Kedden jelentősen erősödött a forint az euróval szemben, átvitte a 370-et is a jegyzés az euróval szemben.

Kilőtt és egyhavi csúcsra erősödött a forint

Mint látható elsősorban a háborús helyzet mozgatja az árfolyamot. A rubel is jelentősen erősödött ma, a javuló nemzetközi hangulatban a feltörekvő devizák is erősödtek.

Délután 5 órakor a forint 368,3-as szinten áll az euróval szemben, ami napon belül 1,9%-os erősödést és egyben egyhavi csúcsot jelent.

Az orosz-ukrán egyeztetésekről jó hírek érkeztek, a török külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy az eddigi legjelentősebb előrelépés történhetett a tűzszüneti tárgyalásokon, az orosz védelmi minisztérium pedig úgy döntött, hogy alapvetően csökkenti a katonai tevékenységet Kijev és Csernyihiv irányában.

Ezek miatt nagyon jó ma a hangulat a tőzsdéken, a vezető nyugat-európai részvényindexek közel 3 százalék pluszban állnak, a régiónk pedig kiemelkedik a mezőnyből, 4 százalék feletti mértékben emelkedett ma a magyar és az osztrák tőzsde, a forint is nagyot erősödött a vezető devizákkal szemben.

Elsősorban azoknak a vállalatoknak a részvényei teljesítenek jól, amelyeknek magas az orosz-ukrán kitettsége, szárnyal az OTP és a Raiffeisen árfolyama.

Forrás: Portfolio

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
A mai napon is a KDNP megmondó embere azt mondogatta, azzal riogatta a választókat, hogy ha az ellenzéki összefogás győz akkor vissza jön az elszegényedés ami GYURCSÁNY alatt volt és oda lesznek a "nagyszerű gazdasági eredmények.Megnéztem a KSH kimutatásait hogy meggyőződjen a kijelentés igazságáról 2010 áprili az euro árfolyama 258 Ft és 260 Ft között volt a mai 370 forinttal szemben.Az államadósság már 2019-ben a mostani nagy választási osztogatás előtt és az orosz-ukrán háború előtt 81%- os volt tehát semmit nem változott annak ellenére hogy Orbán azt ígérte hogy rövid idő alatt 60% alá viszik le az állam adósságát , mert szerinte az eladósodott állam nem lehet független és szuverén. Megnéztem egy eus kimutatást is ahol a magyarok az EU-ban a második legszegényebben 2021-ben.Ezek után kérdezem hogy normális embernek, aki a számoknak hisz és nem az ócska választási szövegeknek, van félni valója attól hogy Gyurcsány gazdaság politikája jön majd vissza ha az ellenzéki pártok győznek?Természetesen ezeknek a pártoknak nem azonos a gazdaságpolitikája a Gyurcsányéval, hiszen egészen más alapállású közgazdászokból áll Márki Zay csapata, csak arra akartam rámutatni, hogy a hatalmon levők még ijesztgetni sem tudnak igazán!
Rockxy
erősödött ám a lónak a fasza!
igazam van, Ákos?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.