Németországban már hiány van étolajból és már a raktárakban megmaradt készleteket értékesítik, ezek pedig hamarosan elfogynak. Hetek múlva már nem logisztikai problémák miatt lesznek üresek a polcok.

1000 forintos étolajár jöhet a magyar boltokban is
Kép: Pixabay

Az ok csak részben az orosz-ukrán-háború: ugyan a világ napraforgóolaj-exportjának bő háromnegyedét Ukrajna és Oroszország adja, ebből a háborútól sújtott Ukrajna az összes export felét biztosítja, ahol most a harcok miatt az áprilisi vetés szinte ellehetetlenül. 

Az Rtl.hu-t arról tájékoztatták a nagyobb magyar kiskereskedelmi láncok, hogy

itthon nincsenek készletgondok, de az ár jelentősen megugorhat hamarosan.

Az Aldi Magyarország közölte, hogy az árstop és az orosz-ukrán konfliktus hatására megnőtt egyes cikkek iránti kereslet, de felhalmozó vásárlásokat nagyobb számban egyelőre nem tapasztalnak. A beszállítóik szerint biztosított az ellátás. Viszont a vásárlók így is csak háztartási mennyiséget vásárolhatnak minden termékből, erre az üzletben kihelyezett plakátokkal is felhívják a figyelmet.

A Penny szerint a termékeik kétharmada hazai beszállítóktól érkezik, ezért az egyes nemzetközi piacokon tapasztalható fennakadások egyelőre kevésbé érintik őket. Előfordulhat átmeneti készlethiány néhány cikk esetében, de nem hosszabb és tartósabb, mint korábban bármikor. A lánc is kéri a vásárlókat, hogy ne kezdjenek el értelmetlen felhalmozásba.

Ha valamiből kevés van a piacon, annak az ára megnő. Ugyan a kormány árstopot vezetett be január 12-én az étolajra, de ha májusban vége lesz az árbefagyasztásnak, a magyar boltokban akár 1000 forintot is elkérhetnek egy liter étolajért.

Forrás: Napi

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Fogd már a be pofád, te rohadék!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Egy kis pánikkeltéssel "tegyetek alá", efftársak!
division
@Pálinkás Pál: Nem akkor kell aggódni amikor már késő, a megelőzés hatékonyabb. Kicsit olyan ez, mint a szűrővizsgálatok, nem akkor kell menni amikor már csak egy hónapod van hátra.
teuton
@ómió: Panikolsz efftars? Azt tudod, mennyibe kerül Nemetorszagban 1 liter napraforgolaj? Megmondom, a MINIMALORABERBÖL lehet belöle 6 litert venni! A magyarbol??? Ez akkor melyik kormany szegenysegi bizonyitvanya a lopasra, efftars???
ómió
@teuton: Elmebajod még mindig nem engedi meg neked, hogy a saját efftársaidat felismerd, bolsiék fajkreténje!? Kérj magadnak ott az elmeosztályon terápia-változtatást! Hátha az még segít! Egy világos pillanatodban azért felismerted a nyugati és a hazai bérek közti különbséget is, csak azóta megint "elhomályosodtál"? Talán, ha az efftársi eleid 45 évig nem magasabbrendű társadalomnak hazudott olyan mocsokbolsi diktatúrát "működtettek" volna, amelyik 1990-re "csupán" 50 év gazdasági, életszínvonalbeli lemaradást "vívott ki" nekünk a "rothadó kapitalizmus" (ezt is így hazudtátok!) mögött, akkor a magyar minimálbérből is több étolaj lenne vásárolható! Tudom, hogy számodra így, elmebeteg létedre, sokkal könnyebb ezt a jelenlegi kormányra hazudnod (amikor meg Böszme efftársadék népzsebeltek, az, ugye, kimondottan "javított a paritáson"?), de talán, ha lesz egy agydonorod, utána majd még tisztábban is láthatsz!
mzp
Szegény ember ZSÍRRAL főz, süt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.