Szijjártó szerdán a Facebook-oldalán jelentette be a hírt – vette észre az MTI.

Bekérették Ukrajna budapesti nagykövetét a Külügyminisztériumba – „Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését”Szijjártó Péter/Facebook

A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzésében rögzítette:

mi a kezdetektől fogva világosan beszélünk a szomszédban zajló háború kapcsán: a katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, az életükért futó menekültek százezreit beengedjük, hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében pedig több száz tonna élelmiszert és egyéb adományt szállítunk.

Ugyanakkor leszögezte: számukra mindennél fontosabb Magyarország és a magyar emberek biztonsága.

Ez nem a mi háborúnk, ezért abból ki akarunk és ki is fogunk maradni

– írta a kampányszövegre emlékeztető monológjában. Hozzátette, hogy a kormány nem hajlandó kockára tenni a magyar emberek békéjét és biztonságát, „ezért nem szállítunk fegyvereket és nem szavazzuk meg az energiaszankciókat”.

A magyar diplomácia vezetője szerint mindezekről a kérdésekről a magyar emberek vasárnap világos véleményt mondtak és világos döntést hoztak. 

Értjük, hogy az ukránoknak más lett volna az érdekük, nem is vitatkozunk velük: nekik az ukrán, nekünk pedig a magyar emberek érdeke az első

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki szerint „egy dolgot viszont nem tudunk szó nélkül hagyni: a magyar emberek demokratikus döntésének minősítgetését senki nem engedheti meg magának!”

Mint leszögezte, „a totalitárius rendszerek kialakításáról, a háborúban való cinkosságról és a magyar emberek akaratának sajnálatosságáról szóló nyilatkozatok elfogadhatatlanok”.

„Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát”

– közölte, azt is kiemelve, hogy „mindezek világossá és érthetővé tétele érdekében ma reggelre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Ukrajna budapesti nagykövetét”.

