Szijjártó Péter külügyminiszter a szerdai kormányülés után a Facebook-oldalán tett bejelentést. Azt mondta, hogy Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter néhány napja felhívta a budapesti ukrán nagykövetet, Ljubov Nepopot, „hogy a magyarországi választás befolyásolásának lehetőségéről konzultáljanak”.

A titkosszolgálat figyeli az magyar ellenzék és az ukrán elnök közötti kommunikációt?

Fotó: Facebook

„A sajtóban megjelent információ megfelel a valóságnak. Ezzel a magyar baloldal csúnyán lebukott. Lebuktak, hogy van egyeztetés, mégpedig folyamatos egyeztetés a magyar baloldal és az ukrán kormány képviselői között."

A magyar baloldal ígéretet tett arra, hogy ha kormányoznának, akkor azonnal döntenének fegyverek szállításáról Ukrajnába, és azonnal megszavaznák az Európába, ezen belül Magyarországra irányuló kőolaj- és földgázszállítások szankcióját” – mondta Szijjártó, azt azonban nem részletezte, hogy pontosan melyik lapra utal ezzel.

A Telex szerint minden valószínűség szerint arra, hogy a kormányközeli Magyar Nemzet nemzetbiztonsági forrásokra hivatkozva azt írta szerda reggel, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt stábja felvette a kapcsolatot az ukrán elnökkel.

Zaránd Péter, az Egységben Magyarországért sajtófőnöke szerint a külügyminiszter részéről ez egy olcsó kampányhúzás, egy egyszerű csúsztatás azért, hogy elterelje a figyelmet a Direkt36 kedden megjelent tényfeltáró cikkéről, illetve az Orbán-kormány és saját személyes felelősségéről a magyarországi nemzetbiztonsági kockázatokat egyértelművé tévő orosz befolyásról.

Szijjártó a Facebook-videójában azt is elmondta, 

figyelemmel követik Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemzetközi megszólalásait, „amelyek egyértelműen visszaigazolják, ezen tárgyalások, egyeztetések tényét

„Az ukrán kormány folyamatosan támadja Magyarországot, a magyar kormányt azért, mert úgy döntöttünk, hogy a magyar emberek biztonsága érdekében nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába, és nem szavazzuk meg az energiaellátásunk biztonságát veszélyeztető szankciókat sem” – mondta Szijjártó.

Hozzátette: megérti az ukrán elnök álláspontját, hogy minél több fegyvert szeretnének kapni az Európai Unió államaitól, így Magyarországtól is, és azt akarják, hogy minél több ország szavazza meg az kőolaj- és fölgázszállításokra vonatkozó esetleges szankciókat.

De ez mélyen ellentétes Magyarország érdekével. Magyarország érdeke egyértelműen az, hogy kimaradjunk ebből a háborúból

– mondta Szijjártó.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Telex

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Lebuktak, hogy van egyeztetés"

Ha meg igaz a hír, akkor ti meg lebuktatok, hogy van TÖRVÉNYTELEN lehallgatás!!!...
(Egyébként meg csak szarkeverés, mint rendesen...)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Márki teljes gazdasági káoszt hozna az országra.
Élelmiszert,fegyvert vinne ki.
Ungváron keresztül vinnék repülővel,s Csapon keresztül vonattal.
Már titokban megkeresték a záhonyi állomást is.
Jozefina
Ez a hír a kremből érkezett vajon??!!!
Qqberci
"Lebuktak, hogy van egyeztetés"

Ha meg igaz a hír, akkor ti meg lebuktatok, hogy van TÖRVÉNYTELEN lehallgatás!!!...
(Egyébként meg csak szarkeverés, mint rendesen...)
Béla333
Hazudik a kakadu, hiszen kinyitotta a száját!
ómió
A hazaárulás gyanúja, bizony, szokta őket érdekelni!
kereső
Putyin adta a megrendelést petruska, vagy ez már "önszorgalom"?Ti meg leadtátok a megrendelést 04.03-ra ? Sehonnai bitngok vagytok.Putyin és orbán érdekeit adjátok úgy adjátok el, mintha az lenne az ország érdeke.Az is bolond ,aki még hisz nektek.
"IV. Az orosz titkosszolgálat évek óta tartó és a kormány számára ismert jelenléte Szváziföldön bőven elég lenne arra, hogy a legelemibb nemzeti érdekeket is „valamilyen okból” (ez az egyre többek által hangoztatott „valamilyen ok” megismerése válhat az elkövetkezendőkben az igazi kulcskérdéssé) kiszolgáltató hazaáruló kormányt elnyelje a föld és a sötét cellák világa.
V. Végül két kérdés Orbánhoz és Szijjártóhoz: 1. a Külgazdasági és Külügyminisztérium rendszerében évek óta garázdálkodó orosz titkosszolgálat hekkereit is megajándékozta-e a kormány ugyanazzal a diplomáciai mentességgel, amely a Budapesten tevékenykedő orosz kémbank munkatársainak kijár? 2. Mióta tudja (csak az időpont érdekes, mert hogy tudja, az nyilvánvaló, hiszen maga rendelhette meg azt is) a magyar kormány, hogy az orosz titkosszolgálat hekkerei mire készülnek április 3-án?"
jesz
jajistenem...ez még kérdés?...olyan, mintha most ébredt volna csipkerózsika álmából...itt(és máshol a világban)mindenki mindenkit lehallgat, megfigyel, hamisít, hekkel...ez évek, évtizedek óta így megy...mindenki mindent tudni akar a rivális félről.

