegnap reagált Volodimir Zelenszkij Orbán Viktornak intézett üzenetére, amelyben az ukrán elnök felszólította a magyar miniszterelnököt, hogy ne habozzon szankciókat alkalmazni Oroszország ellen, és engedje át a fegyverszállítmányokat Ukrajnába.

Szijjártó Orbán védelmére kelt, jól ki is osztotta Zelenszkijt: "A stílust és a személyeskedést most tegyük félre"
Kép: Facebook/Szijjártó Péter 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott:

Szerintem a stílusról most ne beszéljünk. Nem mintha ne lenne véleményem az ilyen típusú személyeskedésről, de mivel az elnök úrnak az országa háborúban áll, ezért a stílust és a személyeskedést most tegyük félre.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy elfogadja azt, hogy Ukrajna elnökének Ukrajna és az ukrán emberek biztonsága az első, „de nekünk, azoknak, akik a magyar kormányban dolgozunk, nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb”.

A külügyminiszter szerint ha engednék fegyverek átszállítását Magyarországon, ha fegyvert szállítanának, ha katonának küldenének Ukrajnába, azzal Magyarország belesodródna a háborúba.

Elképesztő biztonsági kockázatot jelentenének ezek a döntések. Értem én azt, hogy az ukránok ezt várják el tőlünk, értem én azt, hogy a magyar ellenzék is ezt erőlteti, de a katonák küldése, a fegyverek küldése és a fegyverszállítmányok átengedése is rendkívüli biztonsági kockázattal jár

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Magyarország belesodródását rizikózná a háborúba, márpedig ebből a háborúból nekünk ki kell maradnunk. Ezért ehhez a döntésünkhöz, ezekhez a döntéseinkhez természetesen ragaszkodunk, akárki akármit mond, akárki akárhogyan személyeskedik vagy akárhogyan is támadnak minket kívülről vagy Magyarországon belülről

– mondta a külügyminiszter.

