A biztos szavazók körében mindkettő 47%-on áll.

Publicus: fej-fej mellett áll a Fidesz és az ellenzéki összefogásMTI/Veres Nándor

A Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért listája is a biztos szavazó pártválasztók 47 százalékénak szavazatára számíthat – derült ki a Publicus Intézet Népszava számára készített felméréséből. Ez többek között azért is érdekes, mert a Medián biztos Fidesz-győzelmet jósolt, míg minden egyéb kutatóintézet szoros eredményre számít – számol be a 24.hu.

A Publicus Intézet vezetője elmondta: a választók 5-7 százalékos csoportja a kampány utolsó pillanatában dönti el, hogy elmegy-e szavazni, és ha igen, kire voksol. 

Az is az ellenzék esélyeit növeli, hogy ebben, a választás előtti utolsó mérésben az ellenzéki szavazók mozgósítottsága, részvételi szándéka öt százalékponttal magasabb, mint a kormánypártoké

– vélekedett Pulai András, aki egyúttal hangsúlyozta: a mostani adataik a hazai listás eredményre vonatkoznak, amelyekből bár valószínűsíthető a rendkívül szoros eredmény, de nem következik ellenzéki győzelem. Ehhez ugyanis a listán elért jó eredménynél több kell: az egyéni választókerületekben pedig úgy véli, hogy az ellenzéknek nehezebb dolga lesz, de a külhoni, illetve a levélszavazatok is hatással lesznek a voksolás kimenetelére.

Emiatt Pulai úgy gondolja, jó ideig nem lesz végleges eredmény.

Forrás: 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Már ez sem publikus, mivel az ellenzéki összefogás azóta utcahosszal vezet!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Már ez sem publikus, mivel az ellenzéki összefogás azóta utcahosszal vezet!
csak úgy....
tudom,sokan hülyének néznek majd, én annak örülnék ha ismét orbán lehetne a miniszterelnök egy kisebbségi kormánnyal! 1 éven belül, örökre bedobnák fideszék a törölközöt..
volvós
Valami nem stimmel...Olyan, hogy fidesz KDNP nincs a listán !!! A csuhások talán 1%-ot összekönyöröghetnek...pedofilok nem lehetnek tovább !!!
Eladott Ország
@csak úgy...: ma, 11:43 ♦ A bűnöző román cigány és politikai prostituát bandája soha nem dobná be a törülközőt, mert nem úsznák meg a börtönt! Inkább eladósítanák az országot Kína és Oroszország felé, hogy hatalmon maradjonak. Nagy kérdés, hogy ezt milyen mértékben tették már meg, mennyi csontváz van a szekrényben?! Tudvalevő, hogy az EU ennek a bandának egy kannyit' nem fog adni, ami az ország katasztrófájához vezetne a keleti hitelekkel!
cikicakk55
@Eladott Ország: Bár csak igazad lenne! Az egy dolog,hogy itthon fej-fej mellett haladnak és így remény lenne legalább a 2/3 megszűnésére,de ott vannak a határon túli Magyarok,akik bizony mind Orbánékra szavaznak. Remélem ha nyer az ellenzék ezt a szavazási lehetőséget eltörlik.Csak az szavazhasson,aki ide fizet TB-t, adót, nyugdíjat.
Szevasztok
@KisTehen: Biztos az ellemzéki 2/3-ad, törögy bele.:)
CsipkeRózsa
@KisTehen: 12:04

Csak nem lettél emberevő, egyébként a tehenek növényevők.
CsipkeRózsa
@csak úgy...: 11:43

