„Április 3-án nem sikerült leváltanunk a magyar történelem legkorruptabb kormányát”

– írják közleményükben az ellenzéki összefogás pártjai, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd. Az ellenzéki pártok közösen egyeztettek és értékelték a választási eredményt, amely szerintük „lesújtó Magyarország jövőjének szempontjából”.

Ellenzék: "Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő.”

Ellenzéki eredményváró a városligeti műjégen. 
Fotó: FERENC ISZA / AFP

A pártok közleményükben kitérnek arra is, hogy az eredmény ellenére sokaknak hálásak lehetnek, így a szavazóknak a bizalomért, az aktivistáknak, a szavazatszámlálóknak is.

„A választásokat követően kötelességünk levonni a tanulságokat is. Mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölő szervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégeznünk”

– folytatták közleményükben, melyben azt írták, hogy a hatpárti ellenzék tagjai már a választás másnapján összeültek, hogy kiértékeljék az eredményeket, illetve „felvázolják az előttünk álló időszak főbb feladatait és hat párt további együttműködésének kereteit”. Hozzátették: „Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő.”

Forrás: Telex.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Orszagos lefedettsegu mediat kell szerezniuk eloszor is. Minimum egy teve, egy radio es egy napilap. E nelkul nem fog menni 4 ev mulva sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@drrotf: A fejtegetésed elejével egyet értek. Amikor "össze álltak" várható volt a jobbik szavazóinak jobb meggyőzése, radikálisabb Jakab kiállással. Talán nem szívesen vállalták a céltábla szerepét.Ilyen volt az LMP aki igen langyos politikával állt elő, de most hevesen vagdalkoznak. Lehet a szerepvállalásokat bírálni, de a média lejárató hazudozását tartom elsősorban a vereség okának, ugyanis ez szigetelte el vidékieket a városiaktól.Annak idején még lázárék gombázni küldték a szegényeket, ma felháborodtak az emlegetéséért is. Én láttam amikor kidobta olvasatlanul a szórólapot az ismerősöm. Megkérdeztem miért teszi. Á nincs benne semmi azt sem tudja hány gyereke van, meg összevissza beszél...
Itt a tragédia okozóját kell látni a közmédia hazudozását és a kormány nemzetpusztító szándékait.
Putyin is megveti orbánt, mert elárulja a nemzetét de ki is használja. Üresem hagyta védtelenül az ország felét, de már ellensége Ukrajna, ezért kérdés indít e "különleges akciókat" cáfolva amit másra akart terelni. Akarja-e, hogy neki is több füle legyen mint tankja, akár az ő putyinkájának. Szerencsére egy gyáva szarházi, teli fosott bocskorral csak bujkál már saját maga elől is.
drrotf
@KisTehen: Hol okoltam én a médiát az összefogás vereségéért?Csak annyit írtam, hogy ha nem áll a rendelkezésre annyi kommunikációs eszköz mint az ellenfélnek, akkor az embereket meg kell győzni és nem az utolsó három ,négy hónapban.Azt nem írtam igaz hogy személyes találkozásokkal kell kiküszöbölni a FIDESZ óriási média és pénzbeli támogatását.Biztos olvastad hogy a FIDESZ-nek a médiában és pénzben is az ellenzékhez viszonyítva óriási a fölénye volt nem számolva azt,hogy ehhez még a kormány is besegített!Ennek ellenére azt mondom, hogy ez tudott dolog volt , ilyen feltételekkel kellett megküzdeni az ellenzéki összefogásnak.Nehéz meggyőzni az olyan embereket akik az információt csak egy médiából szerzik, s most mint láthattuk az ilyen fölényt szinte lehetetlen kiküszöbölni!
Lepényleső
Nem lesz hasonló helyzet,- annak aki kettőt észre eddig sem vett,
- csak azért,mert most még hozzátoldott egyet?
ómió
Mindent megtesztek, hogy ezt a "legkorruptabbat" a "Zorbánra" hazudjátok? Még mindig? Nem baj, hogy most is azért buktáztatok, mert már 12 éve nem hiszi el a normális választó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.