„Április 3-án nem sikerült leváltanunk a magyar történelem legkorruptabb kormányát”

– írják közleményükben az ellenzéki összefogás pártjai, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd. Az ellenzéki pártok közösen egyeztettek és értékelték a választási eredményt, amely szerintük „lesújtó Magyarország jövőjének szempontjából”.

Ellenzék: "Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő.”

Ellenzéki eredményváró a városligeti műjégen. 
Fotó: FERENC ISZA / AFP

A pártok közleményükben kitérnek arra is, hogy az eredmény ellenére sokaknak hálásak lehetnek, így a szavazóknak a bizalomért, az aktivistáknak, a szavazatszámlálóknak is.

„A választásokat követően kötelességünk levonni a tanulságokat is. Mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölő szervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégeznünk”

– folytatták közleményükben, melyben azt írták, hogy a hatpárti ellenzék tagjai már a választás másnapján összeültek, hogy kiértékeljék az eredményeket, illetve „felvázolják az előttünk álló időszak főbb feladatait és hat párt további együttműködésének kereteit”. Hozzátették: „Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő.”

Forrás: Telex.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Orszagos lefedettsegu mediat kell szerezniuk eloszor is. Minimum egy teve, egy radio es egy napilap. E nelkul nem fog menni 4 ev mulva sem.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Orszagos lefedettsegu mediat kell szerezniuk eloszor is. Minimum egy teve, egy radio es egy napilap. E nelkul nem fog menni 4 ev mulva sem.
Csizmás Kond
...csak nem akarnak megszökni ,...vagy ne adj isten ukrajnába menni önkéntes halottnak ?
KisTehen
matek feladvány

DK + Jobbik + LMP + Momentum + MSZP + Párbeszéd - Márki Zay = ?
KisTehen
"kötelességünk levonni a tanulságokat"