...és tud is...
Macskaszem
@KisTehen: Az, hogy Oroszország meg Kína egy évtizede ezt csinálja nem baj, mert azt a Geci rendelte ugye kretén? Gondolkozzál, azért van a káposztalé a fejedben.Ja nem, az csak azért, hogy kitöltse az űrt.
lampa laz
Duracelpeti, téged meg az oroszok figyelnek!
Gazella
@Macskaszem: nagyon szépen mondtad!! Kis tehenkenek
kereső
Petya, inkább erről regélj valamit:
Magyarország kivételével minden EU-tagállam tagja a szövetségnek, amely az orosz agressziót követő elszámoltatást mozdítaná elő.
kulabombaafityiszre
Megy a terelés miután kiderült,a csicska petike által vezetett külügy minden levelezésébe,e mailbe,
beleolvasott az orosz titkosszolgálat mintha nekik küldték volna.A legnagyobb baj,hogy erről a csicska petinek is tudomása volt és nem csinált semmit.Ez szimpla hazaárulás.
Dr. Proktor
Ennek a Lavrovpincsinek egy szavát sem lehet elhinni...
Nyírfa
Óvó néni, csúnyán nézett rám. Ha nem nézett volna csúnyán, nem verem le a szemüvegét. Azért nézett csúnyán, mert belerúgtam, de, ha nem rúgok bele, akkor ő rúg belém, tudom, mert mondta a barátom, aki kihallgatott egy beszélgetést, amiben elhangzott, hogy belém akar rúgni. A barátom tegnap hallotta, de most nincs itt, mert beteg már egy hete. Hogy akkor hogy hallotta tegnap?
Megmondom az anyukámnak, hogy az óvó néni azok pártján van, akik rugdosást terveznek, és mégis engem akar megbüntetni! Az anyukám fel fogja jelenteni, mert az anyukám nekem hisz, nem az óvó néninek, és az óvó néni sehol nem lesz többé óvó néni!
Így jelenik meg előttem Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere: egy bárgyú, hazudós kis óvodásként, aki azt szajkózza, és azt a mintát követi, amit otthon hall és lát, de még nem nem tudja felmérni annak valóságtartalmát, helyénvalóságát vagy helytelenségét. Hogyan is tudná, hiszen gyermek még.
Bár, vannak gyermekek, akiknek már pici korukban is a helyén van az eszük és a szívük, és felnőttként is önazonosak maradnak, de Peti nem tartozott és ma sem tartozik közéjük.
sokanvagyunk
...ha már az orosz titkosszolgálat ténykedésére alkalmatlanok.
kulabombaafityiszre
@durbincs: ma, 13:42
Fene a redvás tetves kurva anyádat halfarok.
Eladott Ország
Most ez a legfontosabb a bűnöző fidesz bandának. A qrva anyátokba, úgy is megbuktok! A fidesz hazaárulása, a Pegasus ügy meg le van szarva! Egyébként egy osztrák közvéleménykutató cég szerint 12%-kal vezet az ellenzék a fidesz előtt, úgy-hogy lehet huhogni.
nezelodo
Arról nem trombitálnak a fiúk, hogy miként befolyásolták krumpli helyett kp-vel a szlovéniai magyarokat az ottani választások számukra kedvező befolyásolására, és a francia szélsőjobb, még meleg, pénzadománnyal való támogatásáról sem nagyon kapnak szómenést...
Ha a fijjuk törvénytelenűl lehallgatják az ellenzéket, és a jelek szerint nem is titkolják, mindkettőt meg lehallgatja Putyin annyira bízik a hű kiszolgálójába, Orbánba.
driv3r
Ezt a két f@szt (a képen) kalodába kell zárni és kirakni a Kossuth-térre, ahol rohadt paradicsommal, káposztával és záptojással dobálhatja őket bárki, aki arra jár.

Ja, senki nem bukott le semmivel, csak ti fideszes seggfejek megint azzal, hogy hülyék vagytok, mert rossz következtetést vontok le vagy szélhámos hazudozó férgek, akik belehazudtok az emberek arcába. Ez utóbbi is azt jelenti, hogy hülyék vagytok - nem árulom el, hogy miért, majd meglátjátok idővel.
Az a baj az idővel, hogy bármilyen sokáig is tart, elmúlik - aztán jön a vég(idő), mert a vég(idő) mindig eljön...
Aztán persze - a vég(idő) után - eljön a végtelenség, ahol már nem számít az idő, de ez odébb van. Arra még várni kell.
És...
(na jó, nem folytatom, mert nem akarom rabolni az időtöket)
csipetke
Agyatlan banda. Zelenszkijnek pont arra van most ideje,hogy a magyar választással szarakodjon. De arra jó ez a sztori,hogy a birkáik figyelmét elvonják az aljas genyó dolgaikról
justhpeter
Minden lehallgatás nélkül állíthatom, hogy Szíjjártó és a gazdaállata a Viktor egy orbitális gazember.
csagyi
@Macskaszem: 13:12 Tegnap még hangját sem vettük annyira figyelte mi lesz az ukász. Mára megjött a hangja és harsogja a tutit..
Csak azért fizetik,hogy legyen egy kis értelem elleni fuvallat. A többi lángeszű is már szórja a magyarázatokat.
kulabombaafityiszre
@durbincs: tegnap, 15:21
Fene a redvás tetves kurva anyádat halfarok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.