Orbán Viktor úgy gondolja, hogy ez a legjobb hely Európában, ráadásul 16 évet volt ellenzékben, és akkor is itt maradt. A kormányfő szerint ennél csak rosszabb helyek vannak. A miniszterelnök szerint a győztesnek van felelőssége a választás után a nemzet újraegyesítésében, ezt olyan témákkal lehet, amelyek átnyúlnak a párthatárokon, a népszavazás ilyen volt, mert többen szavaztak nemmel, mint ahányan a Fideszre.

Orbán Viktor üzent azoknak, akik el akarnak menni Magyarországról

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Szerda 14 órára nemzetközi sajtótájékoztatót hirdetett meg a Karmelita kolostorba a Fidesz-KDNP kétharmados választási győzelme után Orbán Viktor Fidesz-elnök, miniszterelnök.

A New York Times kérdésére Orbán Viktor azt üzente azoknak, akik elhagynák az országot a választás eredménye miatt, hogy

annak, aki el akar menni Magyarországról, azt üzenem, hogy ez a legjobb hely Európában, innen csak rosszabb helyre lehet menni.

Orbán szerint a verseny konfliktusokkal jár, és a győztes felelőssége, hogy egyesítse a nemzetet olyan témákkal, amelyek átnyúlnak a társadalmat szétválasztó határokon, mondta még mindig a New York Timesnak. Szerinte nemzetegyesítő kérdés volt a „gender-népszavazás”, és ilyenek a családtámogatások is. Orbán szerint hiányzik a békés egyet nem értés kultúrája, amit a magyaroknak meg kellene tanulniuk.

Szerinte előbb-utóbb eljutunk oda, hogy ne legyen minden választás sorsdöntő, csak a jó lehetőségek közül kelljen választani, de lehet, hogy ehhez még nyerni kell néhány választást.

Arra a kérdésre, hogy mi az üzenete azokhoz, akik nem tekintik önt miniszterelnöknek, azt mondta

Élvezzük ki a győzelmet, okoskodni ráérünk a jövő héten is!

Orbán még egyszer üzenet az ellenzéki szavazóknak 

Churchillt idézve azt mondta:

Egyetlen győzelem sem végleges, és egyetlen vereség sem végzetes

Forrás: 444, 24.hu, Index

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@vacsi: Récsölkét kérdezted már mi a véleménye arról aki elhagyja a hazáját?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Galway
"annak, aki el akar menni Magyarországról, azt üzenem, hogy ez a legjobb hely Európában, innen csak rosszabb helyre lehet menni."

Há' bammeg! Ezt kell elhinni, de nagyon!
vacsi
"Szivet cseréljen az, aki hazát cserél!" (Tompa Mihály: Levél egy kibujdosott barátom után.)
"Áldjon vagy verjen sors keze;
Itt élned, halnod kell." (Vörösmarty Mihály, Szózat)

Na, ezekhez mit szól a sok magyarkodó?! Mellesleg azt, hogy Magyarország milyen lesz, mi magunk csináljuk. Közösen. És szerintem - bár bőven van hiba - nem csináljuk rosszul.
justhpeter
@Kanji: Ezek csak megélhetési nácik. Ha majd meglesz nekik a lóvé, onnantól már nem érdekli őket a náci ideológia.
polgarb
@Kanji: Most jutottak be a parlamentbe!(hi)
134.bátor
Egèsz emberi volt ..meglepett ..mondom,hogy zseniális a fickó..
orsos vendel
Ezt a karlenditest mar ismerjuk !!! NACI !!! TAKARODJ VISSZA INDIABA TE NEM NORMALIS BUNKO !!!
Macskaszem
@vacsi: Récsölkét kérdezted már mi a véleménye arról aki elhagyja a hazáját?
Macskaszem
Azt tudjuk, hogy nekik Magyarország a legjobb hely, büntetlenül milliárdos vagyonokat lopnak, urizálnak, a járványt is lopásra meg teljhatalommmal való visszaélésre használják a mai napig, pedig a járvány szinte megszünt. Most pedig a térdüket csapkodják a röhögéstől, hogy még ezek után is képesek vagyunk rájuk szavazni.
CsipkeRózsa
"és a győztes felelőssége, hogy egyesítse a nemzetet"

