Orbán pár napja egyértelműen jelentette ki, hogy ez nem a mi háborúnk. Szerinte egy régi történet, hogy ez a háború pontosan miről szól, hogyan; ennek van történeti alapja, van nagyon világos katonapolitikai alapja, van kulturális alapja, de ezt majd az érintett felek megvitatják egymással.

Szelektív Orbán emlékezete? 2008-ban még támogatta Ukrajna NATO tagságát
Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek csúcstalálkozójára Brüsszelben 2017. május 25-én. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy:

Mi ebben a vitában sose vettünk részt. Sose vettünk részt abban a vitában, hogy akkor a nagy szláv tenger tőlünk keletre hány államból áll valójában, az hány nemzet.

Szerinte sose vettünk részt abban a vitában, hogy akkor ők milyen katonai-biztonsági megállapodást kötnek egymással, ad-e Oroszország Ukrajnának biztonsági garanciát, Ukrajna ad-e Oroszországnak biztonsági garanciát, beléphet-e Ukrajna a NATO-ba, vagy nem léphet be.

Hogy mi ebben az érdekes ebben?

Hát az, hogy amikor ezt az álláspontot képviselte a Hír TV-nek adott interjúban.

Ez a semlegesség nem a békegalambbá váló eddigi kijelentések miatt érdekes, hanem azért mert Orbán Viktor nem mondott igazat. Ugyanis szerint nemhogy most, de soha sem vett részt abban a vitában, hogy Ukrajna NATO-tag lehet-e.

A 2008-as orosz-grúz háború idején teljesen más véleményen volt, akkor ezelőtt 14 évvel kijelentette:

Meggyőződésem, hogy a NATO-csúcson legutóbb rossz döntés született. Ukrajnát is és Grúziát is fel kellett volna venni a NATO tagjainak a sorába. Ezt a döntést előbb-utóbb meg kell hozni. És minél hamarabb hozzuk meg, annál inkább megakadályozzuk, hogy olyasmi történjen a világban, mint most történt.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Egy mocskos hazug tróger! És ugyanilyen hazug mocskokat gyűjtött maga köré is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Mióta putyin irányítja a magyar külügyet megváltozott a leányzó fekvése!!???
ómió
Lehet, hogy a kárpátaljai magyarok jogfosztása akkor még nem "dübörgött"?
kereső
@KisTehen: @KisTehen: @KisTehen: Értelmezz marha! Ez az Ukrajna, már nem az az Ukrajna, amelyet janukovics putyin bábként igazgatott. Oroszország és putyin sem ugyanaz, mint ami volt a kétezres évek elején. Ahogyan orbán sem a 1989 -es orbán, de mondhatnám az 1994-eset, vagy éppen a 2002-teset.Kicsit legyél figyelmesebb-és olvasgass. Rengeteg szairodalom van a neten, amely ezeket bizonyitja.És csak , hogy tudd az undorom nem változott az irányotokba.
simmering73
@KisTehen: Nem bírod egy kommentben összefoglalni a hülyeségeidet? A f@szért kell telesz@rni magaddal a topicot? Pont olyan barom vagy mint a durbincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.