A 444 alaposabban megvizsgálta, hogy miket állít, és miket tesz végül a magyar kormány az orosz – ukrán háború kitörése óta, és egészen elképesztő jelenségeket tapasztaltak.

Teljesen megőrült a magyar külpolitika – állandóan ellentmondásba és hazugságokba keverednek
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A NATO

Szijjártó Péter a csütörtöki NATO-csúcs előtt arról értekezett, hogyan tudná a magyar delegáció megvédeni Magyarországot a NATO-ban felmerült veszélyes javaslatoktól. Nem az orosz agressziótól, aminek kezeléséről a csúcs szólt, hanem Magyarország hivatalos szövetségeseitől.

"Sajnos az elmúlt időszakban felmerült több veszélyes javaslat is. Világosan és őszintén kell beszélnünk: a légtérzár Ukrajna fölött légi háborúhoz, "békefenntartók" telepítése Ukrajnába pedig szárazföldi háborúhoz vezetne a NATO és Oroszország között. A legfontosabb feladat, hogy ezt elkerüljük."

Hogy mennyire léteztek ezek a veszélyes javaslatok a Szijjártó Péter elméjén kívüli világban? Nagyjából semennyire. Boris Johnson brit kormányfő a csúcs utáni sajtótájékoztatóján a BBC kérdésére elmondta, hogy sem a légtérzárat, sem pedig a katonák küldését nem támogatta egyik tagállam sem.

Nincs olyan nyugati demokratikus állam, amelyik fontolgatná, hogy katonákat küldjön.... és a légtérzár kikényszerítését sem.

A lengyel kormány ugyan felvetette, hogy a NATO küldjön békefenntartó alakulatokat Ukrajna nyugati vidékére, ahová az orosz inváziós csapatok még nem értek el, de a lengyel elnök a NATO-csúcs előtti napon már azt mondta, hogy az USA beleegyezése nélkül ezt nem lehet megtenni. 

A magyar kormány azért dob be teljesen irreálisan dolgokat, hogy utána ha azok nem teljesülnek, akkor azt a magyar kormány győzelmeként adhassák el a hazai választóknak.

2013 óta ez a Fidesz taktikája, eddig tökéletesen működött rezsire támadó bürokratákkal, Soros Györggyel, átoperálásra kényszerített óvodásokkal.

Közben amikor valóban felmerül a NATO-ban egy intézkedés, akkor a magyar kormány először ellentmondott, de aztán kétszer is engedett.

Három héttel a háború kitörése előtt a NATO erősítést küldött az Ukrajnával határos tagállamokba. A felajánlásból azonban nem kért Magyarország, Benkő Tibor honvédelmi miniszter ezt mondta:

Most, a jelenlegi helyzetben, ahol most tartunk, azt kell mondanom, hogy több más országgal szemben mi nem tartjuk helyénvalónak és nem is igényeljük azt, hogy ide NATO-megerősítőerők kerüljenek telepítésre, mi ezt a feladatot el tudjuk látni.

A NATO keleti tagállamaiba azóta folyamatosan érkeznek a katonák, és a háború kitörése óta már Magyarországra is. Előbb március első hetében engedélyezte új erők érkezését a kormány, majd

a csütörtöki NATO-csúcson újabb katonák Magyarországra telepítését fogadta el.

Szijjártó Péter külügyminiszter.

Hatalmas diplomáciai győzelemként próbálta eladni a magyar kormány, hogy Magyarország heteken belül lehívhat 300 millió euró bizottsági támogatást. A kormány ezt úgy próbálta beállítani, mintha Orbán Viktor múlt pénteki, Ursula von der Leyennek küldött levele hatására jöhetne a pénz. De a kettőnek semmi köze egymáshoz. Orbán az RRF keret megnyitását kérte, de a most jövő summa a REACT-EU nevű program előlege, amelyet már 2020 decemberében, alanyi jogon, már elnyert Magyarország. Az ezzel kapcsolatos kormányzati hazugságok csúcsát Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő adta elő a Twitteren, amikor arról írt, hogy

Küldetés teljesítve: Orbán miniszterelnök levelére válaszul Magyarország 300 millió euró támogatást kap az RRF-ből.

A szövegből két dolog nem igaz a lap szerint:

hogy Orbán levelének köze lenne ehhez a pénzhez, és hogy az RRF-ből érkezne ez a sok pénz.

Menekültek

Visszatérő állítása a magyar kormány tagjainak, hogy már félmillió menekült érkezett Magyarországra Ukrajnából. Múlt pénteken Orbán 450 ezer menekültről tájékoztatta az Európai Bizottságot. E számokra hivatkozva kér a magyar kormány még több pénzt az Európai Bizottságtól. Közben március 24-én a magyar kormány az ENSZ-nek csak 336,701 Ukrajnából érkezett menekültről számolt be.

Közülük pedig nagyon sokan már el is hagyták Magyarországot, és csak órákra, esetleg napokra álltak meg itt, és ebben a 336 ezres számban ők is benne vannak.

Fegyverszállítmányok

Rendkívül érdekes ellentmondás van a magyar kormány fegyverszállításokról szóló kommunikációja és a kormány saját határozata között.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, ezért ezután sem engedjük át a fegyverszállítmányokat hazánk területén

- mondta Szijjártó Péter, március 25. én.

Azonban átenged a kormány fegyverszállítmányokat, csak éppen nem közvetlenül Ukrajnába, hanem egy harmadik országot is érintenie kell a felszerelésnek, mielőtt Ukrajnába lépne. Mivel az EU-s fegyverszállítmányok célbajuttatását Lengyelország vállalta, ezért nem kellett nagy áldozatot vállalnia a magyar kormánynak e kitétellel, hiszen a fegyverek mindenképpen a lengyel határon jutnak be Ukrajnába.