Forrás: Index

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mondja ezt a diplomácia stílusát hírből sem ismerő külügyérünk! Most csak az ukrán nagykövetet rendelheti be, és állíthatja a szőnyeg szélére jó szokása szerint, Zelenszkíjt nehéz lenne! Gondolom az oroszok állandó fenyegetőzése nem zavarja a mimóza lelkét, sem neki, sem Orbánnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Mondja ezt a diplomácia stílusát hírből sem ismerő külügyérünk! Most csak az ukrán nagykövetet rendelheti be, és állíthatja a szőnyeg szélére jó szokása szerint, Zelenszkíjt nehéz lenne! Gondolom az oroszok állandó fenyegetőzése nem zavarja a mimóza lelkét, sem neki, sem Orbánnak!
simmering73
Ezt is az elsők között kell eltakarítani, felelősségre vonni és börtönbe csukni.
Pipás
OMG, milyen vastag bőr van ennek a majomnak a pofáján!
rokker33
Igaza van! Kapnak segítséget a fél világ melléjük állt,! Mi kis ország vagyunk nincs sok fegyverünk katonánk! Nem szabad kockáztatni ! Valószínűleg ukrajna se segítene nekünk ha bajba kerülnénk...
rokker33
@KisTehen: önkéntes öngyilkosok mehetnek most is Rambót játszani Ukrajnába, csak nem biztos hogy megéri meghalni más országért!
Csizmás Kond
@Nessy: Biztosra veszem, hogy vannak barátaid, és ha azokat vagy téged egy behemót el kezdene püfölni vagy rugdalni, és tudatában lennél, hogy ketten sem bírtok vele mégis kérnéd hogy ugorjon a segítségedre hogy a végén őt is agyabugyálja el vagy próbálnád megkérni hogy hagyjon békét nektek ?
Az aki életében nem kasszírozott be agy maflást az általában mindig ugrabugrál...de csak az első pofonig és akkor visít. Ilyen ez a háború is. Milyen lett volna ha a kormányok azoknak küldenek segítséget akiket az ukránok lőttek 2014-től és segítették volna fegyverrel meg mindennel ?...mert ugye az is pont ilyen segítség lett volna mint most amit maguknak kérnek.
verőce21
Mi talán csak néhány pofonnal tartozunk Z.-nek, a Kárpátaljai magyarokkal szembeni viselkedésük miatt!
Mondjon le és akkor meg van oldva a háború...
Pálinkás Pál
unio ide vagy oda...ezt a garnitúrát románosan kéne elintézni...
kulabombaafityiszre
Érdekes most mikor hirtelen itt egy igazi háború akkor mindjárt békepártiak lettek ezek a ruszki csicska "vezetőink".Bezzeg amikor képzeletbeli ellenségek ellen hadakoztak akkor nagy volt a pofájuk,csak a csata harc,háború,győztes harc,megint győztünk szavakat lehetett hallani.Most meg gyorsan elújtak a magyar emberek mögé amikór itt a valóság.Szánalmas beszari csicska banda.
kulabombaafityiszre
Buznyák peti hangneméről meg annyit,hogy már behívatta az összes akkreditált nagykövetet,hogy a diplomáciában nem megszokott minősíthetetlen,arrogáns hangnemben kitoporzékolja magát előttük.
A végén annyira lejáratta magát,volt olyan nagykövet aki a berendelésre el sem ment,mert az egészet komolytalannak tartotta.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:38
Neked ezt lekellett írni,hogy senki se tart vissza, ha nem értesz vele egyet
Remélem akkor anyád már önkéntesként ott strihel kint,az oroszoknál.
kereső
Druzsba peti! A kitüntetésed hol marad? Miért nem hordod büszkén, hagy lássa ország-világ, hogy milyen senkiházi rongy vagy.
Béla333
Putyin csicska maffiózók! Hazátokra kártékony amit csináltok mocskok!
ómió
Pedig a "sok jóért" - amit mi legújabbkori történelmünk során "ukránéktól" kaptunk - cserében Böszme efftárs még "haladó" meghalást is hírdet Ukrajnáért! De valahogy sehogy sem siet!
134.bátor
Ez a takony beszèl stîlusról,az idióta kinèzetèvel,meg a fröcsögő,hisztèriás megnyilvánulásaival? A szemèlyeskedèsről már ne is beszèljünk ,naponta száll bele külföldi politikusokba. Ez szerelmes a dagadtba,vagy mi a túró?
tudode
Azok után az egyeduralkodónak nincs mentsége, bármely szerecsenmosdatótól sem, hogy
.
Pl. EU tagállam képviseletében huzogatta az ikertesó bajszát, sőt egy kis mani reményében a Tiamen-téren koszorúzott :
.
---- Orbán Viktor szoboravató beszéde miatt nagyon kiakadt az orosz külügyi szóvivő
telex.hu/belfold/2020/10/30/az-orosz-kulugyi-szovivo-kiakadt-orban-viktor-beszede-miatt
--------------
.
----- Ezt is megéltük: Orbán Viktor a Tienanmen téren koszorúzta meg a kommunisták hősi emlékművét
444.hu/2017/05/13/ezt-is-megeltuk-orban-viktor-a-tienanmen-teren-koszoruzta-meg-a-kommunistak-hosi-emlekmuvet
-------------------
.
Majd az EU első dikTÁTORAKÉNT ezek miatt is one lóvé:
.
----- "Hallo, Diktator" - Orbán, az EU és a jogállamiság
www.youtube.com/watch?v=0qmdfkGM88U&t=41s
--------------
.
----- Orbán: Ha az EU nem ad pénzt, majd kérünk Kínától
propeller.hu/itthon/3788330-szijjarto-orban-vedelmere-kelt-jol-ki-is-osztotta?all#comments
-------------
.
Tehát a pénz beszél, a nagykutyák ugatnak a slamperáj veszélyhelyetben!
.
---- MESTERTERV ÉS SLAMPERÁJ A KÜLÖNLEGES JOGREND VILÁGA
jelen.media/interju/mesterterv-es-slamperaj-a-kulonleges-jogrend-vilaga-1408
----------------
.
Ez a brancs már nem a tűzzel a békével játszanak! ahelyett, hogy ezzel a felkészültséggel azzal járszanának ami egyidős velük, a feneketlen hokizsebükben!
.
Tragédiosz!!!
Gazella
Valamit benéztél hányadék kakadu.. neked senki nem hisz.. az mióta személyeskedés aki a népe nevében beszél az egész világnak... ostoba gagyi vagy..
Logogrif
@134.bátor: Nagyon durván : ez a kis pőcs beszél úri módon... ?
teuton
Erdekes... Több, mint 10 orszag szallit fegyvert, több mint 50 orszagbbol mentek katonak/önkentesek.Ök nem felnek, hogy "belesodrodnak a haboruba", csak az önjelölt "utcai harcos" fosott be, amikor puskaporos lett a levegö...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.