Akár 12 fok is lehet a hét első napján, keddre pedig már 18 fokot is jósolnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn alapvetően sok lesz a gomolyfelhő, de emellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet, csapadék nem valószínű, de a reggeli órákig az Alpokalján, valamint Heves és Borsod térségében előforduló hózáporokból, gyenge havazásból lokálisan 1-2 cm körüli hó is lehullhat. Napközben sokfelé megélénkül a nyugati, később délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Szeles és felhős idővel indít a hét, kedden már újra tavaszias meleg várható

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő éjjel észak felől a legtöbb helyen megnövekszik a felhőzet, kedd hajnalban már csak a déli megyékben valószínűek kevésbé felhős tájak. Csapadék nem valószínű. Északkeleten néhol élénk marad a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

Kedden az északi megyékben erősen felhős idő valószínű, míg dél felé haladva egyre több napsütésre számíthatunk. Helyenként – nagyobb eséllyel északon – előfordulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szelet élénk, időnként erős lökések kísérik. Délutánra többnyire 13 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, azonban északkeleten pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.