A Mi Hazánk pedig hét parlamenti széknek örülhet az országos lista és az egyéni mandátumok közel 99 százalékos feldolgozottsága mellett.

Az országos listás szavazatok és az egyéni mandátumos szavazatok közel 99 százalékos feldolgozottsága mellett erős fölénnyel és újabb kétharmaddal nyert a Fidesz.

Reggeli adatok: 135 mandátumot kapott a Fidesz, 56-ot az egyesült ellenzék

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Mögötte Semjénné Menus Gabriella, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Gyürk András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje, Varga Judit igazságügyi miniszter, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kubatov Gábor pártigazgató és Nagy István agrárminiszter

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Nemzeti Választási Iroda honlapján április 4-én reggel 6:58-kor frissült a mandátumkiosztás. Jelenleg az egyéni mandátumoknál a feldolgozottság aránya 98,97 százalék, a listás szavazatoknál 98,96 százalék.

Ezek alapján a következő országgyűlés összetétele így fog kinézni:

- a Fidesz-KDNP 135 mandátumot nyert, listán 47-et, egyéni mandátumból 88-at húztak be. Országos listán 2 735 383 fő szavazott rájuk, ez az összes választópolgár 53,10 százaléka.

- A Demokratikus Koalíció, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd pártokból összeálló ellenzéki tömb összesen 56 mandátumot szerzett meg, 18-at egyéniben, 38-at pedig listáról (az egyéni mandátumok közül 16-ot Budapesten szereztek meg). Az ő listájukra a választópolgárok 35,14 százaléka voksolt, ami 1 804 995 főt jelent.

- Befutó helyre került jelen állás szerint a Mi Hazánk Mozgalom is, akik 7 mandátumot szereztek meg, mindegyiket listáról. Az ő listájukra 6,17 százalék szavazott a választók közül (317 944 fő).

- A Magyaroroszági Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) is kapott egy mandátumot a nemzetiségi lista miatt, 24 023-an szavaztak erre a listára, ezzel pedig ismételten Ritter Imrét juttatták a Parlamentbe, aki korábban fideszes önkormányzati képviselő volt Budaörsön.

Az NVI honlapján így néz ki a mandátumok megoszlása a parlamenti patkóban:

Reggeli adatok: 135 mandátumot kapott a Fidesz, 56-ot az egyesült ellenzék

Fotó: vtr.valasztas.hu

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) 169 441 szavazatot kapott (3,29 százalék), a Gattyán György vezette Megoldás Mozgalomra (MeMo) 56 129 fő szavazott (1,09 százalék), míg a Gődény Györgyhöz köthető Normális Élet Pártjára (NÉP) 37 803-an voksoltak (0,73 százalék). Ezek a pártok nem kerültek be a Parlamentbe, ugyanis nem tudták átlépni az 5 százalékos bejutási küszöböt.

Forrás: valasztas.hu

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Pegero: Ne köszönj semmit. Egyértelműen a butaságotoknak köszönhető :)
Már az is ostobaság, hogy azt gondolod, neked jobb lesz mint egy ellenzékinek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ábel
Szégyen, vagy csalás? Hogy jött ki a fidesz 135 mandátuma???
ómió
Ennyit a "megjósolhatatlanról"! Mennyit kaptak volna, ha megjósolható!?
rokker33
@Ábel: nem volt csalás! Márky rengeteget hibázott össze vissza beszélt nem tudta magához vonzani a választókat! Pont mint Vona Gábor! @csak úgy...: mondtam hogy Márky alkalmatlan! Mikor elkezdte ezt a háborús dumáját,hogy ha a Nato mondja akkor menni kell az emberek harcolni, akkor elfordultak tőle! Senki nem mondott olyat rajta kívül,hogy harcolni kell még a Nato sem sőt az ellenkezőjét mondták hogy nem küldenek katonát! Nagyon elszúrta Nagyon !!!
rokker33
@csak úgy...: 4 évig ez a moslék marad vagy 2030 ig...addig tervez Orbán és meglesz neki... Márkynál talán Dobrev is jobb választás lett volna!Az ellenzék 2010 óta nagyon népszerűtlen lett!
verőce21
@csak úgy...: Itt te vagy a buta Paraszt...!
csak úgy....
majd a fideszes megszorítások az infláció és a valós üzemanyag árak az árstopp eltörlése után kijózanítja a sok kukát!
Aki Én
@Pegero: Ne köszönj semmit. Egyértelműen a butaságotoknak köszönhető :)
Már az is ostobaság, hogy azt gondolod, neked jobb lesz mint egy ellenzékinek.
csak úgy....
@verőce21: sosem veszek komolyan egy szellemi fogyatékost! :)
farkasom,te csak egy shikari kategóriás..
Eladott Ország
@Pegero: Ha a szarból trágya lesz, egyből kocsival viteti magát." (Hofi)
i.pinimg.com/originals/f9/81/bb/f981bb9aa9082845144a96156a48b06f.jpg
„A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.“ ( Hofi)
Az a baj a világgal, hogy az intelligensek tele vannak kétségekkel, az ostobák meg holdbizosak mindenben.
i.pinimg.com/originals/b8/60/a6/b860a617b745da54c79fea2008d6fd6f.jpg
Emmersson71
Megmondtam, vagy megmondtam...hogy MZP trójai faló?!
Hogy gondolhatta komolyan bárki is, hogy egy jobboldali, keresztény ember, egy volt(?) Fidesz szimpatizáns az ellenzék érdekében dolgozik majd?!
rokker33
@Aki Én: mivan libsi sír q szád! Zajos peti nem volt népszerű elbukott ennyi + köszönd meg Gyurcsánynak meg a csürhének 4 évig ezek maradnak a nyakunkon!
jesz
Ezt az arányt látva mondta egy rohadék brüsszeli nagyon fontos döntéshozó, hogy ne örüljön orbán, akkor sem kap pénzt semmire, kivéve az ukrán menekültekre...

