48 százalék feletti feldolgozottságnál a Fidesznek már éppen megvolt a kétharmados többséghez szükséges 133 képviselője a parlamentben. A hatpárti ellenzéki összefogásnak 58, a Mi Hazánknak 8.

Brutális kormánypárti előny, 133 képviselőnél áll a Fidesz

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart a szavazóhelyiségek zárása után a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 106 egyéni körzetből 87-ben a kormányoldal vezet, 19-ben az ellenzék (ebből 16 budapesti körzet, valamint az egyik pécsi, szegedi és dunaújvárosi) – írja a 24.hu.

A listás eredmények alapján a a Fidesz 56,65 százalékon áll, a DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd összefogás 31,74 százalékon, a Mi Hazánk 6,54 százalékon, a Kétfarkú Kutya Párt 2,78 százalékon.

Forrás: 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Akkor tort ülhetnek a disznók Farhátisztánban. Vályúhoz tolvajok , zabáljatok tovább.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Akkor tort ülhetnek a disznók Farhátisztánban. Vályúhoz tolvajok , zabáljatok tovább.
rokker33
Ez nagy bukta! Szerintem még polgármesternek is rettenetes ez a zajpéter! Mondjon le tűnjön el!
Gazella
22:47 van igen csend van most.. pedig még nincs vége a szavazat számlálásnak.
tomsawyer - régről
Leírtam többször, hogy nem jó irányba mennek. A háborús kommunikációjuk teljes csőd. A néplélekre magasról tesz, nem figyel oda arra, hogy a nép mit szeretne, mit preferál, mit tart fontosnak, nem érdekli az, hogy a nép mit gondol az adott témáról, ő akarja megmondani, hogy mit gondoljon a nép az adott témáról. Ez nem így működik. Jeleztem, hogy a népet morálisan nem lehet megnevelni 1 hónap alatt. Pontosabban lehet nevelni, de ehhez évek kellenek és jóval nagyobb mozgástér anyagilag, jóval profibb fellépés emberileg és kommunikációban.
Nem érdekli a népet a "nyugathoz" tartozás, ha az életét félti. 2 dolog érdekli: maradjon ki teljesen belőle, semmilyen módon ne keveredjen bele, mert zsigerileg fél, retteg a háborútól, továbbá ő ne szívjon azért, mert háborúznak az oroszok az ukránokkal, mert nem érzi magáénak ezt a háborút.
Három dolog okolható az eredményért:
1. végtelenül rossz kommunikáció, amelyben folyamatosan védekezésre késztetik őket, mindig, minden témában. Ha állandóan védekezel és bocsánatot kérsz, akkor a választó nem tart kormányzóképesnek.
2. Azt érzi a nép, hogy leszarják a véleményét, továbbra is háttérmutyiban alkudoznak, az előválasztás több helyen vidéken egyszerű Patyomkin-bábprodukció volt.
3. A háború tekintetében totálisan elrontott pozíció. Nem jól tematizálta a háborút az ellenzék, nem értette, hogy mi fontos a magyaroknak, mit tartanak elsődlegesnek. A zsigeri félelem mindent felülír. Elég erre alapozni. A Fidesz jó ideje egyébként háborús üzenetekre épít (hol Soros, hol meg Brüsszel ellen harcol) és a mondvacsinált ellenfelek esetében is rendre behúzta a szavazatokat. Úgy, hogy valós, kézzelfogható háború dúl, valódi veszély fenyeget, a háborús kommunikációban már gyakorlott Fidesz egyszerűen jól rátapintott arra, hogy a nép megfélemlítése a háború esetleges begyűrűzésével elegendő ahhoz, hogy fölényesen nyerjen.
A következtetés elég egyértelmű: ez az ellenzék ebben a formában: kuka.
tomsawyer - régről
Foglalkozni kéne a vidékiekkel, mivel a választók nagy többségét teszik ki és például a falvakban - kis- és nagyközségekben - kisvárosokban élő embereknek semmilyen üzenetet nem képesek megfogalmazni 12 éve, legalábbis nem úgy, hogy az el is jusson hozzájuk, hogy megérintse őket, hogy tudjanak róla.
Fölényes módon Budapestről kommunikálnak lefelé, elmondva nekik, hogy mit gondoljanak egy-egy témáról. Ezt érzik arrafelé. Lehet, hogy nem ez a cél. De ez a végeredmény.