Forrás: MTI

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
a qrva anyátokat! Te rohadék ruszki bérenc.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
a qrva anyátokat! Te rohadék ruszki bérenc.
nezelodo
Petya, nyugtass meg, azért hadat nem üzenünk nekik, ugye, legalábbis egyenlőre, ezért a felségsértésért!?
kereső
Miért hagyta orbán "védtelenül", NATO csapatok nélkül az ország Dunától keletre eső részét???
Csizmás Kond
Helyesen tette, aki háborúzik az ne a mások baszogatásával legyen elfoglalva hanem a saját háborújával.
Katalina62
Nekünk sem kéne sértegetni Ukrajnát, tekintve, hogy ott magyarok is élnek! Nem állunk ki Ukrajna mellett, valahol érthető, de erkölcsileg vitatható! Mint ahogy az is, hogy most sunyin az oroszok mellett állunk! Valóban az ukránok nem bántak, bánnak jól az ott élő magyarokkal, de ebben, azért talán mi is hunyók vagyunk!
polgarb
Egyre biztosabb!-Ebből már nem lesz ingyen pénz petya!!
Pági
@Csizmás Kond: meg beszélje rá a főnökét, hogy adja meg magát ,Ukrajna ne is legyen, így közvetlen határunk lenne a barival!
Nyírfa
Igen, ezt kell tennie egy honvédő háborút folytató szomszéd állam nagykövetével, ha az kritikát gyakorol a kormány felé: berendelni, helyre tenni, tiszteletet követelni, amúgy meg dögöljenek meg, nem a mi dolgunk.
Meddig kell hallgatnunk a magyaremberekérdeke dumát, és meddig tűrjük, hogy a magyar emberek demokratikus döntéseként adják el ezt a választási eredményt?
kereső
@Nyírfa: Az idők végezetéig.Orbán 2019-ben tusványoson megmondta- 30 évre tervez. Most még csak az alapok lerakásánál ttart.
Elolvastam Magyar György nyilatkozatát. Elkeseritő. Demokráciáról beszél- mindent elmond a NER-ről, csak a lényeget nem. Hogy ez egy fasiszta berendezkedésű diktatúra(szeretik nagyon az autokrácia szót, de MGY még ezt is kerüli, mint macska a forró kását), és a következő lépése orbánnak- csak, csendben-csak halkan, hogy senki meg ne hallja- az ellenzék megsemmisitése. A béka főzés receptjével, ahogyan eddig is tette. Nem volt véletlen a gyurcsány plakát- "veszélyesek"!!
Gauntlet
a maygar nép sajnos nem tudta mit akar. bedőlt a propagandának, az építést összekeverte a fejlődéssel.
Nyírfa
@kereső: Még nem olvastam a cikket, de ez lesz a következő. Magyar Györgyöt eddig mérvadó közéleti személyiségnek tartottam.
Dr. Proktor
Majd felszólítja a nagykövet asszonyt, hogy hagyják abba a civil lakosság lemészárlását!
sveikukac
Bravó! Mióta egyenlő az EGÉSZ magyar nép, azzal a félrevezetett, gondolkodni képtelen, rövidlátó cirka kétmillió szavazóval, akik azt sem képesek felfogni, hogy a "rezsicsökkentésnek" ára van, csak azt máshol szedik be?! A világon semmi sincsen ingyen, de ez hamarosan a napnál világosabban kiderül. Akkor majd lehet fejeket vakarni...
Dr. Proktor
@sveikukac: Ne várj gondolkodást azoktól, akiknek egy elhangzó mondat második szavánál már megfájdul a fejük a szövegértéstől...
Csizmás Kond
@Pági: Ma már minden olvasni tudó ember megérthette, hogy az orosz nem elfoglalni akarta ukrajnát csak lehetetlené tenni, hogy nem tudja beköltöztetni a natot a kertje tövébe ...persze ez sokaknak nagyon nagy gondot jelent...látom neked is.
kereső
@Csizmás Kond: Azután meg mi jövünk, meg a lengyelek, a balti államok- mert mi, ha Ukrajna elesik, akkor közvetlenül, de a lengyelek, a balti államok mind-mind nato tagállam, és közvetlen szomszédja az oroszoknak. Jó kifogás sohasem volt rossz, és csak a hülye szopja be az álságos "puffer" állam dumát.
kereső
@Dr. Proktor: Orbanisztán egyik lényege!: ne gondolkodj, majd mi megtesszük helyetted.
csak úgy....
@Csizmás Kond: nálad ott a probléma,hogy csak olvasni tudsz!
Csizmás Kond
@kereső: az ilyen együgyüségekkel szerintem nem kéne kérkedni...beetették veletek hogy most mi következünk és ti fogalom hiányába folytassátok. Miért kéne mi következzünk,? és ha már következne valak8i az miért nem Moldávia lenne, majd Románia stb..és ha már az orosznak világhatalo kell miért nem a közvetlen szomszédját az amerikát veri szét és akkor már velünk nem is kéne foglalkozzon...de nektek nyóc---mert azt mondták mi következünk...
fergeteg
Befejezhetnétek már az orbánfóbiát.
Ti ugyanúgy beszartok a szankcióba mint mi jobboldaliak.
Oroszország Magyarországra soha nem jönne.
Ha így vélekedtek a hírvivő hazaáruló ep. képviselőitekkel együtt akkor 3 hónap múlva leállnak a magyar kenyérgyárak is.
nezelodo