mindenki lemond?
Pegero
@KisTehen: DK + Jobbik + LMP + Momentum + MSZP + Párbeszéd - Márki Zay = 0
Ekúrták! Nem kicsit, NAGYON!
rokker33
@Yoda69: és mit fognak műsorra tenni?? Frakk a macskák réme??Micimackó?? Programjuk nincs sokat nem tettek eddig sem Magyarország érdekében,mit sugározzanak??Ennyi vége nincs tovább!Ezt is elszúrták,mint minden mást!
jesz
mindent meg fog tenni az ellenzék? ugyan mit? A fidesznek akkora arca lesz, hogy simán az ellenzékkel mossák fel a padlót..mert ahol ott van gréczi, meg kálmán, ott nem fog történni semmi...mert abból baj nem lehet.
Aki Én
@rokker33: Először is van programjuk, még ha te nem is tudsz róla.
Szemben a fidessszel, akinek ,,folytatjuk".
Másodszor pedig a korrupciókat, hazugságokat, megtévesztéseket kellene non stop sugározni, hogy az is eljusson a választókig, ne csak a hazug, megtévesztő, bolsevik típusú propaganda.
Aki Én
Eddig kellett volna, most már gyakorlatilag mindegy.
ELLENZÉK cserét, de azonnal!!!
Sámannus
@Aki Én: Azért ne kapkodjuk el a dolgot, mert ez nem játék. Az elmúlt két évben többen haltak meg nálunk, min bárhol a világban. Ezt nem lehet az ellenzéknek felróni. A hibák eltussolása a fidesz megmondóinál kezdődik, de az is hiba ha az ellenzéket hibáztatjuk mindenben. Az egyik ilyen az, hogy nem ismerik fel, hogy orbán orosz taktikát alkalmaz és úgy veri szét az országot, mint ha az egész házát akarná elköltöztetni.
Lám csak a gyerekeit máris kiköltözteti a halálzónából.
A folytonos hazudozás és bűnelkövetők figyelmen kívül hagyása is ilyen hiba. A legfőbb ügyész is közéjük tartozik.
Sokk kisebb hiba is okot adhatna a fidesz kizárására a választási rendszerből. Ehhez megfelelő vád kialakítására lenne szükség az állami vagy a nemzetközi bíróságok előtt.
Ez a választás azért volt elsősorban elvesztve, mert szét lett hazudva, nem csak elcsalva. Nem lehet az ellenzéket okolni ezért a vereségért.
Mondom a győztesnek inkább szégyenkezésre van oka a módszerei miatt. Sokkal inkább kizárta magát a magyar társadalomból és a nemzetközi közéletből.Becsapta a 2010-s választóit, és mindenben szembe megy korábbi véleményével.A velejéig romlott pártnak a latrinán a helye, nem a választólistán.
Pegero
@Aki Én: Kezdesz józanodni? Ideje lenne már talpra állnod!
www.gyaloglo.hu/users/08/01/a2/813222.jpg
Nessy
@rokker33: Miért a királyi média mit sugároz? Propaganda, nem baj, ha fele sem igaz, kormányzati reklámok, Bayer féle Sajtóklub, Németh Sándor igehirdetése, régi filmek, konzerv műsorok. Ráadásul közpénz milliárdokért! Az ellenzéki adóból a pénz jöhet, ellenzéki politikus négy évente 5 perc. Az újságok ugyanazokat az MTI híreket, fotókat, publicisztikákat mindegyik.
Aki Én
@Pegero: Ezek közül már jó pár megszűnt, de olyan is van köztük, amelyik totál kormánypárti propagandát nyom.
Vidéken abszolút leuralja a médiát a fidesz, úgy 80 %-ban.
A fideszes média-alapítványhoz 480 médiafelület tartozik.
És ez nem az összes fideszes média.
Aki Én
@Sámannus: Ezeket mind tudom. De ha lenne egy komoly ellenzékünk, nem itt tartanánk.
Azért első az ellenzék csere, mert ezekkel nem lehet a hazaárulókat leváltani.
Márpedig ellenzék nélkül nem lehet.
Ez mostanra elég egyértelműen kiderült.
Dr. Proktor
Akiknek vissza kellene vonulniuk az ellenzékből, azoknak ez sajnos eszükbe sem jut, így marad minden a régiben és mindig találnak majd valakit akivel elvitetik a balhét...
Pegero
Ne szomorkodjatok! Lehet, hogy már nem is éltek, amikor Orbán még mindig kormányozni fog!
drrotf
Több oka is van annak hogy az ellenzék nem nyerte meg a választást és amit nem szabadna figyelmen kívül hagynia.Az egyik okot én abban látom, hogy az ellenzék nem összefogott hanem csak összeállt, és ez jól látszott a választás végén Gyurcsány és Jakab megszólalásaiból.Aki összefog a másikkal az nem csak a győzelemben osztozkodik, hanem a vereség esetén is ott áll a csapata mögött, nem szégyell kiállni, mert az elért eredményt közösen érték el, az eredménytelenséget is!Annak a momentumosnak volt igaza aki azt mondta hogy magunkba kell nézni és keresni az okokat, nem csak mást kell hibáztatni, például a választási rendszert,vagy a fideszes módszereket és azt hogy a az a pálya ahol az ellenzéknek a kampányok során versenyezni kell ők egy meredeken lejtős pályán versenyeznek, és a pálya nem feléjük lejt, de erre nem hivatkoznék mert ez a verseny előtt is ismert volt, és így indultak el versenyezni.Az nagyon okos és jó meglátása volt az lmpés Schmidt fiúnak, aki azt mondta, hogy nem az elit meggyőzésén kell fáradozni az ellenzéki pártoknak hanem a szegényebb nép rétegek között kell ismereteket terjeszteni,őket kell meggyőzni, mert a FIDESZ sorra ott nyeri meg a választásokat, bár most a városokban is ők nyertek.Megélhetési problémák bemutatásával, javaslatok