Nem kellett volna megosztani a nemzetet, akkor nem kellene most egyesítenie! Persze, nem is fogja egyesíteni, hiszen nem azért osztotta meg.
orsos vendel
Szarba vagy orsos !!! dolgoznod kell !!! tudom, hogy nem tudod mi ez, de majd megtudod...
Eladott Ország
@orsos vendel: A mi családunk a munkaalapú társadalom példája! Ti dolgoztok, mi pedig marha jól meggazdagodunk belőle!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274080961_486101549803471_366182948810611685_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=ONV-Ie8ZQ18AX8lZE7F&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT-zoUdMUV5QgM-_lBBUTE4OPqrz94TukkWcR9DUDBa_vA&oe=62539A1E
Orbán: „Hálával gondolok tanáraimra, akik megpróbáltak embert faragni belőlem.” Minden szakmában van selejt. S egyáltalán nem biztos, hogy a dolgozó követi el a hibát. Lehet hogy egyszerűen az alapanyag rossz... Beletört a bicskájuk ebbe a tuskóba! SZAR ALAPANYAGBÓL CSAK SZART LEHET CSINÁLNI! EZ IGAZ!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274987202_1293990804414157_7257951166151566109_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=S2o7Xt9u6B4AX-5EjCX&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT87A0nJFcLiN-0nVnQMR-ZNOLpArNO4fLDN2rjHwb7gqw&oe=62526E16
csak úgy....
"annak, aki el akar menni Magyarországról, azt üzenem, hogy ez a legjobb hely Európában, innen csak rosszabb helyre lehet menni." :) -hazudik ez a szemét,hiszen miatatta és a mocskos buta népirtó és butító politikája miatt nem megyek soha többé oda! - récsöl és a többi orbáni kölök az miért kivétel,akik lelépnek orbanisztánból ? :)
vacsi
@Horizont: Hát úgy látom, Nálad többet teszek az országért - a magam módján. Te meg csak fröcsögni tudsz a gyűlölettől. Persze, azzal, hogy engem mocskolsz, nem lesz jobb, sem neked, sem az országnak. Nem tudom, aki elmegy, hogy érzi magát a szíve mélyén - én soha nem tudtam volna megtenni.
Gazella
@Kanji: ma 13:43 Szerintem is!! Ugyanis dolgozik bennem a düh!!
Szó szerint szétverném a fejét ennek a zsirháj pöcsnek. Meg a kakaduét is.
Galway
@vacsi: Képzeld a világ azon pontjait, ahol a gyerek azért jár iskolába, hogy megtanuljon dolgokat, és nem hogy meg/elítéljék, at egészségügy nem statisztika, hanem segítő intézmény, a munkabér a munkaerő ára és arra szolgál, hogy az egyén megéljen belőle, a tisztviselő a hivatalban segít és nem kioktat, ahol a források (kultúra, sport, stb.) mindenki boldogulását szolgálják, nem kevesekét...
Dublinban kora reggel megszólított minket egy pizsamás, köntösös, kávébögrés ember. Kért a férjemtől egy cigit, mert az övét a lakásban felejtette aztán megkérdezte a nationality-nkat.
A válasz utáni reakciója meglepő volt: Azt mondta, hogy "de jó, akkor vissza tudom adni ezt a cigit Kristófnak, aki a munkatársam". Ilyes helyen szeretnék élni!
nezelodo
A nemzet újra egyesítése? Miért 12 év alatt kinek sikerült a politikai szimpátia mentén közösséget, családokat, felekezeteket, társadalmi csoportokat, határon inneni és túli magyarokat összeugrasztani? Nem vagyok hülye, hogy most elhiggyem ennek a felforgatónak, hogy igaz a szándéka!
csak úgy....
@KisTehen: @vacsi: egy jó fideszesnek,minimum 3 hétig kell vonaglani ,hogy ö is higgyen a buta hazúgságaiban.. :)
namihami
""Ez a legjobb hely Európában...""--- mondta.
Ennél már csak a türkországok lehetnek jobbak. Aki innen menni akar, annak Kelet felé nyitva a határ.
vacsi
@Macskaszem: Miért kérdezném? Nem érdekel. Én maradok!
Béla333
Hazudik a pávatáncos, ahogy eddig mindig!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 17:30 ♦ A lopott közpénz még több is, ez csak a jéghegy csúcsa! De majd leüli a bűnöző cigányod, hogy a napot majd csak a börtön sétálóban lássa!
Akkora győzelmet arattunk, hogy még a holdról is látszik! Az államadóság pedig még a Jupiterről is!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278049808_516054290141530_3805891908777545436_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=d7_lLV07GPAAX-p9dM8&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT9jPdmsOKmQO43-5R7XjWBgWDQ4p1hPzF3V30mux9_L-g&oe=625250D3
kereső
Akik már elmentek nem ezt mondják, és szavazataikkal ki is fejezték. 75-80 % szavazott a fideSS ellen.
Nyírfa
@vacsi: 17.31