@Katalina62: Gondolod, hogy ha most beléjük kötünk néhány jó pontért Putyinnál, azzal kedvesebbek lesznek a Kárpát-aljai magyarokhoz? Lehet, hogy ez a bekéretés csak hiánypótlás, amiért Orbán elfelejtette "új fiúnak" nevezni az ukrán elnököt, mint ahogy megválasztása után Macronnal tette?! Igaz a francia utána levegőnek nézte a mi kis illemtan professzorunkat!
fergeteg
Oroszországnak nincsenek hódítási tervei.
Viszont nálunk 2-3 hónap múlva leáll a termelés. 1500 ft lesz a benzín.
kereső
@Csizmás Kond: Mondták már ezt nekem, hogy "ballib" marhaság, hogy az oroszok megtámadják Ukrajnát.
Virág Árpád
Ukrán diplomata bárhol a világon veszélyesebb, mint bárki! Mégis az oroszt tessékelik ki a németek meg a franciák!
Nessy
Drága külügyérünk megint elemében van. Bekéret, beszól, repked. Egyébként ma az oroszok nem a spájzban vannak, hanem a fővárosban! Tömeggyilkosságok idején is a kémbank működése zavartalan. Putyin védelme magyar vétóval biztosított.
Csizmás Kond
@kereső: szerinted mit kellett volna tegyenek ?...én utolsó pillanatig hittem az ukrán vezetés józanságában hogy kihátrák az amerikai biztatás mellől és semlegesíti magát de csalódtam mert a bohóc az nem békét akart hanem káoszt és nem azzal akar békében élni aki mellett van hanem a világ másikfelén lévővel, nem azzal akar kereskedni akivel idáig is tette hanem szintén azzal aki bíztatja hogy ölesd a népet mert majd mi újjáépítünk mindent... amikor bebizonyosodott hogy minden nagyszájú biztatója kihátrált mögüle és egyedül maradt a szarban akkor sem volt képes újragondolni a dolgokat hanem tovább ölette a népét, még a gyerekeknek is fegyvert adott...ilyen egy jó vezető? így kell viselkedjen egy államelnök? na de ha neked ez tetszik hát te higgy ezeknek. és hódolj nekik...
szép új világ
A Külügy tájékoztatója: - Eltekintünk az ukrán nagykövet bekéretésétől ha vesznek tőlünk 10 ezer lélegeztetésre alkalmatlan lélegeztetőgépet amit védelmi eszközként adnánk, elvégre ezekből kiváló barikádot lehet belőle építeni.
Dr. Proktor
@Csizmás Kond: Ne felejtsd el, hogy Ukrajnát nem fogják megtámadni az oroszok, by Szijjártó...
Nos, kinek volt igaza? A hülye ballipsiknek vagy az überokos fideszes kakadunak?
kereső
@Nessy: És német(na nem közvetlenül), hanem csak egy kis befolyásolással. Erről regélnek a gerlicék."Magyarország sértegetése"- orbán egíy bosszúálló . Meg fogja találni a módját, hogy betartson az ukránoknak, Zelenszkijnek , amiért név szerint szólt róla az ET előtt., kritizálva amit tesz. Orbán már elkezdte a választás éjszakáján.
"Összeomlás ez, de az éjszaka egyik mélypontja az volt, amikor Orbán ellenfélnek nevezte az ukrán elnököt. Azt az embert, akinek hazáját halomra lövik az oroszok. Kórházakat, utcán álló civileket bombáznak szét, gyermekek hullái a tereken. Milliók menekülnek hátrahagyva mindenüket. Zelenszkij segítséget kér, védeni próbálja az európai békét és életet.
És Orbán szavait röhögés fogadja.
Ez mélypont.
Ez az a pillanat, amikor nincs tovább.
A virágok szirmai osszecsukódnak, az amúgy is pusztító éjszakában elsírod magad, hogy mivé lett a hazád.
A pillanat, amikor tudod, minden egész eltörött. Amikor magadra zárod az ajtót."
kereső
Fénykép Ukrajnából- halott ember. Félig rádőlve a kerékpárja. Melletük egy kutya, figyelő szemekkel. És akkor ez a qrvapecér orosz bérenc , hazaáruló Magyarország mögé bújik???
justhpeter
@fergeteg: Biztosan igazad van abban amit leírtál, he nem, akkor sem érdekes
Mi az amit "mi" nem csinálunk:
- nem alázunk meg senkit pusztán azért mert intelligensebb, értelmesebb mint mi
- nem nyaljuk annak a seggét, aki fegyveresen megtámad egy országot
- nem a példaképünk egy háborús bűnös tömeggyilkos
Korábban elítéltük Hitlert, most ezt nem tesszük Putyinnal ugyanazért, hanem szaros szájszéllel hőbörgünk a nagykövet asszonnyal, aki magasan fölöttünk áll.
magyar1
Már itt volt az ideje a hálátlan ukrán vezetők addig maradjanak kussban amíg segítünk nekik a menekültjeiket etetjük,itatjuk,szállásoljuk pedig nekünk is van elég hajléktalanunk.
A vezetők kavarták a szart azoknak kellene szenvedniük.
Eladott Ország
Magyarország nem azonos a bűnöző román cigány (többgernerációs migráns) és politikai prostituált bandájával! Titeket nem sértegetni kéne, hanem elzavarni a picsába, mert mindenki hühye csak a futsalos papagáj seggfej a helikopter! Szégyen lesz magyarnak lenni a világban KURVA ANYÁTOKBA!
Nyírfa
@szép új világ: 09.29