elkészítésével és ismertetésével kellene többet kampányolni, s erre a közel jövőben szerintem sok lehetőség lesz, mert most fogjuk meginni az osztogatások fekete levesét.Fel kellene ismerni az összefogás vezetőinek az olyan nagy kérdések mint a háború és béke óriási meghatározó szerepét, és azonnal arra az oldalra állni amit a magyarok nagy többsége támogat.Tudom hogy Márki Zay soha nem akarta háborúba küldeni a magyar katonákat és főleg gyerekeket, de ez mégsem jött át úgy hogy a választók is elhiggyék neki ezt.A másik hibát én ott látom, hogy aki nyerni akar és nem áll rendelkezésére annyi kommunikációs eszköz mint az ellenfelének, annak nem az utolsó három -négy hónapban kell az emberek meggyőzésén fáradozni, hanem a...
jancsipapa
„Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő.”-- Ugyanazok,ugyanúgy...
Sámannus
@Aki Én: Te ezek szerint nem láttad az ellenzéket harcolni a hazugságok ellen? Hol élsz te?
A parlamentarizmus lényege, hogy a hibákat feltárva tárgyalunk valamiről. Talán te mást láttál?
Nem mehetsz oda csak azokkal akik listán vannak. Az életnek van kialakult rendje.
Te nem arról beszélsz ami okozója a kialakult helyzetnek.Te nem látod, hogy rogán bújkál a pohos sámlin áll az orvosokat és a tanárokat kicsinálják és akkor ki akarod szórni az ellenzéket? Másra? a kukkolós gatyára, vagy a tévelygő mihazánkra, vagy szanyira A palettán csak te láthatsz jobbat, ki az? Ha nem tudsz jobbat, megnyugtatlak nem is találsz, mert a demegógék mindenkit is kicsinálnak. Csak addig látod őket jónak amíg kiállnak, mert megtámadják őket és a társadalom nem áll melléjük, harcolni az igazságért. Mi ,imdig félre állunk és hazamegünk. Az ukránok nem hallgatnak a nagyvilágra sem, leszarják még a putyin faszát is nem leszopják.
Sámannus
@drrotf: A fejtegetésed elejével egyet értek. Amikor "össze álltak" várható volt a jobbik szavazóinak jobb meggyőzése, radikálisabb Jakab kiállással. Talán nem szívesen vállalták a céltábla szerepét.Ilyen volt az LMP aki igen langyos politikával állt elő, de most hevesen vagdalkoznak. Lehet a szerepvállalásokat bírálni, de a média lejárató hazudozását tartom elsősorban a vereség okának, ugyanis ez szigetelte el vidékieket a városiaktól.Annak idején még lázárék gombázni küldték a szegényeket, ma felháborodtak az emlegetéséért is. Én láttam amikor kidobta olvasatlanul a szórólapot az ismerősöm. Megkérdeztem miért teszi. Á nincs benne semmi azt sem tudja hány gyereke van, meg összevissza beszél...
Itt a tragédia okozóját kell látni a közmédia hazudozását és a kormány nemzetpusztító szándékait.
Putyin is megveti orbánt, mert elárulja a nemzetét de ki is használja. Üresem hagyta védtelenül az ország felét, de már ellensége Ukrajna, ezért kérdés indít e "különleges akciókat" cáfolva amit másra akart terelni. Akarja-e, hogy neki is több füle legyen mint tankja, akár az ő putyinkájának. Szerencsére egy gyáva szarházi, teli fosott bocskorral csak bujkál már saját maga elől is.
KisTehen
@drrotf: - az ellenzék rendszeresen nyer budapesten, mindenféle fideszes hókuszpókusz ellenére
- az ellenzék elvesztette Pest megyét, Pest megyére pedig nem lehet ráfogni, hogy írástudatlanok élnének ott, vagy krumpliért szavaznának, se az nem állítható, hogy nem érne el odáig az ellenzék szava
KisTehen
@drrotf: budapest és pest megye példája jól mutatja, hogy faszság a fisesz médiáját okolni
drrotf
@KisTehen: Hol okoltam én a médiát az összefogás vereségéért?Csak annyit írtam, hogy ha nem áll a rendelkezésre annyi kommunikációs eszköz mint az ellenfélnek, akkor az embereket meg kell győzni és nem az utolsó három ,négy hónapban.Azt nem írtam igaz hogy személyes találkozásokkal kell kiküszöbölni a FIDESZ óriási média és pénzbeli támogatását.Biztos olvastad hogy a FIDESZ-nek a médiában és pénzben is az ellenzékhez viszonyítva óriási a fölénye volt nem számolva azt,hogy ehhez még a kormány is besegített!Ennek ellenére azt mondom, hogy ez tudott dolog volt , ilyen feltételekkel kellett megküzdeni az ellenzéki összefogásnak.Nehéz meggyőzni az olyan embereket akik az információt csak egy médiából szerzik, s most mint láthattuk az ilyen fölényt szinte lehetetlen kiküszöbölni!
Lepényleső
Nem lesz hasonló helyzet,- annak aki kettőt észre eddig sem vett,
- csak azért,mert most még hozzátoldott egyet?
ómió
Mindent megtesztek, hogy ezt a "legkorruptabbat" a "Zorbánra" hazudjátok? Még mindig? Nem baj, hogy most is azért buktáztatok, mert már 12 éve nem hiszi el a normális választó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Halálos baleset történt Békésben
Itthon - 2022. September 27., 07:54
Halálos baleset történt Békésben
Magyar-olasz: változott a kezdőcsapat
Sport - 2022. September 26., 19:56
Magyar-olasz: változott a kezdőcsapat