Közeli ismerőse vagy talán @Horizont: nak, hogy tudod, ő mit tesz vagy nem tesz ezért az országért?
El ne felejtsem: hallottad te már magadat,amikor úgy beszélsz másokról, úgy szólítod meg őket, hogy azért - maradjunk csak a szívnél - szívlapátot érdemelnél? Mi olvastunk tőled ilyen megjegyzéseket, nem egyre reagáltunk is.
Gazella
@KisTehen: választást elcsaltàk, nosza megérdemelték kis vakarék.. pár hónap azt összedöl a gaudaság se eu pénz se rubel se gáz ..az élelmiszer árak az egekben. Akkor is igy fogsz ugatni??
nezelodo
@Mirabilis: ma 21:30. Megelőztél, elővigyázatosságból, ha mégsem jön össze az örökös királyság.
Istenakinincsen
@KisTehen:ma, 17:11 Ezt írtad:"ha mindent ellop a fidesz, akkor a leggazdagabbak miért szavaznak az ellenzékre ???"
Mondom:A nyomorult szegényeket tudja lefizetni a fideSS pár tízezer forinttal,vagy krumpli sonka adományokkal.
A gazdagabbakat nem tudják megvásárolni és az értelmeseket sem.A narancssárga polgármesterek egyeduralkodóként működnek,a nem fideSSesek nem kapnak semmi támogatást...egyszerű a rendszer.
evacica
Hát Orbánnak és családjának na meg a haveroknak biztos! Itt aztán rendesen tollasodik a banda a néppénzéből, akiknek marad a csirke far hát,na de az is meddig?!
telegdilaci
@Kanji:Hogy tud ilyen szemrebbenés nélkül hazudni képes aljas hazug módon azt hazudni hogy a Népszavazás sikeresebb volt mint a választás közben aki nem hisz a hazugság propagandának az tudja hogy érvénytelen lett a gyermek védelmi Nép Szavazás,ezt a Választást is gyalázatos hazugsággal,a választók megfélemlítésével riogatásával nyerték meg a választást,mivel azt hazudta a választóknak hogy aki az ellenzékre szavaz az a háborúra szavaz,aki a Fideszre az viszont a Békére,ennél aljasabb hazug gazember nincs a Földön aki így manipulálja az Embereket!
Lepényleső
...a legjobb helyről nem szoktak cirka millióan elmenekülni,rajta kívül még véletlenül sem a keleti irányt választotta
senki,- viszont neki megérte ha pont evégett tudott"nyerni",ami révén továbbra is büntetlenül tud bármit magánosítani?
ómió
Akkor, ő nem azt mondja, mint a Böszme, hogy "el lehet innen menni"!
Aki Én
Nyilván attól függ, kinek.
Akik kontroll nélkül lophatnak ezermilliárdokat, és eszméletlen herdálásban, rongyrázásban élnek, akik 1,3 milliárd KÖZPÉNZBŐL vásárolt kastélyban laknak, mindezt büntetlenül, azoknak valóban kizárt, hogy ennél jobb hely legyen a világon.
bence
Nekik biztosan a legjobb ! Ennyit sehol nem lophatnának büntetlenül mint itt ebben az országban !
Klubtag
Háborúban elszántság,
Vereségben dac,
Győzelemben nagylelkűség,
Békében jóindulat.
(Winston Churchill nagyságának lényege volt)

Ellenben Orbán Viktor politikai ars poeticája:

Háborúban kegyetlenség,
Vereségben bosszúállás,
Győzelemben megsemmisítés,
Békében könyörtelenség

- azt hittem, hogy ez túlzás, de ahogyan napok óta olvasgatom több felületen a vezér által folyamatosan hergelt, a győzelemittas "polgári-kerestény-illiberálisan demokratikus" hozzászólásokat, túlzásnak tűnik, hogy Magyarország a legjobb hely lenne Európában.
Azoknak valószínű, hogy így van, akik anyagilag is megtalálták a számításukat, de legfőképpen az olyan Orbán-hívőknek, akik végre nyíltan kiélhetik azokat a frusztrációikat (aminek persze semmi köze a hazaszeretethez), amiket Európa nagy részén már régen megvetés és szánalom övez. Az UNIÓ-nak most az a feladata. hogy megtalálja az ellenszert a veszélyes kór ellen, ami kikezdheti az eddigi keservesen kimunkált értékrendjüket, a 77 éve megőrzött békéjüket.
nyuggerpasi
Orbánnak sem az anyja,sem az apja,de még az újonnan előjött kereszténysége sem mondta,hogy : NE LOPJ,NE KÍVÁND A MÁSÉT?
namihami
Neki a 16 év ellenzék is többet hozott a konyhára, mint a zembereknek az esetleges ""hatalom"".
Gauntlet
okoskodás lenne? nem voltál te sose minielnök, csak egy bűnszervezet keresztapja !
Don corlefelcsút !
drrotf
Ez az Orbán vagy nem lát, amit már a lengyel párt vezető is észrevett és szóvá tett, vagy be akarja csapni azokat akik el akarnak menni az országból.Azzal kérkedik hogy ez a legjobb hely a világon , és nincs ennél jobb hely sehol sem!Orbán azt gondolja, hogy az EU-ban a második legszegényebb országban a legjobb élni, és akinek ez nem jó az nem tudja hogy máshol milyen az élet.Jó hogy azt nem mondja, hogy van ennél a helynél jobb is , Bulgária, ahol a legnagyobb a szegénység az EU-ban! Az ilyen hazug kijelentések helyett inkább azon munkálkodna, hogy az országban ne éljenek annyian a szegénységi küszöb alatt.
verőce21
"Rabszolgák, rabszolgáljatok..., padlógáz, meg ne álljatok...!"
CsipkeRózsa
Rövidebben is üzenhetett volna, pá, ellenségeim.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.