A vasárnapi választásoktól függetlenül a gazdaság romokban, amit most a Fidesznek kell valahogy kezelnie. 

Hogyan fogja a Fidesz kezelni a ránk váró brutális mértékű gazdasági válságot?

Fotó: 123RF.com

És mi az, amit valahogy meg kell tennie? Ki kell igazítania a költségvetést, csúnyábban mondva megszorítást kell bevezetnie. Nagyjából így foglalható össze az, amit megkérdezett közgazdászok, gazdasági elemzők mondanak arról, milyen gazdasági helyzet várja a 2022-es országgyűlési választások győztesét. A magyar gazdaság egy sor olyan nemzetközi hatástól szenved, amitől a járvány utáni kilábalás és az abba belerobbanó orosz-ukrán háború miatt más európai országok is nehéz gazdasági helyzetben vannak. Viszont az elmúlt évek, különösen az elmúlt egy év kifejezetten a választásokra kiélezett gazdaságpolitikája miatt mindezek a hatások sokkal nagyobbat ütnek itthon, mint a határokon túl. A helyzet, ahogy egyik közgazdász forrásunk fogalmazott, reménytelen, de nem kilátástalan: bár a következő kormány előtt nagyon komoly feladatok állnak, amelyek bagatellizálása tényleg nagyon komoly gazdasági összeomlással fenyeget, abban azért van mozgástér, hogy ezeket a feladatokat hogyan hajtják végre. Bár az is igaz, hogy a nemzetközi környezetben is beállhat bármikor olyan változás, ami teljesen keresztülhúzza a következő kormány gazdaságpolitikai számításait – írja a 444.hu.

Arról, hogy potenciálisan milyen megszorítások várhatók, a 444.hu cikkében olvashatnak részletesebben. 

Forrás: 444.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ahogy eddig. Újabb hiteleket vesz fel, amit az Orbán & Co hazavisz. Ezt is és az eddigieket pedig kifizetteti velünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Már megint olyan dolgokon aggódik a lipsi banda, amihez semmi közük, vagy befolyásuk nincsen!
El lettek zavarva tegnap a politikai halálba...!
ómió
"Brutális mértékű gazdasági válság"? Legújabban ebben szokott a GDP 7,1%-kal növekedni? Akkor, a Böszme-féle 2009-es 6,5%-os visszaeséskor mi volt?
Nessy
Ez a GDP emelkedés önmagában nem egy mutató. Hiányzik az alap kérdés. Mihez képest! Egy alacsony bázis esetében jól hangzik, de kevés eredményt jelent. Arról nem beszélve, hogy mennyi a hazai, és mennyi a multi cégek résedése ebben a GDP eredményben.
Toller Béla
Most jön az a rész, amikor a fidesz naponta fogja szembepisilni magát ! És ha továbbra sincs független sajtó, akkor ezt még élvezni is fogja !
VESZ-ÉSZ
@verőce21: Okoska,az lehet,hogy nem lesz befolyás,de a rossz hiteleket azért a lipsi?banda is fizetheti,igaz-e.Mert ez nem zavarja a fejedet,azt a kongó üreset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.