Kedden viszont már jöhetnek záporok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az ország északkeleti harmadán napos, fátyolfelhős, máshol túlnyomóan derült, száraz idő várható. A déli, délnyugati szelet napközben több helyen élénk, néhol időnként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Késő estére általában 7 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Napos idővel indul a hét, 24 fok is lehet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de a hajnali óráktól az északnyugati határnál már erősen megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Estétől mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 1 és 5 fok között valószínű, de a fagyzugokban hidegebb, a magasabban fekvő vidékeken, a nagyobb városok belsejében, illetve vízpartok mentén enyhébb idő lehet.

Kedden nyugat, északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, többórás, szűrt napsütés az ország délkeleti felében lehet. A nap második felében főként az északi megyékben kisebb eső, zápor előfordulhat. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke délután 20 és 25 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.