Az Egyház vezetése arra kéri a híveket, hogy vegyenek részt a vasárnapi országgyűlési választáson és szavazzanak azokra, akik támogatják keresztyén küldetésük betöltését – írja az MTI.

A református egyház arra kéri a híveit, hogy szavazzanak a FideszreMTI/Kiss Dániel

Az MRE négy egyházkerületének püspöke és főgondnoka az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt kérik és javasolják, hogy a református hívek azokat támogassák szavazatukkal, akik

kiállnak a teremtési renden alapuló család, férfi és nő szövetsége mellett és akik a nemzet szuverenitásáért és gyarapodásáért dolgoznak.

Azt kérik, hogy a hívek azokra adják szavazatukat, „akik támogatják keresztyén küldetésünk betöltését, a templomok építését, az egyházi iskolákban folyó nevelést, a hit- és erkölcstant, az idősek és betegek gondozását”.

Emellett kitértek a gyermekvédelminek mondott, propagandisztikus és kirekesztő népszavazásra is.

Szerintük az „egyház biblikus tanítása és a józan ész alapján” a hívek válaszoljanak nemmel. 

A közlemény szerint a részvétel az országgyűlési választáson „nemcsak lehetőségünk, hanem állampolgári és keresztyén kötelességünk is”, hiszen a biblia szerint

Isten maga rendelt mindenféle hatóságot az emberiség békességének és nyugalmának megőrzésére.

Ezért a polgári kormányzat feladata, hogy Isten értékrendje szerint tegyen különbséget jó és rossz között, segítve ezzel az élet megőrzését és kibontakozását – írták.

Forrás: MTi

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez a Balog szégyent hoz az egyházra. Ez ugyanolyan bűnöző, mint akiket nap mint nap lecsuknak, csak ő a politikusi bűncselekményeket vallási köntösbe öltözteti!
Annál nagyobb a szégyen, amit csinál!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ez a Balog szégyent hoz az egyházra. Ez ugyanolyan bűnöző, mint akiket nap mint nap lecsuknak, csak ő a politikusi bűncselekményeket vallási köntösbe öltözteti!
Annál nagyobb a szégyen, amit csinál!
human
Tehát szavazzanak azokra akik normalitást hírdetnek munkaidőben, de privátban egy jachton tolják a kurvákat, vagy csoportosan élvezik az azonos memet, vagy fehér port szippantanak a buliban.

Ez is csak az egyházat minősíti.
Havanagi
Református egyház? Elmész te a jó büdös francba, te hernyó !
Nessy
Meg kell hálálni a püspöki kinevezést a fidesznek! Isten szolgái jó pénzért, tagadva Istent, Orbán szolgái lettek! Ennyire azért még a "békepapok" sem alacsonyodtak le!
cikicakk55
Balogh, te aljas ördög szolgája. Én nem vagyok egyik vallásban sem benne,de a környékemben sok idős ember él és Ők azt mondják,hogy már kedvük sincs templomba járni,mert többet van emlegetve Orbán és a FideSS,mint az Isten. Miért engedik,hogy Isten házában a papok politizáljanak? Hagyják már az embereket békén. Istenbe higgyenek,ne ennek a szélhámosnak.
Klubtag
Ez az ember szánalmas és ostoba volt miniszternek és most is ezt tudja csak felmutatni - viszont alázatos szolga, csak a rajongásának célpontját téveszti el állandóan...egyházfihoz ez igencsak méltatlan.
Csizmás Kond
Az az ember aki annyimindent összehazudozott a kampány alatt mint a makizaj normális országban tízezer pert akasztanának a nyakába.
csak úgy....
@Csizmás Kond: a "makizaj " minden pert megnyert a fidesz rágalmakkal és hazúgságokkal szemben! macska,te egy nyomorúságos buta paraszt!
simmering73
A református egyház szégyene ez az ember.
justhpeter
Szerintem ez Isten és a református hívők dolga. Ha Istennek tetsző, hogy egy reformárus egyházi vezető miniszter lehessen, vagy hogy egy katolikus püspök stadiont üzemeltessen, hát legyen. Ha a statisztikát veszem, létszám arányát tekintve minden egyházban vannak gazemberek, miért pont a vezetők között ne legyenek azok, akik befekszenek a politika ágyába. Vajon Isten ilyenkor félrenéz ?
csak úgy....
@justhpeter: lassan sikerül nekik bebizonyítani,hogy nincs is isten...,ha meg mégis lenne,nem igazán törödik a magyarral.-mert minek is,hiszen nekik ott az orbán.. :)
Nessy
@justhpeter: Miután Istennel csak a haláluk után találkoznak, Orbán és a júdás pénz itt és most van, többen ezt választották! Igazad van, ha a híveknek megfelel, hogy szent beszéd / igehirdetés helyett szabad pártnap van a templomban, menjenek és hallgassák kellő áhítattal!
csak úgy....
@Nessy: állítólag jézus,valamikor kiülödözte a templomból a kufárokat...
BAnti77
@Csizmás Kond: Normális országban már rég múltidő lenne a fidess!
Nessy
@csak úgy...: De azok nem voltak ilyen sokan!
csak úgy....
@KisTehen: te ezt mint bálványimádó kérded? :) azok is idióták és ti is...
Pálinkás Pál
ha váltás lesz, minden támogatást megvonni a műkeresztényektől...tartsák el őket a hívők...
Pálinkás Pál
@KisTehen: ahol ez a bunkó balogh cigány püspök lehet..azt sértés egyháznak hívni..
CsipkeRózsa
"az idősek és betegek gondozását”.