Nos rohaggyon meg az összes ilyen döntéshozó, mert nem Orbánnal baszik ki, hanem velem, és a többi csóróval...ha egy vasat sem küldenek, akkor az itteni adókból költ a kormány a déli védelemre, aztán már semmi nem jut az oktatásra, egészségügyre...

Tudom szétlopnák, de valami csak maradna...hülye brüsszeli törvényhozó..
Bástya Béla Elvtárs
Hatan érték el ezt az eredményt! Átlagosan 9-10 mandátum pártonként !!! Százalékos arányban hatan 28,14%, osszuk szét a 6 között...
nemsemmi2
@jesz: Hát valószínűleg azzal nem annyira elégedettek, hs a támogatásuk kisebb része célbaér, a nagyobb részèt meg ellopják. Valószínűleg te sem adományoznál valami nemes célra, ha biztosan tudnád, hogy a nagyobb részét ellopják a gyűjtésben résztvevők.
Aki Én
@rokker33: Szerintem édesanyád lehet libsi, te buta ember :)
rokker33
@Aki Én: te buta korcs menj vágd fel az ereidet,hogy nem a kampósorrú haverod nyert!
Aki Én
@rokker33: Szerintem édesanyád a korcs :)
Az elviselés meg úgy tűnik, neked megy nehezen.
Jobbulást!
nemsemmi2
@Pegero: Lehet örvendezni. Attól még, hogy ti istenítitek Viktort és újra megválasztottátok, még uganaz a hazudozó tolvaj marad. Az európai vezetők nem állnak szóba vele. Az unióban kompromisszumképtelen antidemokratikus tolvajnak, a NATO-ban árulónak tartják. Amennyiben az unióból kilépünk már kínának sem lessz szüksége ránk. Csak Putyin, a fehérorosz elnök vagy a "kipcsakok mindenkori nöke" fog vele szóba állni. Viktor nem a demokratikus államokhoz akarja az országot fezárkóztatni hanem a diktatúrákhoz. Ezt választottátok. Gratulálok!
Pági
@nemsemmi2: nem is baj, hogy nyertek. Most meg kell enniük azt a levest, amit főztek, inflációval, adóssággal, hiánnyal, magas árakkal, nemzetközi közutálattal ,háborúval, gazdasági leépülessel, stb együtt.
tudode
Egyszerű a képlet!!!
.
Nem történt egyéb, mint ESŐISTEN SIRATTA A SARJADZÓ DEMOKRÁCIÁT, azaz laza folytatjukkal folytatta a győzelmi kényszerrel rendelkező Soros ösztöndíjas eltemetve a demokráciát, kiépítve a XXI. században a minden szentségnek maga felé hajló tapogatóját alátámasztó diktaTŰRháját:
.
----- Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
---------------
.
Befejezve élete művét

