Az EBESZ teljeskörűen figyeli meg az idei választást, ilyenre példa nem volt még nagyon uniós országban.

A Telex cikke szerint vasárnap délelőtt a fővárosi XIII. kerületben egy újlipótvárosi iskolában tett látogatást az EBESZ magyarországi országgyűlési választásra delegált Választási Megfigyelő Missziójának vezetője, Jill Stirk nagykövet. 

Egy újlipótvárosi szavazókört látogatott meg az EBESZ magyarországi missziójának vezetője

Egy kislány bedobja az urnába szülei szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Farkasréti Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án

Fotó, címlapkép: Illusztráció – MTI/Koszticsák Szilárd

A cikk szerint az EBESZ-től szokatlan, hogy egy uniós országba küld teljes körű missziót (korábban, 2013-ban Bulgáriában volt erre példa), de a szervezet szerint fontos, hogy az ország egész területén jelen legyenek a megfigyelőik és a választás teljes folyamatára rálássanak. Az EBESZ szerint a megosztott politikai környezet miatt is szükség van a közbizalom megerősítésére a választást illetően – olvasható a cikkben. 

Jill Stirk most is elmondta, amit korábban az EBESZ már kifejtett, miszerint az új jogszabályok alkalmazása, a kampány ellenőrzése és a média tudósítása terén végzik a munkájukat és tesznek később jelentést a tapsztaltakról.

Forrás: telex.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Méééé avatkoznak be a Tisztesség a Becsület kormány választási lebonyolításába ? Több Tiszteletet a Nemzethy HUN számára :):)
Németh István
Hát akkor nyilván tapasztalhatta, hogy a választási helységekben nem adják oda a népszavazási családi lapot a gyerekek védelmének a témakörében hanem külön kérni kell! Ledöbbentünk többen is ,hogy ezt kérni kell!
Hiába van két aláírás, sokan csak az egyik alapján kapták meg a szavazó lapokat! nyilván a népszavazási, un gyerek és családvédelmi lapot sokan nem is kapták meg! hangsúlyozom külön jelezni kellet, hogy azt is kérjük! Miféle dolog ez! Mi van ebben a kibaszott szemetek által lakott országban!?
Németh István
Az EBESZ szíveskedjen a náthás picsába eltakarodni, ha nem a valóságot állapította meg, vagy nem tudja megállapítani és falaz a moslék Eu vezetés érdekében!! moslék korrupt szemetek ez kifejezetten választási csalás!
bencemacska
@Németh István: Köszönjük az utolsó mondatodban adott ÖNARCKÉPET!!!
Németh István
@bencemacska: sajnos rossz helyre dörgölődsz macsek!A rüh fogja szétrágni a bundád alját!
Németh István
@bencemacska: komoly problémád lehet! Ez persze egy macseknál is előfordulhat, de nem kellene rossz helyre dörgölődzni, mert még a rüh kikezdi a bundád alját!
bencemacska
@Németh István: tegnap, 14:06
"Mi van ebben a kibaszott szemetek által lakott országban!?"
Válasz: Az önarcképed: Fidesz kétharmad.
Németh István
A szavazás - választás eredménye ha sikert jelent is, sajnos néhány személy nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent nem csupán a kormány, hanem bizony az ország számára is! Ezért az "új" kormánynak nagy, sőt kifejezetten-kiemelten nagy gondot, kell fordítania az elsősorban ellenzéki oldalon lévők alapos átvilágítására, ÉS ahol a valami gyanús és kiderül valami bizonytalansági tényező az illetőt a parlamentből, de még a környékéről, nemzetközi kapcsolatainak végzésétől (Eu. párt-megbízatásából) el kell távolítani! Ebben nincs és nem lehet pardon! kemény időket élünk - a MAGYAR nemzeti érdekeink megkövetelik a kemény, határozott fellépést akár a parlamenti megszólalások, az irritáló viselkedések, vagy /és természetesen az aljas háttérmunka végzésének OKKAL feltételezett gyanúja esetén is! Példaként kell említeni a dobrev-gyurcsány, ujházi, szabó t. donáth, cseh, stb. nyilvánvalóan hazaáruló cselekedeteit! A demokratikus elvek gyakorlása nem lehet hivatkozási alapja egy nemzetünk vezetése és a népünk érdekei elleni megnyilvánulások befogadásának, megtűrésének! Ezt kifejezetten ajánlom
elsődleges szempontként programba tenni! ÉS VÉGREHAJTANI!!! MERT most van helye és kell a prevenciók eszközével hatékonyan fellépni a később egyre jobban elszemtelenedő megnyilvánulásokkal és tevékenységekkel szemben! Helló Kormány!! tessék lépni! >> LÁTVÁNYOSAN!!! bizonyítva a nemzeti elkötelezettségeteket! ÁMEN! Isten felettünk, a jövő előttünk! Csak hinnünk, akarnunk és tennünk kell!
Németh István
Azt gondolom a KORMÁNYNAK e témában lépnie kell! Nagyon nem ártana, ha minél többen támogatnátok a fentiekben vázoltakat, mi több akár kiegészülne olyan alapvető elvárásokkal, amelyek a nemzeti érdekeinket szolgálhatja! Mert Isten felettünk a jövő előttünk > "CSAK" hinnünk, akarnunk és tennünk kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.