Orbán Viktor úgy gondolja, hogy ez a legjobb hely Európában, ráadásul 16 évet volt ellenzékben, és akkor is itt maradt. A kormányfő szerint ennél csak rosszabb helyek vannak. A miniszterelnök szerint a győztesnek van felelőssége a választás után a nemzet újraegyesítésében, ezt olyan témákkal lehet, amelyek átnyúlnak a párthatárokon, a népszavazás ilyen volt, mert többen szavaztak nemmel, mint ahányan a Fideszre.

Orbán Viktor üzent azoknak, akik el akarnak menni Magyarországról

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Szerda 14 órára nemzetközi sajtótájékoztatót hirdetett meg a Karmelita kolostorba a Fidesz-KDNP kétharmados választási győzelme után Orbán Viktor Fidesz-elnök, miniszterelnök.

A New York Times kérdésére Orbán Viktor azt üzente azoknak, akik elhagynák az országot a választás eredménye miatt, hogy

annak, aki el akar menni Magyarországról, azt üzenem, hogy ez a legjobb hely Európában, innen csak rosszabb helyre lehet menni.

Orbán szerint a verseny konfliktusokkal jár, és a győztes felelőssége, hogy egyesítse a nemzetet olyan témákkal, amelyek átnyúlnak a társadalmat szétválasztó határokon, mondta még mindig a New York Timesnak. Szerinte nemzetegyesítő kérdés volt a „gender-népszavazás”, és ilyenek a családtámogatások is. Orbán szerint hiányzik a békés egyet nem értés kultúrája, amit a magyaroknak meg kellene tanulniuk.

Szerinte előbb-utóbb eljutunk oda, hogy ne legyen minden választás sorsdöntő, csak a jó lehetőségek közül kelljen választani, de lehet, hogy ehhez még nyerni kell néhány választást.

Arra a kérdésre, hogy mi az üzenete azokhoz, akik nem tekintik önt miniszterelnöknek, azt mondta

Élvezzük ki a győzelmet, okoskodni ráérünk a jövő héten is!

Orbán még egyszer üzenet az ellenzéki szavazóknak 

Churchillt idézve azt mondta:

Egyetlen győzelem sem végleges, és egyetlen vereség sem végzetes

Forrás: 444, 24.hu, Index

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@vacsi: Récsölkét kérdezted már mi a véleménye arról aki elhagyja a hazáját?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyuggerpasi
Orbánnak sem az anyja,sem az apja,de még az újonnan előjött kereszténysége sem mondta,hogy : NE LOPJ,NE KÍVÁND A MÁSÉT?
namihami
Neki a 16 év ellenzék is többet hozott a konyhára, mint a zembereknek az esetleges ""hatalom"".
Gauntlet
okoskodás lenne? nem voltál te sose minielnök, csak egy bűnszervezet keresztapja !
Don corlefelcsút !
drrotf
Ez az Orbán vagy nem lát, amit már a lengyel párt vezető is észrevett és szóvá tett, vagy be akarja csapni azokat akik el akarnak menni az országból.Azzal kérkedik hogy ez a legjobb hely a világon , és nincs ennél jobb hely sehol sem!Orbán azt gondolja, hogy az EU-ban a második legszegényebb országban a legjobb élni, és akinek ez nem jó az nem tudja hogy máshol milyen az élet.Jó hogy azt nem mondja, hogy van ennél a helynél jobb is , Bulgária, ahol a legnagyobb a szegénység az EU-ban! Az ilyen hazug kijelentések helyett inkább azon munkálkodna, hogy az országban ne éljenek annyian a szegénységi küszöb alatt.
verőce21
"Rabszolgák, rabszolgáljatok..., padlógáz, meg ne álljatok...!"
CsipkeRózsa
Rövidebben is üzenhetett volna, pá, ellenségeim.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.