----- .Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=1308s
-----------------------
.
Most kezdődik a pávatánc nemcsak azok számára, akiket le lehet kötelezni egy pár ruppóval, burgonyával, az egész országnak, mivel a saját hazája már megvolt, folytatja életművét globális körben, kitelve a becsülete, ma már az eu-s szélsőjobb vezetője akar lenni:
.
hvg.hu/itthon/20210702_Orban_europai_jobboldal_homofobia
.
És az élet megy tovább!
.
Félre bánat, félre bú, bolond aki szomorú!
.
Most már csak az következik, hogy magára maradtan berugja magának az utolsó öngolt.
.
Hajrá magyarok, via, via hungária, most tudjátok meg hol van a magyarok Istene!
Emmersson71
@Pági: Csakhogy ez azzal jár, hogy a jelen helyzet szinten tartásához is még jobban elköteleződik Orbán Oroszország és Kína felé. Jobb nem lesz a kisembernek, csak másképpen szar. Lehet, hogy a farhát olcsó, de majd emelnek adókat és járulékokat..esetleg nyugdíjkorhatárt :(
nemsemmi2
@KisTehen: Tájékozódj!
Ne csak a fidesz médiából. Igaz függetlent nehéz találni, de talán az atv majdnem az. Az interneten is találsz ilyet.
Valóban nem léptünk ki, de ha Viktor nem tud több uniós pénzt lopni nem fogja értelmét látni, hogy tagok legyünk. Az unió pedig addig nem fog adni ameddig a demokratikus intézmènyrendszert vissza nem àllítjuk.
Emmersson71
Igen régóta mondom, hogy a kötelező választáson való részvétel mellett vagyok. Nem lenne kötelező a szavazás, csak a megjelenés! Ezt most is tartom.
DE!
Most azt mondom, amíg ennyire lejt a pálya, amíg a "the winner takes it all" rendszer van, amíg 106 ringben bokszolnak, majd a vesztes pontjai nemhogy eltűnnek*, de a győztest erősítik, szóval, amíg Orbán hatalmon van, én nem szavazok.

* Mert a győztest persze ki kell választani, de ahhoz most elég, hogy az ellenfelét legyőzte, az le van szarva, hogy az ellenfeleiknek is volt támogatói, őket nem képviseli senki! Tegnap a Fidesz megszerezte a szavazatok X százalékát, ami nyilvánvalóan nem kétharmadnyi! Akkor lenne annyi, ha 67%-ot szerzett volna átlagosan szavazatban. Amikor kb 5,2 millió szavazóról beszélünk, akik - a példa miatt mondjuk - 60:40 arányban szavaznak az egyik oldalra, akkor nyilvánvalóan csalás a több mint 2x annyi parlamenti képviselő a parlamenti patkóban!
verőce21
@csak úgy...: (09:24) Meddig akarod még itt csinálni ezt az ámokfutást, te ütődött bolond...?
rokker33
@Aki Én: ne anyázz te faszszopó takony kurva!
csak úgy....
@verőce21: hol viszket farkasom? szólj a cselédlyánynak,hogy engedje tele a kádat..
verőce21
@csak úgy...: Te ugyanolyan össze-vissza hadováló segghülye vagy, mint Makizajod...
Aki Én
@rokker33: Erre emlékszel, nyomorult?:
,, te hülye faszszopó most lett elegem a hülyeségeidből menj a büdös román cigány anyádba vissza! "

Szerintem édesanyád lehet faszszopó takony kurva!
szétbasz az ideg, elmebeteg kotorék?
csak úgy....
@verőce21: szánalmas vagy farkasom! -különben én nem járok magyarországra vendég szavazni,nekem se viktorom, se "makizajom" !
rokker33
@Aki Én: gondolom volt rá okom hogy a faszszopó anyádat szidtam! Kicsit több tiszteletet kellene adni fiam,akkor talán én sem írok trágár üzeneteket! Aki normálisan kommunikál velem ,annak nem írok ilyet...
csak úgy....
arról regéljetek inkább ,hogy hol és mekkorát fog csavarni rajtatok az okos viktorotok, hogy kihúzza az anyagi szarból az országot, amit ö maga az utóbbi 12 évbe löködött bele! fogadok,hogy hamarosan lefagy a fideszes orcákról a boldog mosoly!
Aki Én
@rokker IQ 33: Az egy dolog, hogy faszszopó az anyád, de téged...?
Tiszteljen téged a qrva anyád. Nézd vissza te anyabaszó, hogy mire, miket anyázol.
Aztán gyere vissza, és folytasd ahogy szoktad.
Csak azt kapod vissza, amit adsz, te olajgőzös suttyó!
verőce21
@csak húgy...: terád nincs is szüksége senkinek, kár lenne fáradnod a szavazással...!

Szólj inkább ott az ápolóknak kötözzenek le, mert egy kötöznivaló bolond vagy!
verőce21
@csak úgy...: (12:23) Egyelőre a te arcodról fagyott le a mosoly, te országáruló Paraszt...
csak úgy....
@verőce21: téged nem fárasztanak a butuska,gyermeteg hülyeségeid,mert engem néha nagyon?! :)
csak úgy....
@verőce21: most is mosolygok rajtatok! föleg rajtad! :) mesélj még farkasom..
csak úgy....
@verőce21: ezt te, mint bunkó paraszt mondod? :) faxán lecsúsztál szellemileg..
rokker33
@Aki Én: emlékezz vissza te szerencsétlen te kezdtél el trágár kifejezéseket használni, de nem csak nekem írtál trágár hozzászólásokat, hanem másnak is és te vagy megsértődve te hisztis kurva! Édesanyám 1000 x értelmesebb mint a hozzád hasonló libsi patkányok!Ezt vésd az eszedbe te kutyabaszó anyaszomorító nyomorék !
rokker33
@Aki Én: Nem csodálkozom, hogy csak a magadfajta csürhe szól hozzád! Egy normális ember nem tudja elviselni a jelenlétedet, még akkor sem ha meg sem szólalsz !!!
Néro
Egy a HVG-ről.
"Egy leszedált ország
Tapsolgat a szarnak.
Boldogan élnek,
Amíg csak meg nem halnak."
Azóta nem jártam Kispál koncertre, amióta kihagyták a koncerten ezt a versszakot a Hang és fény végéről
Én se.
Aki Én
@rokker33: Jól figyelj, te elmebeteg, hazudozó , buta, magyar nyelvet hírből ismerő faszkalap!