Ami a közvélemény-kutatók előtt a preferencia letagadását illeti: az utolsó pillanatosoknál, a bizonytalanoknál, a nem mélyen elkötelezett ellenzékieknél egyetlen dolog számított - vidéken legalábbis - az, hogy kiről gondolják azt, hogy mindenáron ki fog maradni ebből a háborús konfliktusból, ki kommunikálta ezt konzekvensen, egyértelműen és tuti biztosan. Semmilyen módon sem száll be, egy darab lőszerrel sem. Mert lehet szeretni vagy nem szeretni, de a vidékiek többsége nem akar részt venni "nyugati módra" ebben a háborúban.
Ha hónapokig "alapozod" azt, hogy bizonytalan a kommunikációd, folyton védekezel, bocsánatot kérsz, akkor amikor a háborúról beszélsz, már nem hisznek neked, mert "elégetted" a hitelességedet. Már könnyű "kiforgatni" a mondókádat (mert mondtál korábban olyat, ami problémás volt). Ha pedig ráadásul teszel a néplélekre, a választói akaratra, mert te jobban tudod azt, hogy mit kéne gondolnia az népnek az adott témáról, akkor ez lesz az eredmény.
Nem a propaganda nyert (persze az is), hanem a spin doctor nyert a Fidesznél, aki érezte, hogy mit kell mondatni a háborúra és hogyan kell kihasználni a hibákat úgy, hogy minden nappal egy fokkal hiteltelenítse az ellenzéket, kormányzás képtelennek beállítva őket és az nyert, hogy tökéletes gépezetként működik a Fidesz, ahol egységesen mondják azt, amit ez az ember kitalál.

A háborús kommunikáció az állatorvosi lova volt egyébként annak, amit művelnek évek óta, aminek halvány köze nincs a népakarathoz, a néplélekhez.
Nyírfa
Tehát, egyelőre 135 + a mihazánk. Persze, még történhetnek meglepetések, jönnek a külföldi szavazatok, vizsgálni fogják a feljelentéseket, Ákos az Európai Bírósághoz fordul a levélszavazatok miatt. De akármennyit is lehet szépíteni még ezen az eredményen, azt tudomásul kell vennünk, hogy ez volt az utolsó esély arra, hogy Magyarország európai civilizációnak minősüljön.
Győzött a fidesz, győzött a hordaszellem, lehet lóról nyilazni Brüsszelt - elég hülyék ahhoz, hogy megtegyék, már üzengetnek, oda, ahol pénzt kunyerálnak -, lehet nyereg alatt húst puhítani. Egyet nem lehet: a nemzetközi világ tiszteletét elnyerni. De nem lehet az enyémet sem.
tomsawyer - régről
Nagyon sokat számít, hogy valaki úgy tesz legalább, mintha érdekelné a nép véleménye. Mindegy, hogy valójában nem érdekli egy fikarcnyit sem (mert manipulálja őket, hiszen a politika a manipuláció művészete), de elhiteti velük, hogy igen. Azt mondja, amit hallani szeretnének, "megkérdezi őket" olyasmiről, amiről már rég döntött, de ettől úgy érzik, hogy fontosak, számítanak.* (Igen, ez gyermeteg és Pesten kigúnyoljuk a dolgot, de sok ember mégis így érzi, főleg vidéken. És nem azért, mert ők gombák a sötétben, hanem azért, mert le se szarja őket senki. Az ellenzék azt se tudja, a világon vannak. Ha meg mégis, hát nem képes hozzájuk szólni. Ha mégis szól: bár ne szólt volna.) Valaki figyel rájuk - ezt érzik. És jól esik az embereknek, ha valaki figyel rájuk. A nép olyan, mint a nők többsége, ha egy szál virágot kap valakitől. Nem sokat számít az a kóró, nincs értéke, mégis jól esik nekik, mert úgy érzik, figyel rájuk az, aki adja.
Ez egyébként a krumpliosztás "pszichológiája" is.
Ehhez kommunikációs érzék kell ("political animal"-nak hívják azt, aki erre politikusként képes, egyébként meg a spin doctor megoldja helyette), hogy érezze valaki, a nép többsége hogyan gondolkodik, hogyan működik és úgy forgassa a szót, illetve úgy cselekedjen.
Ehhez, hogy megértsd, hogy nem fitymálni kell, hanem ellesni dolgokat, és jobban csinálni aztán, fel kéne végre ébredni, kijönni a buborékból, a gubóból kikászálódni. A kognitív-disszonanciaredukció miatt ez nem lesz egyszerű, mert szelektíven érzékelik a valóságot, de ez az első lépés.
Miután végre kint vannak, akkor elkezdeni a totális változtatást, mert elölről kell kezdeni mindent.
Ami vigaszt nyújthat: a Fidesz se örül ennek a fölényes kétharmadnak annyira, mert az a gazdasági válság, ami jön, egy az egyben rájuk szakad és nehéz lesz másra hárítani. Persze meg fogják próbálni, megint Brüsszel (a szankcióival), Soros és a háború lesz a hibás és elég profin tolják kintre a felelősséget, de nem lesz egy fáklyás menet nekik.
tomsawyer - régről
* Van, amikor ezt túltolja a Fidesz.
A csillagozott résznél írtakat. Szóval koránt sem tökéletes (gondoltam még egy jó hírt leírok). Lásd példának: a mostani népszavazást.
Néro
Egy a HVG-ről.
"Egy leszedált ország
Tapsolgat a szarnak.
Boldogan élnek,
Amíg csak meg nem halnak."
Azóta nem jártam Kispál koncertre, amióta kihagyták a koncerten ezt a versszakot a Hang és fény végéről
Én se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.