A vasárnapi választásoktól függetlenül a gazdaság romokban, amit most a Fidesznek kell valahogy kezelnie. 

Hogyan fogja a Fidesz kezelni a ránk váró brutális mértékű gazdasági válságot?

Fotó: 123RF.com

És mi az, amit valahogy meg kell tennie? Ki kell igazítania a költségvetést, csúnyábban mondva megszorítást kell bevezetnie. Nagyjából így foglalható össze az, amit megkérdezett közgazdászok, gazdasági elemzők mondanak arról, milyen gazdasági helyzet várja a 2022-es országgyűlési választások győztesét. A magyar gazdaság egy sor olyan nemzetközi hatástól szenved, amitől a járvány utáni kilábalás és az abba belerobbanó orosz-ukrán háború miatt más európai országok is nehéz gazdasági helyzetben vannak. Viszont az elmúlt évek, különösen az elmúlt egy év kifejezetten a választásokra kiélezett gazdaságpolitikája miatt mindezek a hatások sokkal nagyobbat ütnek itthon, mint a határokon túl. A helyzet, ahogy egyik közgazdász forrásunk fogalmazott, reménytelen, de nem kilátástalan: bár a következő kormány előtt nagyon komoly feladatok állnak, amelyek bagatellizálása tényleg nagyon komoly gazdasági összeomlással fenyeget, abban azért van mozgástér, hogy ezeket a feladatokat hogyan hajtják végre. Bár az is igaz, hogy a nemzetközi környezetben is beállhat bármikor olyan változás, ami teljesen keresztülhúzza a következő kormány gazdaságpolitikai számításait – írja a 444.hu.

Arról, hogy potenciálisan milyen megszorítások várhatók, a 444.hu cikkében olvashatnak részletesebben. 

Forrás: 444.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ahogy eddig. Újabb hiteleket vesz fel, amit az Orbán & Co hazavisz. Ezt is és az eddigieket pedig kifizetteti velünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Megszorítással, amit úgy fognak becézni, h kiigazítás. Kedves, neeeem?
namihami
Ahogy eddig. Újabb hiteleket vesz fel, amit az Orbán & Co hazavisz. Ezt is és az eddigieket pedig kifizetteti velünk.
csak úgy....
@KisTehen: a buta paraszt adóval sokkal többet tudnának kaszírozni! :)
verőce21
@csak úgy...: (16:02) Ezért nem mered még a lábadat sem betenni már Magyarországra?
Inged gatyád a buta-adódra menne! :)
Pokróc
Szokásos módon : Gazdagoknak ad és a szegényektől elvesz :(((((
Eladott Ország
Megszopatja' azokat is akik rá szavaztak! A sors iróniája az, hogy pont azok szavaznak/szavaztak a fideszre , akik a legszegényebbek, illetve akiket a legjobban lopja meg a diktatórikus rezsim!
Gazella
Majd a népről még több adót nyúz le, ez alól még a fidesz szavazók sem kivétel.
csak úgy....
@verőce21: merni merem csak nem érzem jól magam a hozzád hasonló buta taplók között! :) na gyerekeskedj még egy kicsi,neked az nagyon megy..
Miki55
ahogy eddig..mindent ellop amit csak lehet...ennyi..az a hülye aki elhiszi hogy ez a tetü banda nyert pl..idióta...nem lehet 100 ból 99 ember mondta azt nem rájuk szavaz..akkor hogy van ez??.
faszkalapok..tetvek..de lógni fognak hamarosan ezt így büntetlenül nem lehet csinálni ez TÉNY...
Miki55
ha tehetik most váltsanak jegyet olyan országba ahol nincsen kiadatási egyezmény mert le lesznek dózerolva...az biztos gecik
jesz
@Gazella: ékes példa a 27%-os, soha meg nem szűnő fogyasztási adó..
nemsemmi2
Mindegy, hogy mit csinál Viktor. A hívek bőszen tapsolnak és meg vannak győződve, hogy Gyurcsány a hibás. Viktor nem tud olyat tenni aminek ne örülnének.
Ha a közrádió bemondaná, hog Viktor a marsra utazott udvriassági látogatásra, ezek azt is elhinnék.
Csizmás Kond
...hát biztos nem a kelekótyáktól fog tanácsot kérni.
Nessy
Majd kiderül! De azért már remélem nem fogják az "emúttnyócévre'! Különben tök mindegy. Mi fizetünk mindenért, nem ők fogják visszatenni az ellopott perselypénzt, hiába is javasolná nekik Isten!
verőce21
Már megint olyan dolgokon aggódik a lipsi banda, amihez semmi közük, vagy befolyásuk nincsen!
El lettek zavarva tegnap a politikai halálba...!
ómió
"Brutális mértékű gazdasági válság"? Legújabban ebben szokott a GDP 7,1%-kal növekedni? Akkor, a Böszme-féle 2009-es 6,5%-os visszaeséskor mi volt?
Nessy
Ez a GDP emelkedés önmagában nem egy mutató. Hiányzik az alap kérdés. Mihez képest! Egy alacsony bázis esetében jól hangzik, de kevés eredményt jelent. Arról nem beszélve, hogy mennyi a hazai, és mennyi a multi cégek résedése ebben a GDP eredményben.
Toller Béla
Most jön az a rész, amikor a fidesz naponta fogja szembepisilni magát ! És ha továbbra sincs független sajtó, akkor ezt még élvezni is fogja !
VESZ-ÉSZ
@verőce21: Okoska,az lehet,hogy nem lesz befolyás,de a rossz hiteleket azért a lipsi?banda is fizetheti,igaz-e.Mert ez nem zavarja a fejedet,azt a kongó üreset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.