A Mi Hazánk pedig hét parlamenti széknek örülhet az országos lista és az egyéni mandátumok közel 99 százalékos feldolgozottsága mellett.

Az országos listás szavazatok és az egyéni mandátumos szavazatok közel 99 százalékos feldolgozottsága mellett erős fölénnyel és újabb kétharmaddal nyert a Fidesz.

Reggeli adatok: 135 mandátumot kapott a Fidesz, 56-ot az egyesült ellenzék

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Mögötte Semjénné Menus Gabriella, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje, Varga Judit igazságügyi miniszter, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kubatov Gábor pártigazgató és Nagy István agrárminiszter

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Nemzeti Választási Iroda honlapján április 4-én reggel 6:58-kor frissült a mandátumkiosztás. Jelenleg az egyéni mandátumoknál a feldolgozottság aránya 98,97 százalék, a listás szavazatoknál 98,96 százalék.

Ezek alapján a következő országgyűlés összetétele így fog kinézni:

- a Fidesz-KDNP 135 mandátumot nyert, listán 47-et, egyéni mandátumból 88-at húztak be. Országos listán 2 735 383 fő szavazott rájuk, ez az összes választópolgár 53,10 százaléka.

- A Demokratikus Koalíció, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd pártokból összeálló ellenzéki tömb összesen 56 mandátumot szerzett meg, 18-at egyéniben, 38-at pedig listáról (az egyéni mandátumok közül 16-ot Budapesten szereztek meg). Az ő listájukra a választópolgárok 35,14 százaléka voksolt, ami 1 804 995 főt jelent.

- Befutó helyre került jelen állás szerint a Mi Hazánk Mozgalom is, akik 7 mandátumot szereztek meg, mindegyiket listáról. Az ő listájukra 6,17 százalék szavazott a választók közül (317 944 fő).

- A Magyaroroszági Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) is kapott egy mandátumot a nemzetiségi lista miatt, 24 023-an szavaztak erre a listára, ezzel pedig ismételten Ritter Imrét juttatták a Parlamentbe, aki korábban fideszes önkormányzati képviselő volt Budaörsön.

Az NVI honlapján így néz ki a mandátumok megoszlása a parlamenti patkóban:

Reggeli adatok: 135 mandátumot kapott a Fidesz, 56-ot az egyesült ellenzék

Fotó: vtr.valasztas.hu

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) 169 441 szavazatot kapott (3,29 százalék), a Gattyán György vezette Megoldás Mozgalomra (MeMo) 56 129 fő szavazott (1,09 százalék), míg a Gődény Györgyhöz köthető Normális Élet Pártjára (NÉP) 37 803-an voksoltak (0,73 százalék). Ezek a pártok nem kerültek be a Parlamentbe, ugyanis nem tudták átlépni az 5 százalékos bejutási küszöböt.

Forrás: valasztas.hu

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pegero: Ne köszönj semmit. Egyértelműen a butaságotoknak köszönhető :)
Már az is ostobaság, hogy azt gondolod, neked jobb lesz mint egy ellenzékinek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
"Akkora győzelmet arattunk, hogy a Holdról is látszik...!
De Brüsszelből biztosan...!" :)
rokker33
@Aki Én: Én nem reklamálok hülyegyerek!Te sírsz még mindig hogy anyáztam Én nem sértődök meg nem vagyok olyan hisztis picsa mint te :)
division
@Kanji: Az a jó, hogy ennyire ráérsz. Dolgozhatnál is ahelyett, hogy névváltoztatásokkal szórakozol ki tudja hány helyen ezek szerint.
Te sem gondolsz abba bele szerintem, hogy a te hibád is az, ha valami nem megy jól.
Bástya Béla Elvtárs
@KisTehen: Még a 2 fülét is! 2 kéz + 2 láb után... Az ugye 6...
Aki Én
@rokker33: 11:46 Te idióta, azt sem tudod mit csinálsz pár órája.
Jesszus ember, te tényleg elmebeteg vagy :(
Aki Én
@division: Ennek az égvilágon semmi köze a választáshoz.
Nem bírom a buta, suttyó, szellemi képességeik hiányát anyázással pótló elmebetegeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.