Ezt írtam neked: ,,Tulajdonképpen kisebb nagyobb mértékben mindenki hunyó, mindenki felelős a háborúért, csak Putyin nem. Ő a békefenntartó hős, igaz?"

mire te ezt válaszoltad: ,,te hülye faszszopó most lett elegem a hülyeségeidből menj a büdös román cigány anyádba vissza!"

Tehát folytatom a stílusodban, hátha megérted.
A hisztis kurva anyád használt trágár kifejezést, a hisztis kurva anyádnak hazudozz.
Még ehhez is hülye vagy, látod?
Te viszont jókat beszélgetsz mind a két faszkalappal, akik minden nap anyáznak itt.
Mondom, nagyon buta ember vagy, amit most is bizonyítottál :)
Hajrá, fel ne add !
Aki Én
@Pegero: Dehogy mondom. Pont azt mondom, hogy qrvára nem a véletlen műve.
division
@csak úgy...: @Aki Én: @rokker33: Undorító amit műveltek, ki vagytok kelve emberi mivoltotokból. Mindegy itt ki nyer, a magyar akkor is hülye és agresszív marad, a másik ember ellensége.
rokker33
@division: figyelj aki normálisan válaszol nekem azzal normálisan kommunikálok, de ez a szerencsétlen senki válaszol nekem, pedig sosem voltam rá kíváncsi és mégis itt osztja a nem létező eszét!
rokker33
@Aki Én: Én ilyen vagyok ha nem tetszik húzz vissza anyádba! ;)
Eladott Ország
Eljutott ez a rendszer addig, hogy a kormányt nem lehet békés úton leváltani!
division
@Kanji: Az a normális, aki hetente más néven írogat, nem igaz? Egyébként meg akárhogyan is nézem, a legmocskosabb módon azok kommentelnek tegnap óta, akik egész életükben Fidesz ellenesek voltak.
Aki Én
@division: Azt azért láthatnád, hogy részemről egy válasz ami most itt megy.
Pont azért, mert elegem van a vérsuttyókból, akik anyázással pótolják súlyos hiányosságaikat.
division
@rokker33: Sokan azért osztják most még jobban az eszüket, mert vesztettek, vagy mert az ellenzéktől várták a nagy csodát. Ezen emberek zöme egész életében rosszul élt, és mindig kell egy bűnbak akit szidhatnak, miközben magukba sosem néznek.
Aki Én
@rokker33: De ha ilyen suttyó vagy, ne reklamálj, ha visszakapod.
Pláne ne hazudozással terelj. Anyád tanított erre is, te olajgőzös suttyó?
Én meg ilyen vagyok. Örülök, hogy végre feltűnt a fényévnyi különbség.
Na megyek, visszahúzok anyádra...
division
@Aki Én: Vége a választásnak, el kell fogadni ami történt, azzal úgysem lesz más a helyzet, hogy egymást anyázzuk.
verőce21
"Akkora győzelmet arattunk, hogy a Holdról is látszik...!
De Brüsszelből biztosan...!" :)
rokker33
@Aki Én: Én nem reklamálok hülyegyerek!Te sírsz még mindig hogy anyáztam Én nem sértődök meg nem vagyok olyan hisztis picsa mint te :)
division
@Kanji: Az a jó, hogy ennyire ráérsz. Dolgozhatnál is ahelyett, hogy névváltoztatásokkal szórakozol ki tudja hány helyen ezek szerint.
Te sem gondolsz abba bele szerintem, hogy a te hibád is az, ha valami nem megy jól.
Bástya Béla Elvtárs
@KisTehen: Még a 2 fülét is! 2 kéz + 2 láb után... Az ugye 6...
Aki Én
@rokker33: 11:46 Te idióta, azt sem tudod mit csinálsz pár órája.
Jesszus ember, te tényleg elmebeteg vagy :(
Aki Én
@division: Ennek az égvilágon semmi köze a választáshoz.
Nem bírom a buta, suttyó, szellemi képességeik hiányát anyázással pótló elmebetegeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.