A magyarok 56 százaléka mondta azt, hogy a magas árak miatt valamilyen termékről már le kellett mondania az utóbbi hónapokban, derül ki a Publicus Intézet közvélemény-kutatásából. 

Tragikus adatok: 24 százalékos inflációt érzékelnek a magyar vásárlók

Tízből nyolc válaszadó szerint a bérek növekedése kisebb mértékű volt, mint az árak növekedésének üteme. A válaszadók a hivatalosnál jóval magasabb, 24 százalékos inflációs rátát érzékelnek, olvasható az összefoglalóban.

Legtöbben a ruházkodáson (36%) spórolnak, a választókorú magyarok csaknem harmadának (31%) bizonyos élelmiszerek megvásárlásáról is le kellett mondania az egyre növekvő árak miatt. Szórakozásról és a kultúráról 29 százaléknyian mondtak le, az üzemanyagon  a magyarok negyede (26%) spórolt az elmúlt hónapokban.

A kérdőíves vizsgálatot március 25. és március 29. között a Publicus Intézet készítette felnőtt népességet reprezentáló nyolcszáz fő telefonos megkérdezésével. A felmérésbe bevont személyek nem, életkor, iskolai végzettség, régió és településtípus szerinti összetétele megbízhatóan reprezentálja a hazai lakosságot.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. friss előrejelzése szerint 9 százalékos átlagos inflációval, de legalább az ingadozások ellenére is összességében stabil forinttal kalkulál az év további részében.

Forrás: Telex.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Ha olyan szar a helyzet, akkor miért van az hogy az össze bevásárlóközpont, élelmiszerüzlet parkolója munkaidőben is tele van autóval?! Talán nézelődni járnak oda ezzel a "magas" üzemanyagárral?!
Másik: munkahelyek parkolója is foglalt mindenütt - 1 autóval 1 személy jár dolgozni - iskoláknál is... Szar a pedagógusbér?! Aha!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@FLETÓ: Én mindig délelőtt vásárolok mert du. azok mennek akik dolgoznak, nem bírom a tömeget. De lényegesen kevesebben vannak ezek a vásárlók, akik du. autóval mennek vásárolni mert ugye azt kell, rohanni haza vacsorát főzni, kenyeret venni stb, mint régebben. Régen tele voltak a parkolók de már félig sem.
Pld. a Tescoban 1 pénztár működik de. valaha 10-12 volt és sor áll. Úgy elszegényedtek az emberek 30 év alatt.
Na meg a vezetőknek, kormánytagoknak és a csókosoknak akkora vagyonuk van, hogy egy 50 milliós autónál már lejjebb nem adják. Az átalagembernek meg egy nyomorult10-15 éves autót is fenn kell tartani mert a vonat és busz olyan drága, hogy két emberrel saját autóban utazni már megtakarítás.
Lepényleső
...ami valójában 38%,- eddig? Ám mi mindenkinél jobban teljesítünk,tehát hamarosan lesz ez még 85% is?
FLETÓ
@magyar1: Automata pénztár (TESCO) van az emberek helyett! Mindig vannak a Pennyben is, meg a Lidlben is... A mi kis városunkban 2 Penny van, mindig tele... Én nem panaszkodom! Aldinak is jól megy! Sőt CBA, Spar, Reál... stb.
magyar1
@FLETÓ: Város nagyságától is függ, konkrétan ez az eset tegnap de. volt, 1 pénztárnál 4-en voltak előttem a 3 automatánál meg senki - odamentem.
De egyharmadára esett vissza a vásárlás az biztos.
Ami viszont ma tetszett az M1-en bemutatták Budakeszit, Tolnát, Jánoshalmát milyen fejlesztések voltak az utóbbi időben, ezek az iskolák,bölcsődék, játszóterek gyönyörűek és újak voltak.
Németh István
Na kérem szépen! Bolt is van bőven, áru és árufélék is tisztességgel! Lehet és sajnos kell is pénzt költeni! DE az is igaz, hogy mindennek felment az ára, akár a piacra megy az ember vagy az ALDI,TESCO, stb. mindegy! Ez ellem tenni amíg a bankvilág befolyásolja a létet nem sűrűn lehet! A lényeg hogy ne legyen háború, nálunk semmiképpen - valahogy, de minden képen maradjunk ki, ha ezt meglehet oldani! Bízom benne, hogy igen, mi több még tovább erősödve, egyrészt a beruházásokkal a mezőgazdaság és az élelmiszeripar elsődleges fejlesztésével! Nagy előrelépés volna, ha a Paks II. előbb betudna lépni az energia termelésbe - nagyon-nagy szükség lesz rá! Az élelmiszer gyártásnak egyre jelentősebb szerepe van - és most megent eszembe jut a moslék antaljóska aki tönkre vágta az élelmiszeripart a háttér iparágaival együtt, hogy rohadjon meg a sírjában is! (sokatoknak fogalma nincs arról, hogy mit, micsoda értékeket rozsdamentes, automatizált gyártó sorokat semmisített meg a moslék állatkert, számos városban, Budapesten!) Mesterségesen munkanélküliséget idézve elő! Remélem nem ezt sírjátok vissza korszerű hazaárulók > gyurcsány-bajnai-maki zay stb. selejtes figurák útján!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.