A 2022-es országgyűlési választás is a Fidesz–KDNP kétharmados győzelmét hozta, a hatpárti összefogás veresége után a Demokratikus Koalíciónak lesz a legnagyobb frakciója az ellenzéki oldalon, őket a Momentum követi.

Gyurcsányéké lesz a legerősebb frakció a parlamentben az ellenzéki oldalon

Fotó: Facebook

A hatpárti ellenzéki összefogás a közös egyéni képviselőjelöltekről az előválasztás segítségével döntött, míg a közös lista hosszú alkudozás végén született meg. A 106 egyéni választókerületből jelen állás szerint 18 helyen tudott nyerni az ellenzék, a listán 38 befutó pozíciójuk lett.

A hat párt közül a DK rendelkezik a legtöbb mandátummal:

Demokratikus Koalíció: 16 mandátum

Momentum: 11 mandátum

MSZP: 9 mandátum

Jobbik: 9 mandátum

Párbeszéd: 7 mandátum

LMP: 4 mandátum

Címlapkép: Facebook

Forrás: Index

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

BALKÁN KOBRA
Azé' a JOBBIKNAK külön gratula! 26 fő volt az elmúlt 4 évben!!! Frakció már nincs nekik! Oda az iroda, s egyéb működési költségek (4 év alatt több száz millió)! Ha önállóan indul, most a 2018-as eredményét akár megduplázhatta volna! Mindehhez mi kell? Pofa be! Kuss! Nem kritizál... Ezek szimpatikusabbak a választóiknak! Tulajdonképpen ezzel el is vett tőle sokat a MI HAZÁNK!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Egylni véleményem egyébként: ha felveszik a mandátumot, és beülnek a fasiszták parlamentjébe, akkor engem és úgy vélem még sokakat felejtsenek el véglegesen ellenzéki szavazóként, szimpatizánsként. Inkább "malmozok" otthon.
rokker33
Hahaha a seggét kirörölheti az ellenségi összefosás ezzel az eredménnyel! Míg Gyurcsány marad addig nem fogtok kormányozni !!
rokker33
Gyurcsótány mig maradsz addig a Fidesznek biztosan meglesz a 2/3!!
Yoda69
Nem kellene beulni a Parlamentbe a fideSS biodiszletenek. Utacara kell vinni az ellenzeki politikat. Demokratikus koroket letrehozni mind a 106 valasztokorzetben, es mar most elkezdeni felkeszulni a 4 ev mulva esedekes (ha lesz egyaltalan) valasztasokra.
rokker33
@Yoda69: persze hogy nem lesz ilyen soha! Akkor dolgozniuk kellene és nem ülnének a parlamentbe! Ezek nem szeretnek dolgozni ezt meg kell érteni végre! Innentől kezdve 3=03.5 évig nem fogunk semmilyen komolyabb megmozdulást vagy tüntetést tapasztalni! 12 éve ezt csinálják! Gyurcsány mentes ellenzéket azonnal!!!
ómió
Hát, ahhoz képest, hogy ezt már hónapok óta tudjuk...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.