A kormány minden kritikát lesöprő érve annyi, hogy az ellentmondásokra rámutatók háborúba akarják sodorni Magyarországot, míg ők a békéért küzdenek.

Forrás: 444

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! Na, ez nálunk nem igazán szokott sikerülni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Politikus hazudj, de rajt ne kapjanak! Na, ez nálunk nem igazán szokott sikerülni.
Jozefina
Azt sem tudják, hogy előző nap mit hazudtak, mondják annak az ellenkezősét és a baj, hogy sokan be is dölnek a sok "nemzetibe" burkolt hamisságoknak!!??
ómió
Szóval, a baltiak meg a lengyelek igényelte ukrajnai légtérzárat már sikerült lehazudnotok, efftársak!?
driv3r
Pária lettem, mert sokat iszom és "bibliás" ember lettem. Már nem lájkolnak énengemet sokan sokféleképpen. Ez szomorú.
Szomorúság...
Most egy Csehovi szintű, mélységű ömlengésbe kezdtem volna a sorsról, de
134.bátor
Egèszen elkèpesztő,hogy nemzetközi kapcsolatokban ilyen hazug ,országot lejárató kommunikációt megengednek maguknak!!
driv3r
De a mondatot neked kell befejezned, a tanultak, az ismereteid, az intelligenciád, a tapasztalatod, a bölcsességed szerint.
driv3r
Bakker, ránéztem az órára és még csak 9 óra 35 perc van...
Mi lesz velem később?
Németh István
A 444 aljas félre magyarázását, hazudozásait, aljas dehonesztáló stílusát eladni kívánó fröcsögését, amely a rosszindulatból a nemzet polgárainak gyűlöletkeltő tényét valósítja meg egyszerűen az oldal letiltásával kell helyre tenni! A 444-nek semmi keresni valója nincs a magyar média világban!
A választások után a Kormánynak lesz rendezni valója bőven!
Pálinkás Pál
@ómió: pár napod van csak...összepakoltál már?...vagy reménykedsz?..
Pipás
Nemzetközileg lejáratták a magyar népet.
Toller Béla
Külpolitikai állásfoglalásunkat semmi sem fejezi ki jobban, mint Újhelyi kidobása a BOK csarnokból. Ennyike !
ómió
@Pálinkás Pál: Maradj a patkánylyukban, egyelőre nincsenek még itt a brüsszeli efftársi tankok! Sőt! Harmadika után se lesznek!
Béla333
Tombol a dilettantizmus, a hozzá nem értés.
Forgolódnak, mint a szélkakas, ha kinyitják a szájukat már mindenki elkönyveli,hogy újra csak hazudni fognak.
Még most sem tudnak kibújni a bőrükből: még ma is Putyinék pártján vannak és a NATO-t, az UNIO-t ellenségnek tartják!
Kártékony férgek!
Gazella
Ezaz egymásnak ellent mkndó hazugságok tömkelege már 12 éve megy.. van 2 milla birka aki beveszi ezt a hazug dumát. A többi meg tisztán tudja hogy mennyit hazudnak.
simmering73
@KisTehen: Jól beszélsz tőgyös. 3.-án elzavarjuk a picsába az egész fidesz-kdnp moslékkoalíciót a retkes birkanyájjal együtt.
VESZ-ÉSZ
@Philip Marlowe: Igazi fideszes vagy,tehát gazember,mert a mondat másik felét elhallgatod,mint azok a kitenyésztet véglények akik megpofázzák,hogy a tébolyult Orbán miért volt Putyin pincsije.Amúgy,a tébolyult Orbán mindig hazudik,és még lop is.O1G,
Béla333
"Lengyel elnök: Orbán pávatánca nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak"
"Igen éles hangnemben bírálta Orbán Viktor Oroszországgal és Ukrajnával kapcsolatos politikáját Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök egy szombati tévéinterjúban. A beszámolók szerint
Duda azt mondta, hogy Orbán politikája, miszerint nem hajlandó határozottan szembeállni Vlagyimir Putyinnal, „nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak”.
A köztársasági elnök azt is hozzátette, hogy nehéz megérteni a magyar kormány viszonyát a Kremllel."
24.hu/kulfold/2022/03/26/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij/

Ez a mocskos maffia csapat teljesen elszigeteli az országunkat a világtól. Szégyen és gyalázat amit a Fideszes maffia csinál!
ómió
@Pálinkás Pál: Maradj a bolsi patkánylyukban! Biztosabb, ha ott álmodozol!
ómió
@Pálinkás Pál: Arról álmodozol, bolsiék vezérpatkánya! Viszont az efftársi tankokig maradsz a patkánylyukban!
Pálinkás Pál
@ómió: majd meglátjuk nemzethy szaros...szorul a hurok körülötted...
kereső
A magyar külpoitika akkor bolondult meg, amikor egy futsalos nyikhaj lett Magyarország külügyminisztere, aki azt képzelte és hiszi, hogy a toporzékolás az a külügy. Meg amikor kinevezték legfőbb "járványügyi" szakértőnek- amikor beszerezte a kinai és orosz vakcinákat, és a 300 milliárdot kóstálő, de semmire sem jó "lélegeztető" masinákat.
ómió
@Pálinkás Pál: Álmodozz csak, bolsiék idiótája, a patkánylyukadban! Addig se hazudozol!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.