Nagy ötlet! :))))
Nyírfa
@Dr. Proktor: 09.51

Hűha, ezt nem fogja érteni! Hogy mit kapsz ezért! :)))
Nessy
@kereső: Feltételezem, hogy a röhögő ruszki barátok nem "élvezték" sem 45-ben, sem 56-ban a ruszkik békés felszabadítását, bejövetelét! Nekem sikerült! Miután csak filmen látott háborút legtöbbjük, fogalmuk sincs min röhögtek, és minek tapsolnak!
Gazella
Ennek a kakadunak valamilyen csavar elakadt a sekély agyában... mindig ismételgetni... Az egész világon kiutálták a magyarokat a kurvány miatt..
orsos vendel
szopo peti !! keresd be az orosz nagykövetet !!! csak nem be vagy sz..va ???
kereső
@Nessy: És talán egyiknek sem volt rokona, hozzátartozója, ismerőse, aki megjárta volna az oroszok "üdülőfaluit" , a gulágokat. Az én Apám, szinte még gyermekként-igen.
Csizmás Kond
@Dr. Proktor: ...Ukrajna is úgy jár mint ti a választással. Akkora pofával hangoztattátok a győzelmeteket hogy a holdon is látható volt...most meg azt akarjátok bizonyítani hogy be okosok vagytok...
csak úgy....
pitiáner pötyi úgy viselkedik, mint ha minimum a 3. birodalom külügyminisztere lenne..., persze a fidesz atyafiak vevök a bunkó arroganciára,hiszen azt tekintik politikának,közben az csak tikszar és nem politika..
Pági
@Kanji: ó, az elvész a feledés homályában!
lampa laz
Ennek a hülyének még nem szóltak, h megnyerték a választást? Nem kell már a propaganda szöveg majom.
Cucika
Véget ért nagy empátia Ukrajna irányába? Vége a választásnak?
magyar1
@Kanji: Addig ameddig ez így van addig nem fagysz meg ha itt élsz Mo-on.
libellle
Na kérem, itt az uj ellenseg. sorosbrüsselukraina
Béla333
A kakadu bekérette az Ukrán nagykövetet és szolidaritása jeleként átadta neki a Lavrovtól kapott kitüntetését!
Ja? Nem...
kereső
@libellle: Ukrajna(azaz Zelenszkij elnök) ellenfél, akivel a választás során orbánnak meg kellett harcolnia!!!. Orbán szóhasználatában, újbeszéül az "ellenfél=ellenség".Ezért aztán jó lesz igy "gondolni" orbán békekezdeményezésére. Elsajátithatnátok ti is ezt az orbáni "újbeszél" nyelvet, hogy mi mit jelent nála- mert amig ez nem megy , addig védtelenek vagytok Ti is vele szemben.
Lepényleső
Eddig még az országot nem sértegették,akinek üzentek azt pedig meg is nevezték?
Állítólag oly sokan vannak,és mégsincsenek közöttük olyanok akik ezt észre is vették?
kereső
Azt gondolná az ember, -ha egy normális , demokratikus országban élne, - hogy a magyar külügyminiszter részvétét, és együttérzéését fejezi ki a magyar kormány nevében az ukrajnai néppel, az oroszok által elkövetett civilek elleni gyilkosságokért, a megölt gyermekekért, a meggyalázott/megerőszakolt nőkért- akik közül a legfiatalabb egy 14 éves kislányvolt. De nem Ez, az érzéketlen , aljadék kormány , amely olyan nagy hangsúlyt helyez szóban!!! a gyermekek védelmére, oly sokszor hivatkozik keresztényi mivoltára- az NEM!. Hanem azért, mert kritizálni merték orbánt. Hányok!
Nyírfa
@kereső: Hogyan, mivé nevelik vajon a gyermekeiket. Hasonszőrűek lesznek, nem esnek messze a szülők fájától, vagy kileli őket a hideg, ha már képesek saját véleményalkotásra?
Egyfolytában azt szajkózzák, hogy nem engedik a gyermekeinket a háborúba, de egyetlen ember sem vágja a szemükbe, hogy ennek a háborúnak nemcsak tudtak az előkészítéséről, hanem politikailag részt is vettek benne.
Amikor őket nézem, a nürnbergi pert látom. Nem látok különbséget köztük és a nácik között. Pusztán a körülmények mások - egyelőre. Olvastad, hogy Le Pen akár meg is verheti Macront? Nem is folytatom.
kereső
@Nyírfa: Macron és Le Pen között most 10 % a különbség, Macron javára. 2017-ben is ilyen volt, azután a második fordulóban a franciák összezártak le pen ellen, és 77,%-os részvétel mellett Macron KO-t vitt be. A franciák nem szeretik a fasisztákat- és az orosz bérenceket sem. Macron kicsit későn kezdett kampányolni, de a higgadtsága, megfontoltsága, normalitása nem utolsó szempont.
Nyírfa
@kereső: Kisebb különbséget olvastam, de az első fordulós 10 %-nyi előny megnyugtatóbb.
Én teljesen kiakadtam azon, hogy hogyan tehetett szert ekkora támogatásra Le Pen , és a cikk, amit olvastam, elég borúlátóan latolgatta az esélyeket.
Macron hol nagyon szimpatikus, hol kicsit úgy érzem, hogy hajaz Merkelre, és elkezdek aggódni. Maga a nép a szívem csücske, a szabadságszeretetük és -értésük magával ragad.
Nessy
@Nyírfa: Jobb helyeken van második forduló, és valós döntések! Nem levélszavazat, kamupártok stb.
bence
Nem Magyarországot sértegetik "kakadú " ! Hanem benneteket , a ti hitvány , elme roggyant politikátokat ! Csak addig örüljetek amíg szóvá teszik és nem levadásznak benneteket !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.