Sokan így gondolják, de nagy baj volna, mert Orbánék nem tudnak leállni a lopással, Az EU sem adna pénzt, kénytelen lenne Orbán az itthon megtermelt pénzt is elvenni az emberektől.
CsipkeRózsa
@KisTehen: Ez nem vicc volt, amit mondtál, és nem egy elterjedt mondat, pár napja olvashattuk előszőr, utalnod kellett volna, hogy olvastad.
CsipkeRózsa
@KisTehen: Ne nézz hülyének, ha nem értettem volna, akkor nem is írtam volna neked a 14:24-et.
kereső
"Sokunknak van sokféle baja saját pártjainkkal, akár évekre visszamenőleg, de a többségünk tisztában van a tét nagyságával, a választás kivételes horderejével, ezért a szavazatunkat nem fogjuk elpazarolni álellenzéki pártokra. Másoknak viszont semmi nem elég jó, és pont erre készülnek. Nekik minden félresikerült mondat, múltbeli vétek, botlás elég indok, hogy vagy egyáltalán ne szavazzanak, vagy ne a hat párt egységére. Micsoda elvszerűség és moralitás! Talán, ha Szent Antal lenne a listavezető, csak az felelne meg nekik. Vajon honnan ez a felfokozott minőségigény éppen egy olyan társadalomban, amely ellenállás nélkül adta át szabadsága mindig újabb és újabb darabját. Egy évtizeden át valamennyi állami és középületen fehér zászló lobogott, a megalkuvás és a kollaboráció teljes körű volt. Szakmai szervezetek tucatjai, különféle kamarák, egyetemi rektorok, hallgatói önkormányzatok, ügyvédi szervezetek, szinte a teljes média, egyletek, társaságok, szövetségek, az Akadémia… mindig néma csend volt a válasz az agresszióra. Egyetlen kivétel volt, az SZFE fiataljai, de őket meg a saját korosztályuk, a többi egyetem hagyta cserben. Azok mitől féltek, mivel nem értettek egyet? Kirúgtak volna százezer egyetemistát?
Diktatúrákban elburjánzik a közöny és az amoralitás, mindenekelőtt a diktátor szavazói között, de úgy általában a teljes lakosságban és minden korosztályban. Ezért lehet most százszoros választási erőforrásfölénye az öregedő bibósoknak, a TikTok, az insta, a youtube ontja a hatalmi elvetemültség aljasabbnál aljasabb reklámjait, MZP Ukrajnába küldené katonának a fiatalokat, a hazugságok beégnek az agyadba, a villamos ablakából mindenhol azt látod, hogy miniferi, ezért jöhetett létre a kormánymédiák orwelli világa… Mózes megmentette népét a bálványimádat bűnétől, most az ellenzéki szavazók menthetnék meg az országot a bálvánnyá vált diktátortól és híveitől. Tartoznak ennyivel maguknak és az országnak. "
Bruck Gábor
kereső
" És talán még Orbán híveinek is megváltás lenne, ha végre letehetnék a beléjük tömött évtizedes hazugságok súlyos terhét. Végtére is van belső felszabadulás.
Epilógus
Elmondhatatlanul sok rossz ért bennünket az elmúlt években, egyénként és nemzetként egyaránt hatalmas veszteségeket szenvedtünk. És ha megint nem lesz elég szavazónk, még többet fogunk, mert Orbánon minden csak egyre rosszabb lesz: a fogai, a belei, az idegei, a vérnyomása és legfőképp a pszichéje. Még gonoszabb, még bosszúállóbb lesz. Emlékszünk, hogy a CEU-t a rajta kitört genderőrülettel kezdte támadni? Na és holnap mi lesz a népszavazás tárgya? Még több gender, a gyerekek nemének megváltoztatása. Nem tud, soha nem fog leállni. Aki még mindig nem érti, hogy a tébolynak nincs felső határa, az igyekezzen, mert lehet, hogy hétfőn már késő lesz."/Bruck Gábor/
Gazella
@CsipkeRózsa: 14:38.
Hagyd a fenébe.. ez a muuuuuu el van bizva magától..
kereső
Bajnai Gordon:
Vasárnap választás – én is ott leszek és a változásra szavazok.
De holnap nem csak kormányt választunk hazánknak, hanem sorsot is - saját magunknak:
- Aki Orbánt választja, az Putyint kapja
- Aki a Fideszre szavaz, az kivezeti Magyarországot Európából, a NATO-ból, a Visegrádi csoportból - a biztonságból
- Aki a NER-t támogatja, az a Tízparancsolatból legalább négyet megtagad (lásd: 2,7,8,10)
- Aki a kormányt hatalomban tartja, az a válságot, a szankciókat, a gyengülő forintot, az inflációt, az elszegényedést választja
- Aki a változatlanságra voksol, az a jövőnket áldozza fel: összeomló oktatást, lerobbant egészségügyet, elvándorló fiatalokat, fenntarhatatlan nyugdíjrendszert kap
Félreértések elkerülése végett:
- Aki nem megy el, az Orbánra szavaz (és nem lesz alapja panaszkodni a következő években)
- Aki a kamupártokra szavaz, az Orbánra szavaz (és még hülyének is nézték)
- Aki a Kutyapártra szavaz, az Orbánt kapja (és az nem lesz vicces)
Bármit is mondjanak a közvéleménykutatatások, végül csak egy dolog számít – melyik sorsot választják többen holnap reggel 6:00 és este 7:00 között.
Higgyünk magunkban, egy tisztességes, európai, haladó Magyarországban.
Tegyük meg, amit megkövetel a lelkiismeretünk, a méltóságunk, a hazánk - menjünk el és szavazzunk a változásra!
kereső
Miért is teszem fel ezeket a sorokat? Hátha vannak itt még hezitálók, olyanok, akiknek egyik "oldal" sem jó. Azoknak, hogy tudják mi forog kockán.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 13:44 ♦ Az a baj a világgal, hogy az intelligensek tele vannak kétségekkel, az ostobák meg holdbizosak mindenben.
i.pinimg.com/originals/b8/60/a6/b860a617b745da54c79fea2008d6fd6f.jpg
csak úgy....
@CsipkeRózsa:14:15 kénytelenek lennének,hiszen az enyves kezüket ismerik európa szerte! hihetetlenül nagy szarba kerülnének ha a a íveket anyagilag cserbenhagynák...,és itt nem a 4 évenkénti cigány krumplira gondolok...
ómió
Mi lett volna itt, ha nem álltak volna "fej-fej mellett"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.