Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott exkluzív interjút.

Orbán Viktor: vasárnap lesz 13 óránk, hogy eldöntsük Magyarország jövőjét

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nem róhatjuk fel az ukrán elnöknek, hogy másokat bele akar rángatni a háborúba, hiszen ez az ő érdeke, erről nincs is vitánk vele. A vitánk a baloldallal van, amely ezt hagyni akarja és ezzel veszélybe sodorja az ország energiaellátását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő szerint vannak országok, amelyeknek úgy alakult a történelme, hogy évekbe telne, hogy le tudjon válni az orosz rendszerről. Ilyen Németország, Ausztria, Bulgária vagy Magyarország is. Azt kell megérteni, hogy a magyar gazdaság egész egyszerűen nem működhet ilyen energiaforrások nélkül – tette hozzá a miniszterelnök.

Magyarország ezért ki fog tartani a saját álláspontja mellett. A baj a baloldallal van, amely a háttérben már megkötötte az alkuját az ukránokkal és ha ők nyernének a választáson vasárnap – amit nem lehet kizárni, hiszen ez nem egy lefutott választás –, akkor azonnal megindulna a fegyverszállítás Ukrajnába, másfelől elzárnák az Oroszországból érkező olajat és gázt és ezzel tönkretennék Magyarországot – mondta Orbán Viktor.

Elemzők szerint, nemcsak az európai gazdaság roppanhat meg.

Jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk. Ennek a gyökerei mélyebbre nyúlnak, mint az ukrajnai háború. Ráadásul egy technológiai átállással is próbálkozik – mondta. Minderre jött a szankció, amit mi sohasem támogattunk, de az egység érdekében megszavaztuk.

Az energiaválság pedig egy gazdasági válsághoz vezet majd, valószínűleg heteken, hónapokon belül.

A következő kormánynak ezt valahogyan ki kell cselezni – tette hozzá.

„A baloldal mindig megszorításokat alkalmaz ”

A világ gabonaellátása is kérdéses, megtörténhet, hogy alapvető élelmiszerekből hiány is lehet.

Magyarország látott az elmúlt harminc évben gazdasági válságokat, a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a baloldal ilyen helyzetben mindig megszorításokat alkalmaz.

A nemzeti oldal gazdasági növekedést és adócsökkentést alkalmaz – mutatott rá.

Munkából lehet válságot kezelni

Az elmúlt időszakban egymillió új munkahely jött létre, Orbán Viktor szerint munkából lehet válságot kezelni.

A miniszterelnök szerint arra kell törekedni, hogy megőrizzük a munkahelyeket, de elsősorban ki kell védeni az energiaáremelés és a háború következményeit. Utána lehet a terveket megvalósítani.

Magyarország jövője a tét

A gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban elmondta, hogy a gyermekeink jövőjéről kell dönteni.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy vasárnap lesz 13 óránk, hogy eldöntsük Magyarország jövőjét. Ha jól döntünk megmentjük a következő 4 évet, ha nem, akkor bajba sodorjuk magunkat.

„Ez egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni”

Emberek 100 ezreinek szerzik meg az adatait, és utána politikai üzeneteket küldenek, anélkül, hogy ehhez az emberek hozzájárultak volna, ez nem csak egy választási csalás, hanem a szabadság kérdését is felveti.

„Ez egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni” – hangsúlyozta a miniszterelnök, majd hozzátette hogy az ügyvédeknek lesz dolguk bőven a választás után.

„A becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj”

Most végképp nagy a tét, de egy teljesen szokatlan jelenség, amit a baloldal kormányfőjelöltje mondott, miszerint ők a fasisztákat és a kommunistákat együtt képviselik.

Orbán Viktor szerint nagy lecke az minden magyar politikai párt számára, hogy a becsületet, a programot, a szellemi irányzatot, az önazonosságot nem szabad feladni, csak azért, hogy hatalomra kerülj, és nem foghatsz össze olyanokkal, antiszemitákkal meg kommunistákkal, meg szélső jobboldaliakkal, akikkel egyébként a te nézeteid nem egyeztethetők össze, és aki csak bajt hoznának a hazádra.

Orbán Viktor közölte, hogy most nem a baloldal, hanem az ország jövője a fontos. Meg kell akadályoznunk, hogy belesodródjunk ebbe a háborúba.

Ez nem a mi háborúk – hangsúlyozta. Az utóbbi 30 év óta nem volt ekkora tétje a szavazásnak. Szavazzunk a békére – zárta a kormányfő.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: hirado.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Igen! Dönthetünk:
Putyin Oroszországa vagy az Unió.
Erkölcstelen hazaárulás vagy gerinces magyar képviselet.
Lopás vagy korrupciómentes közélet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Vasárnap csak Örbánnak van vesztenivalója.
Nyírfa
@Horizont: 13.38

Köszi, vigyázok. Valami elakadt ezzel a coviddal. Vagy éppen, hogy a felszínre buktak a rejtett problémák, amikről nem vettem tudomást, mert vitt a lendületem. Azt hittem, hogy mindig "10 alatt fogom futni a százat", teljesen mindegy, hány éves vagyok, élveztem a hosszú hajamat, hogy alig őszülök: ebben az évben már 3-szor vágtam belőle, abban a reményben, hogy azzal segítek a fejbőrömnek lélegezni.
Vettem almaecetet az öblítéshez, mintha most csökkent volna a hajhullás. Az almaecet egy szenzációs élelmi- és kozmetikai szer, csak nem minden vércsoportnak jó, nekem pont nem ajánlott, de mértékkel, néha, meghatározott céllal csak használom.
Most különösen ügyelek magamra, hogy ne jöjjön semmi közbe, és el tudjak menni a holnapi tüntetésre, amit Juhász Péter szervez Ukrajna mellett és Orbán ellen. Az jó jel, hogy kedvem is van tüntetni, várom is. No meg ott a vasárnap, a mindent eldöntő vasárnap... Orbánnak tele van a gatyája, ezt nem lehet nem észrevenni.
Nyírfa
@kereső: 16.08

Köszi, csak túl leszek rajta.:)
Sámannus
@sgl: Tudod amikor azokat a gépeket megvették az egészségügy kb másfél milliárdos hiánnyal küszködött, és ezek a vadbarom hazaáruló szarházik éppen kétszázszorosát szórták ki az ablakon, ráadásul a hülye törvényeikkel kiszórtak a járvány tetőzésekor 15000 ápolót, és szétzavarták a betegeket is kórházakból, ráadásul a csüngőhasú még dicsekedett is milyen floppul sikerült a vírust legyőzni. Remélem ha a nép ráeszmél a bűnükre és nem takarodnak el maguktól megnyúzzák őket előbb vagy utóbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.