Ez a mondatrész egy kicsit hiányzik a többi felsorolt támogatásból.
Eladott Ország
Az országban 4,1 millió háztartás van. Ezek közül 976 ezernek van villany, 554 ezernek gáztartozása. Magyarul 4-ből 1 magyar olyan háztartásban él, amelyik időben nemtud fiztni... lakhatási szegénység.
scontent-lcy1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274115259_486115733135386_6958554455431291296_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=1bsb1-pBuC4AX9Yi1Lo&_nc_ht=scontent-lcy1-1.xx&oh=00_AT9BH-NgDpwTBRAnnSG5GFnDXM4BBhtdIM1zSFHP60BuAQ&oe=624D0305
Magyarországon a gyermekek 40,9%-a van kitéve a szegénység és társadalmi kirekesztés kockázatának. Ezzel a számmal a legmagasabb kockázatú országok között vagyunk Európában. Köszönhető a fideszes tolvaj, gazember bandának.
scontent-lcy1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/122875203_853321125412310_4539866886771779109_n.png?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=6NK79hXBJdMAX8CiGRY&_nc_ht=scontent-lcy1-1.xx&oh=00_AT9eqcZZJfkO_dLGzujRuUlRocm3utW7gC2e1v12rw5dtA&oe=626D73B7
134.bátor
Ezt a kèpet oda kellene rakni ,a nèpszavazási îvekhez. " Óvakodj a pedofil papoktól". Tuti ,hogy az, edő,balog, csak rájuk kell nèzni,a puhány pofájukra,a szájukra. Ezek a veszèly a gyermekeinkre!!!
Eladott Ország
„Az egyházakban politikai szövetséget kereső pártok olyan elkorhadt régi világot képviselnek, amely soha többé nem fog visszatérni Magyarországra. Ma már világosan látszik, hogy az MDF kormány a társadalommal szemben keres társadalmi öszefogást az egyházakban... " (Orbán 1992) Már akkor is aljas volt ez a tolvaj gazember... Megszokott a seggszáj ettől a lénytől, hernyótól!
scontent-lcy1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/175589885_4190122577717745_8357280780308766741_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=XR5YQ0pLQOMAX8jvRwn&_nc_ht=scontent-lcy1-1.xx&oh=00_AT8xUpcXu5XXIgZwHvX8RJGnbMCYe2BtIAXVfxlJ4UBD5g&oe=626BEDAA
Beer Miklós: Egy pap nem viselkedhet pártfunkcionáriusként. ... de mit várhatunk Balog Zoltán betanított esztergályostól
scontent-lcy1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274460019_486021639811462_6571127183272560027_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Jr08C_H653MAX_sdQAd&_nc_ht=scontent-lcy1-1.xx&oh=00_AT-QBrukZPxzxHNoyKGpZCzJSzgJuWP5BNinoYmXS0ecsQ&oe=624D29F2
103 miliárd az egyházaknak, 50 miliárd az egészségügynek! Ez rendben van így?!
pbs.twimg.com/media/EovQrXYWMAMyn-g?format=jpg&name=medium
Yoda69
Szoltak vajon az ereszteny szajjer joskanak is?
nemsemmi2
A híveknek látniuk kellene, hogy az egyházuk vezetése nem igazán méllyen hívő. Úgy tünik hogy anyagi javak megszerzését sokkal fontosabbnak tartják a hitnél. Rá kellene bízniuk a hívekre, hogy melyik oldalt válasszák. Érdekes, hogy az egyházi vezetés azt a "keresztény konzervatív" állampártot tartja jó választásnak akinek soraiban olyanok vannak mint Borkai, Szájer, Kaleta akik szerintem nem a keresztény értékeket képviselik... És akkor még nem is szóltunk a sok hazudozásról, lopásról.
drrotf
Mégis hogy venné az ki magát, ha egy nem rég volt miniszter, most buzgó egyházfi nem azt mondaná, hogy szavazz a FIDESZ-re ?Még azt gondolhatnánk, hogy az egyházfinak megjött az esze és látja azokat a hibákat és anomáliákat amelyet a fideszesek korábban is elkövetett, hogy az egy párt rendszer kialakítására törekszik ,hogy az az állami szervek és önkormányzatok jog és hatáskörét szűkítette, hogy az egyszemélyi vezetésű államot valósította meg, és arra politikai irányra amellyel a FIDESZ betört a politikába ,arra már rá sem lehet ismerni, s az általuk megvalósított hatalom gyakorlás a Rákosi és a Kádár rendszer silányan megvalósított 0.2 prototípusa!Látni kellene , pontosan a református püspök úr személye miatt , hogy az Alaptörvény azon rendelkezése hogy az állam és az egyház külön vált és külön működik az nálunk nem valósult meg, sőt éppen ellenkezőleg ez a két szervezet inkább összefonódik, egyházi méltóságból miniszter , majd ugyan ebből a miniszterből református püspök lesz és most nem tudom, hogy most mint állalmi alkalmazott vagy mint püspök szólalt e meg amikor szavazásra buzdította a híveket , természetese megjelölve azt hogy a hívek kire adják a szavazatukat !Oda jutottunk ahol 1848 előtt voltunk, és a legjobb úton vagyunk a felé hogy itt ismét a feudális rend uralkodjon!Mindezt annak az embernek , Orbánnak a vezetésével aki nem régen a 48-as ifjak tetteit ünnepelte központilag!Micsoda képmutatás volt ez a részéről!
csak úgy....
düledeznek a fidesz templomok,-ezek már csak fényesre tudják hazudozni magukat a sok szellemi jámbor között..,magyarország a butaságtól dübörög!
Gazella
@orsos vendel: régóta pörögnek a politikában... A történelem megmondhatója.
Gazella
Gyermekekről azonnal kopjanak le..
A legtöbb pedofilt a papok között találhatóak.
Ftomi
Ez már a vég!
Azok akik anno megsértődtek a "csuhások térdre" emberen, most azt várják a híveiktől, hogy szavazzanak arra az emberre aki megalázta őket??!!

