Háromhavi végkielégítésre jogosultak azok a képviselők, akik visszavonulnak vagy nem jutottak be a parlamentbe. Még a legrosszabbul keresők is 4 millió forint körüli összeggel kalkulálhatnak. De a köztársasági elnökké avanzsált Novák Katalin is megkapja korábbi havi fizetésének háromszorosát.

Több milliós végkielégítéssel távoznak a korrupciós ügyekbe keveredett képviselők is

Fotó: pixabay.com

Nem távoznak üres kézzel a parlamentből kieső vagy visszavonuló képviselők: háromhavi végkielégítés jár nekik. Választhatnak, hogy egy összegben kérik, vagy további három hónapig utalják nekik a tiszteletdíjukat. A legrosszabbul kereső képviselők – akik csak az alapdíjat kapják – is 4 millió forint körüli búcsúpénzzel kalkulálhatnak, de

vannak, akiknek körülbelül 6,5 millió forint jár.

A 24.hu számítása szerint összesen 51 képviselő nem folytatja a képviselői munkát, ennyi politikusnak kell majd végkielégítést fizetni. A legtöbben, tizenöten közülük a Fidesz-frakciót erősítették, ahol a győzelem ellenére van némi átalakulás. A választás arányaiban a legjobban a Jobbik képviselőcsoportját forgatta fel, náluk a 17 tagból 13 kimarad a most alakuló Országgyűlésből. Egyedül a KDNP frakcióját nem érintette a választás, mind a 17 kereszténydemokrata megőrizte a helyét.

Jár a búcsúpénz a vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál egykori igazságügyi miniszterhelyettesnek is, aki ezzel rövid időn belül a második végkielégítését zsebelheti be, mivel az államtitkári posztról való lemondása után is kapott 6 millió forintot még decemberben. Most 4 millió forintra számíthat. A többi korrupciós ügybe keveredő politikus sem marad végkielégítés nélkül: Simonka György fideszes képviselő, akire az ügyészség nyolc és fél év fegyházbüntetést és 850 milliós vagyonelkobzást kért, 4,5 millió forintot, a szintén fideszes Boldog István közel 6 millió forintot kaphat, csakúgy, mint az MSZP-s Tóth Csaba, akinek márciusban függesztette fel a parlament a mentelmi jogát az ügyészség kérésére, miután 280 millió forint kenőpénz elfogadásával gyanúsítják.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Nessy: Látod, van itt pénz, csak nem oda megy ahova most nagyon kellene.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
telegdilaci
@orsos vendel:Ezek szerint érdemes lopni csalni a gazembereknek,minden következmény nélkül ebben a korrupt Országban! hiszen ők nagyon jól tudták 2018-ban amikor bekerültek a Parlamentbe hogy 4-évre szól a megbízásuk nem örökre!
Nessy
@orsos vendel: Erre mondták régen : költse patikára! A fidesz meg szégyellje magát! Köztörvényes bűnözők szavazatival választ köztársasági elnökök, bár köztársaság nem létezik! Csak " kormánypárti elnöki golyóstoll"!
division
@Nessy: Látod, van itt pénz, csak nem oda megy ahova most nagyon kellene.
division
@Horizont: Plusz még Brüsszel is kitol velünk mindeközben.
kereső
@sgl: Miután az igazságügy miniszter nem tudja definiálni, hogy mi a jogállam- bármit rá lehet fogni, hogy ez az.
Nessy
@division: Sajnos nem csak most, hanem már cca 10 éve!
Nessy
@Horizont: Nem szóltak Semjénnek! Az ő feladata volt az éjféli törvényjavaslat benyújtás!
division
@Horizont: Brüsszel kicsinyes bosszút áll most, ami majd az embereken csapódik le igazából.
division
@Horizont: Az a jó, hogy te viszont mindig rendkívül tájékozott vagy:-)
Néztem most Orbán rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatóját, érdekes dolgok hangzottak el. Az emberek jelentős részén pedig le fog csapódni ez nagyon.
division
@Horizont: Igen, ez igaz, van amit kikerült. A pedagógusok béremeléséről érdekes dolgot mondott, miszerint nem akarja összekeverni a minimálbérhez igazítással, hanem a kormánynak kell belátnia, hogy emelni kellene. Ezzel most valóban arcon csapta önmagát, elvégre ki a kormány ha nem ő? A biztos az évenkénti 10% 3 évig, amibe már beleszámítja az idei kiigazítást is. Jó, én nem panaszkodom, csak tisztában vagyok azzal, mennyit kellene ma keresnie egy 20-30 éve pályán lévő pedagógusnak. Nem 400 ezret úgy, hogy ebben benne van a nyelvi és a vezetői pótlék is.
ómió
Még az "Athina Híradós" Korózs efftárs is? Pedig az ő "munkássága", bizony, "efftársilag megfizethetetlen"!
Aki Én
@division: Már bocs, de amit Brüsszeltől ,,kapunk", az csakis orbánnak köszönhető.
Bomlaszt, hazudik, lop...
Nessy
@Aki Én: Viszont ez kell a határon túli több százezer levelezőtagozatosnak, voksturistának, (ők nem viselik az ódiumát a szavazatuknak), meg itthon kb. 2.3 millió magyarnak. Kinek érdekből, kinek némi pénzért, adományért, kinek meggyőződésből.
Nessy
@division: Nem különösen érdekli a kormányt, és oligarcháit az oktatás, egészségügy, a szociális helyzet, Nekik sok minden ingyen jár a legmagasabb szinten, vagy van pénzük a magán ellátásra. A csemetéik a közoktatást hírből sem ismerik. Egyetemre is azon a haldokló nyugaton, vagy a gonosz Amerikában jár. Álságos színtársulat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.