Szégyen az egyházakra!
Azt azért ne gondoljuk, hogy csak Balogh pásztor korteskedik...
Sajnos a Földi javak jobban tetszenek mint az égiek!

Nem véletlen Koppány vezér szavai " szemforgató papok"...

Isten Áldja meg a MAGYAROKAT!
VESZ-ÉSZ
Ha Isten lenne,ez a mocsok gazember nem lenne!
csipetke
Ez ugyanolyan gusztustalan,mint amikor a zenészek,színészek kiállnak valamelyik párt mellett. Ez a mű-keresztény balogh pedig bevitte a templomba a politikát, nyilván szabadszemmel jól látható összegért. És nemcsak az egyháznak,hanem saját használatra is.
csak úgy....
@ESCOBAR: te ezt mint mohamedán mondod? :)
karma1
@Csizmás Kond: azt kiszurtad, hogy nem mzp-rol van szo a cikkben? Hanem arrol, hogy egy kiugrott fideszes hasznalja fel a szoszeket es Isten hazat a kampanyra? Nem szoktam hozzad szolni, de azert mar egy kicsit kene a szituhoz konszolidalodnod. Legalabb a vallast ne keverd a kampannyal!
Istenakinincsen
Csak arra szeretném fehívni az egyházak figyelmét,hogy fejezzék be a hazudozást isten nevében...mert ha tetszik ha nem:isten az nincsen,egy darab sem.
justhpeter
@Istenakinincsen: Mindegy, hogy van vagy nincs, hívatkozni akkor is lehet rá.
csapnivalo
Ez Batman sisak nélkül, épp a szárnyát próbálgatja. Más nem lehet... más nem...
simmering73
Balog páter te is az örök tűzben fogsz égni. Szégyenkeresztény.
Béla333
Nem az egyház kéri, hanem csak egy elfajzott püspöke!
Itt sem jó összemosni a híveket a vezetőkkel!
Katalina62
Bocsánat, de a pap, ebbe se jobb, se baloldalon, ne szóljon bele! Nem ez a dolga!
kereső
Az egyház- mindegyik takarodjon ki a "világi" életből, a politikából. Foglalkozzon a hivői lelki életével.
Csizmás Kond
@karma1: ...én szoktam hozzád szólni és ismételten megkérlek hogy ha valamit nem értesz inkább kérdezz mint hülyeséget írnál...vagy elszoktál a magyar nyelvtől ?
...ha sikerül megértened mi is akar lenni megírhatod...
Sámannus
Páternoszter nyomtam neked egy csokit fulladj meg benne.
Lepényleső
Egyházi emberek hadától aljasabb szemetet,
felszínre nem ritkán csak a politikai agymosás vet?
kereső
@karma1: Nem "ugrott" ez ki sehonnan, főleg nem a fideSS-ből. Maradt aki volt. Úgy mint novák.
ómió
Szóval, még emlékszik a bolsi egyházüldözésre!
evacica
szégyellje magát! Egy pap a származékszó igét hirdesse és ne politizáljon! Pirul az orcám miatta, egy református lelkészi és presbiteri felmenőkkel rendelkező református!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.